Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

"Free to be you and me", la guia per a treballar la perspectiva de gènere i LGTBI+

Aquesta nova guia educativa sobre gènere i LGBTI+ aporta informació bàsica com ara terminologia, però també informació teòrica i de conceptes sobre gènere i sexualitat. A més, inclou informació per crear espais més segurs, un llistat d'enllaços recomanats amb vídeos, pel·lícules, llibres i articles. 

La guia s’emmarca dins el projecte Gendered Realities i ha estat elaborada per l’SCI International amb el suport a Fundació Europea de la Joventut del Consell d’Europa a través del Programa de Participació de la UNESCO 2018-2019. Descarrega't la guia!

Darrera actualització:  06/06/2019

La plataforma ‘Wish’ connecta persones refugiades amb programes de voluntariat

El Centre Europeu de Voluntariat (CEV) ha engegat aquesta iniciativa amb l’objectiu d’integrar les persones migrades i refugiades a través del voluntariat arreu d’Europa. ‘WISH’ (Welcome, Inclusion and Support Hub) representa la benvinguda, la inclusió i el punt de suport que ha de rebre qualsevol persona migrant.

‘WISH’ vol ser una eina per donar més visibilitat a les organitzacions i la ciutadania que col·laboren en el procés d’acollida i d’integració de totes aquelles persones que han hagut de fugir dels seus països. Les entitats que es vulguin adherir al programa, han d’omplir un qüestionari especificant els serveis que ofereixen en la gestió i acollida de sol·licitants d’asil.

Enllaç

Darrera actualització:  12/04/2019

Apparella’t, l’aplicació per practicar el català

La Plataforma per la Llengua va presentar ahir Apparella’t, una aplicació mòbil per trobar persones que volen practicar la llengua catalana. L’aplicació posa en contacte voluntariat que parlen en català amb persones que el volen aprendre. Aquest projecte s’emmiralla en el projecte Voluntariat per la Llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística. Des del 2003, aquest projecte ha format a més de 135.000 parelles. Apparella’t té el mateix objectiu però utilitzant les noves eines digitals.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/04/2019

6 guies per desmuntar l’odi

L’Institut d’Estudis Catalans defineix xenofòbia com “odi als estrangers”. No hi ha dubtes del significat d’aquest tipus d’actitud, com tampoc n’hi ha de la seva presència en la nostra societat en ple segle XXI. Per aquest motiu, entitats i institucions segueixen treballant per eradicar, definitivament, aquesta xacra. Una forma de fer-ho és també amb l’elaboració de documents que posin per escrit com fer front a aquesta problemàtica des de diverses perspectives, com els que es mostren a continuació.
Enllaç
 

Darrera actualització:  15/03/2019

Conferència "Mindfulness MBSR per la gestió de l'estrès"

Conferència "Mindfulness MBSR per la gestió de l'estrès", a càrrec d'Eduard Miquel, primer instructor de MBSR a la província de Tarragona. Presencia, resiliència i reducció de l'estrès. Dia: 06-02-2019 Horari: de 20:30 a 21:30 Activitat gratuïta. Inscripció prèvia trucant al 977 24 53 80 o per correu electrònic en aquest enllaç.

Enllaç

Darrera actualització:  31/01/2019

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat