Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

‘Cuida’t +’, el nou projecte tecnològic que fomenta l’autoprotecció (Creu Roja)

La Creu Roja impulsa un servei que permet realitzar un seguiment integral de la salut i detectar situacions de risc a la llar. El projecte consisteix en fomentar l’autoprotecció de la salut per prevenir malalties, vigilar les petites molèsties quotidianes o controlar les malalties cròniques, mitjançant un seguiment de les constants de les persones usuàries del servei, com ara el pes o la tensió arterial. Aquestes dades es transmeten automàticament al sistema de seguiment constant.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia ‘La salud sexual. Claves para disfrutar de unos hábitos sexuales sanos y placenteros’ (Dincat)

La nova guia, elaborada per Dincat, no només va dirigida a les persones amb discapacitat que volen millorar la seva salut sexual sinó també a professionals i familiars. Així, al llarg del document, s’ofereix informació sobre sexualitat des d’una perspectiva integradora i es tracten temes com la salut, els drets, el cos, el plaer, la relació amb els altres o la gestió de les emocionals. A més, es donen diversos recursos i suports perquè es puguin detectar disfuncions sexuals o abusos, entre d’altres.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guies 'Aprenem català des de....'

Materials que proporcionen un primer contacte amb la llengua catalana, alhora que permeten entendre i practicar frases quotidianes, tot facilitant les comunicacions amb la societat d'acollida.

La col·lecció inclou versions en amazic, panjabi, àrab, xinès, urdú, anglès i francès, entre d’altres.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Manual pràctic per reconèixer i actuar davant de delictes d'odi (SOS Racisme Catalunya i l'Institut de Drets Humans de Catalunya)

El manual té l’objectiu d’incrementar el coneixement de la societat civil sobre els delictes i els discursos d’odi, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació (especialment en línia) i afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques enfocades a la construcció de narratives alternatives.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia per a ciberactivistes contra l'odi a les xarxes socials (Institut de Drets Humans de Catalunya, SOS Racisme Catalunya i United Explanations)

L'Institut de Drets Humans de Catalunya i SOS Racisme han participat en el desenvolupament de la guia pràctica 'Ciberespect', que proporciona eines per identificar el discurs d'odi i prendre acció davant d'aquest. 

La guia explica que el discurs d'odi no és un element nou, però que les xarxes socials han proporcionat una nova plataforma per a la divulgació d'ideologies que promouen l'odi basat en la pertinença, real o fictícia, a una ètnia, religió, nacionalitat, gènere, edat, orientació sexual o identitat de gènere, ideologia, estatus socioeconòmic, aparença o qualsevol altre aspecte 'diferencial'. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat