Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Dossier temàtic: Gestió de les emocions

El coneixement, la gestió i el desenvolupament de les habilitats emocionals en l’àmbit personal, social i laboral és un tema d’interès creixent. Ser conscients del què ens passa i aprendre a controlar els nostres sentiments i emocions contribueix al nostre benestar més íntim però també a acomplir la tasca com a professionals de la intervenció social de forma més eficaç i serena. Els materials del dossier permeten conèixer diversos aspectes d’aquest tema.

Enllaç

Darrera actualització:  23/10/2018

Nova revista online ‘Presentes’ de la Fundació Adsis

La Fundació Adsis publica la nova revista digital Presentes, per donar veu a la seva tasca i als seus protagonistes. Així, es vol donar a conèixer les històries dels joves als quals acompanyen, dels voluntaris i de les empreses que col·laboren amb l’entitat. També s’hi tractaran temes que preocupen i formen part del dia dels joves, com les addiccions a les noves tecnologies.

Enllaç

Darrera actualització:  22/10/2018

Edubaròmetre de Fundació Bofill – Per l'educació responc

L’edubaròmetre neix com una eina per reflexionar sobre l'educació. És la primera enquesta que pregunta a famílies i docents sobre les seves necessitats, expectatives i visions sobre l’educació dels seus fills i filles, dels seus alumnes, del seu centre i sobre com ha de ser l’educació del país. L'objectiu és crear un baròmetre sobre l’educació, amb continguts interessants per a tothom i amb l'oportunitat de proposar millores educatives a les institucions públiques. En el moment actual de canvis en l’educació, cal obrir i ampliar el debat, incorporant la pluralitat i riquesa de visions dels principals actors educatius.

Enllaç

Darrera actualització:  19/10/2018

Guia per a millorar la participació interna a les entitats


Aquesta guia té com a finalitat contribuir a la millora de la participació a l’entitat de la qual formem part, aportant un enfocament positiu i realista. Els diferents capítols ens aportaran eines i idees per a conèixer millor el nostre dia a dia per mitjà de la diagnosi sobre el funcionament democràtic del nostre projecte. Amb aquesta informació sobre els diversos àmbits i problemàtiques vinculades a la participació, intentarem repensar possibles solucions o accions per a anar treballant en la nostra realitat.
 

Enllaç

Darrera actualització:  04/10/2018

Guia: Lenguaje no sexista (Oxfam Intermón)

La discriminació de gènere és una realitat que veiem reflectida molt sovint i en actes molt quotidians. La llengua castellana, per exemple, conté formes i expressions que mantenen al marge al gènere femení i que es porten utilitzant molts anys. A pesar que és alguna cosa que està molt present en la nostra forma de comunicar-nos, amb un petit esforç podem evitar aquesta discriminació.

En aquesta guia es donen alguns consells sobre com canviar aquests hàbits. En ella podràs:

  • Analitzar el sexisme en el llenguatge.
  • Conèixer casos concrets que s'utilitzen molt sovint.
  • Identificar noves formes de comunicar-te renunciant al sexisme.
  • Reflexionar sobre el canvi en el paradigma comunicatiu.

 

DESCARREGA'T LA GUIA

Darrera actualització:  07/08/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat