Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Nova revista online ‘Presentes’ de la Fundació Adsis

La Fundació Adsis publica la nova revista digital Presentes, per donar veu a la seva tasca i als seus protagonistes. Així, es vol donar a conèixer les històries dels joves als quals acompanyen, dels voluntaris i de les empreses que col·laboren amb l’entitat. També s’hi tractaran temes que preocupen i formen part del dia dels joves, com les addiccions a les noves tecnologies.

Enllaç

Darrera actualització:  22/10/2018

Edubaròmetre de Fundació Bofill – Per l'educació responc

L’edubaròmetre neix com una eina per reflexionar sobre l'educació. És la primera enquesta que pregunta a famílies i docents sobre les seves necessitats, expectatives i visions sobre l’educació dels seus fills i filles, dels seus alumnes, del seu centre i sobre com ha de ser l’educació del país. L'objectiu és crear un baròmetre sobre l’educació, amb continguts interessants per a tothom i amb l'oportunitat de proposar millores educatives a les institucions públiques. En el moment actual de canvis en l’educació, cal obrir i ampliar el debat, incorporant la pluralitat i riquesa de visions dels principals actors educatius.

Enllaç

Darrera actualització:  19/10/2018

Guia per a millorar la participació interna a les entitats


Aquesta guia té com a finalitat contribuir a la millora de la participació a l’entitat de la qual formem part, aportant un enfocament positiu i realista. Els diferents capítols ens aportaran eines i idees per a conèixer millor el nostre dia a dia per mitjà de la diagnosi sobre el funcionament democràtic del nostre projecte. Amb aquesta informació sobre els diversos àmbits i problemàtiques vinculades a la participació, intentarem repensar possibles solucions o accions per a anar treballant en la nostra realitat.
 

Enllaç

Darrera actualització:  04/10/2018

Guia: Lenguaje no sexista (Oxfam Intermón)

La discriminació de gènere és una realitat que veiem reflectida molt sovint i en actes molt quotidians. La llengua castellana, per exemple, conté formes i expressions que mantenen al marge al gènere femení i que es porten utilitzant molts anys. A pesar que és alguna cosa que està molt present en la nostra forma de comunicar-nos, amb un petit esforç podem evitar aquesta discriminació.

En aquesta guia es donen alguns consells sobre com canviar aquests hàbits. En ella podràs:

  • Analitzar el sexisme en el llenguatge.
  • Conèixer casos concrets que s'utilitzen molt sovint.
  • Identificar noves formes de comunicar-te renunciant al sexisme.
  • Reflexionar sobre el canvi en el paradigma comunicatiu.

 

DESCARREGA'T LA GUIA

Darrera actualització:  07/08/2018

Guia útil de la Renda 2017 per a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Elaborada per l’equip de TEB Gestió, amb el suport de l’assessoria Coma&Roig, té per objectiu aproximar a les famílies que coneguin al màxim les qüestions que més afecten la declaració de l’IRPF de les persones amb discapacitat (especialment intel·lectual) i les seves famílies. Moltes vegades, aquests aspectes no són prou coneguts o no s’apliquen de manera correcta.

 

Podeu accedir a la guia en aquest enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat