Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Guia útil de la Renda 2017 per a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Elaborada per l’equip de TEB Gestió, amb el suport de l’assessoria Coma&Roig, té per objectiu aproximar a les famílies que coneguin al màxim les qüestions que més afecten la declaració de l’IRPF de les persones amb discapacitat (especialment intel·lectual) i les seves famílies. Moltes vegades, aquests aspectes no són prou coneguts o no s’apliquen de manera correcta.

 

Podeu accedir a la guia en aquest enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Welpy, l’app per posar en contacte entitats sense ànim de lucre i voluntariat

Welpy és una App disponible tant per a Android com per a iOs que permet posar en contacte organitzacions socials i potencial voluntariat que estigui interessat en les seves activitats. En aquest sentit, Welpy funcionaria com un MeetUp social en el qual persones amb una àrea d’interès concret assisteixen a un esdeveniment. En aquest cas no només per gaudir-lo, sinó també per col·laborar en la seva organització i logística de manera voluntària. 

L’eina informàtica, que imita el model d’una xarxa social, permet crear perfils personalitzats de tal manera que el voluntariat pot registrar les accions que ha fet i les hores de voluntariat realitzades. Welpy té un funcionament basat en la recompensa (Llavor, Arrel, Fulla i Flor), com la majoria de xarxes socials i plataformes d’intercanvi de moda.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia per contrarestar les violències de gènere a les xarxes socials (Junta de Andalucia)

Neix una nova guia per fer front a les violències de gènere a les xarxes socials. De la mà de Donesch i Amigxs, el document intenta desgranar la tipologia d'agressions masclistes a internet i com lluitar contra elles. I no sols accions contra dones, sinó també contra el col·lectiu LGTIBQ amb l’afegit que avui dia és més fàcil que aquestes es multipliquin, viralitzin i arribin a més audiència. Segons la guia, la majoria de les violències en línia les exerceixen homes que són parelles o exparelles de dones agredides. La guia no només analitza les accions que estan tenint lloc a la xarxa, sinó també apunta algunes recomanacions per a l’autodefensa.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

'Cuidar, cuidarse y sentirse bien': Guía para personas cuidadoras según el modelo de Atención Integral y Centrada en la Persona (Fundación Pilares)

L'objectiu de la guia és oferir una sèrie de pautes i eines per a cuidar de manera personalitzada i tractar de fomentar la màxima autonomia i independència en les persones que cuidem. Però, sobretot, està dedicada especialment a les persones cuidadores i pretén ajudar-les a fer que se sentin bé fent-ho, sense haver de renunciar a la mateixa vida ni als projectes, ni a les coses amb les quals gaudeixen. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

‘Cuida’t +’, el nou projecte tecnològic que fomenta l’autoprotecció (Creu Roja)

La Creu Roja impulsa un servei que permet realitzar un seguiment integral de la salut i detectar situacions de risc a la llar. El projecte consisteix en fomentar l’autoprotecció de la salut per prevenir malalties, vigilar les petites molèsties quotidianes o controlar les malalties cròniques, mitjançant un seguiment de les constants de les persones usuàries del servei, com ara el pes o la tensió arterial. Aquestes dades es transmeten automàticament al sistema de seguiment constant.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat