Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Catàleg transnacional de bones pràctiques de ‘Alternative Future’

Amb l’objectiu de proporcionar eines al col·lectiu de professionals que treballen en centres residencials d’acció educativa (CRAE), el projecte europeu ‘Alternative Future’ ha publicat un catàleg de bones pràctiques per millorar l’acompanyament als joves tutelats. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions: guia pràctica per diagnosticar-la. (Generalitat de Catalunya)

Instrument per a la diagnosi de la igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions. Ofereix la metodologia i les eines necessàries per poder analitzar i identificar la situació i per a comprovar com les polítiques de gestió de persones influeixen en l’assoliment de la igualtat de tracte i d’oportunitats.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Recomanacions sobre el tractament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) als mitjans audiovisuals (Generalitat de Catalunya)

Guia d'estil per ajudar als professionals de la comunicació a oferir una informació de qualitat sobre persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Aquest document vol esdevenir una eina de treball i de guia, principalment, per als professionals dels mitjans de comunicació, però també per a les productores audiovisuals i de l’àmbit de la publicitat. S’ha considerat necessari incorporar-hi, en primer lloc, un glossari amb termes relacionats amb la construcció del gènere per facilitar l’ús adequat dels termes i aclarir conceptes.

A continuació, hi trobareu recomanacions generals, sobretot quant al llenguatge i els recursos gràfics, seguides de consideracions específiques per a la informació, la ficció i la publicitat. Aquestes recomanacions són extensives també a les xarxes socials dels mitjans, per exemple, pel que fa a la moderació de fòrums o comentaris a imatges i notícies. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

El tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació (Generalitat de Catalunya)

Guia d'estil per ajudar als professionals de la comunicació a oferir una informació de qualitat sobre la violència masclista.  L'efectivitat d’aquestes Recomanacions requereix el compromís i la responsabilitat de les empreses de mitjans de comunicació, així com la inclusió d’unes pautes específiques sobre el tractament de la violència masclista als llibres d’estil i als convenis col·lectius. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia d'Estil sobre sensellarisme (Ajuntament de Barcelona)

La situació en la qual viuen les persones sense llar és desconeguda per a la majoria de la població, així com el sector públic i els mitjans de comunicació, que sovint reprodueixen estereotips i perpetuen l’estigma que cau sobre elles.

Aquesta guia ofereix informació, fonts i recomanacions per un millor ús de les imatges i el llenguatge, cercant una visió normalitzadora i menys arquetípica de la realitat del sensellarisme: com afecta els qui el pateixen, els mites en circulació, el paper de les entitats i serveis municipals... I aporta un glossari terminològic per al tractament periodístic d’aquesta realitat encapçalat per un lema ben eloqüent: “Podries ser tu”. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat