Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Guies 'Aprenem català des de....'

Materials que proporcionen un primer contacte amb la llengua catalana, alhora que permeten entendre i practicar frases quotidianes, tot facilitant les comunicacions amb la societat d'acollida.

La col·lecció inclou versions en amazic, panjabi, àrab, xinès, urdú, anglès i francès, entre d’altres.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Manual pràctic per reconèixer i actuar davant de delictes d'odi (SOS Racisme Catalunya i l'Institut de Drets Humans de Catalunya)

El manual té l’objectiu d’incrementar el coneixement de la societat civil sobre els delictes i els discursos d’odi, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació (especialment en línia) i afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques enfocades a la construcció de narratives alternatives.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia per a ciberactivistes contra l'odi a les xarxes socials (Institut de Drets Humans de Catalunya, SOS Racisme Catalunya i United Explanations)

L'Institut de Drets Humans de Catalunya i SOS Racisme han participat en el desenvolupament de la guia pràctica 'Ciberespect', que proporciona eines per identificar el discurs d'odi i prendre acció davant d'aquest. 

La guia explica que el discurs d'odi no és un element nou, però que les xarxes socials han proporcionat una nova plataforma per a la divulgació d'ideologies que promouen l'odi basat en la pertinença, real o fictícia, a una ètnia, religió, nacionalitat, gènere, edat, orientació sexual o identitat de gènere, ideologia, estatus socioeconòmic, aparença o qualsevol altre aspecte 'diferencial'. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Catàleg transnacional de bones pràctiques de ‘Alternative Future’

Amb l’objectiu de proporcionar eines al col·lectiu de professionals que treballen en centres residencials d’acció educativa (CRAE), el projecte europeu ‘Alternative Future’ ha publicat un catàleg de bones pràctiques per millorar l’acompanyament als joves tutelats. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions: guia pràctica per diagnosticar-la. (Generalitat de Catalunya)

Instrument per a la diagnosi de la igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions. Ofereix la metodologia i les eines necessàries per poder analitzar i identificar la situació i per a comprovar com les polítiques de gestió de persones influeixen en l’assoliment de la igualtat de tracte i d’oportunitats.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat