Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Formació

Formació

En aquest apartat trobareu informació diversa sobre jornades, conferències, cursos i activitats formatives relacionades amb la inclusió i cohesió social.

 

Destacats

  • Curs d'orientació professional per la inserció sociolaboral - INSERLAB

    Adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual inscrits al Sistema de Garantia Juvenil. Es tracta d'una formació de 300h i són cursos gratuïts i presencials. Persona de contacte: Vanessa Rejano - vanessa.rejano@fundacio.urv.cat
    Dates: del 14/11/2018 al 30/06/2019 de dilluns a divendres
    Lloc: Campus Catalunya (tallers de primers auxilis), Campus Sescelades (tallers de laboratori), Campus Bellisens (taller d' horticultura i manteniment d'espais oberts )                              Més informació a l'enllaç

 

Properament 

Conferència en la qual es presentarà i es donarà a conèixer els principals conceptes i àmbits d'actuació dins de l'àmbit de psicologia perinatal. Dia: 18-01-2019 Hora: de 17.30 a 19.30 h Lloc: Sala d'Actes del Col·legi oficial de Psicologia de Catalunya. C/ Ramon i Cajal, 11, 1r 2ª Tarragona.

Destinat a persones voluntàries interessades en adquirir coneixement i l'aplicació de la perspectiva de gènere en la seva intervenció voluntària en projectes de l'àmbit social.  Lloc: Càritas Tarragona. C/ d’Armanyà 16, Tarragona Data d’inici: 22/01/2019 Data fi: 23/01/2019 Horari: 16:00-19:00 h Dies: 22 i 23 de gener

Taula rodona per al diàleg interreligiós amb l'aportació de testimonis de diverses ideologies religioses, amb motiu del dia Universal per la Pau: budisme, cristianisme, jueu i musulmà. Dia: 24-01-2019 Hora: de 19.30 a 20.30 h. Lloc: Ateneu de Tarragona
 

Conferència en la qual es tractarà el fet de realitzar protocols referents a la detecció de possibles casos d'autisme i hiperactivitat i els seus efectes en els alumnes i en els docents. Dia: 25/01/2019 Hora: de 19 a 21 h. Lloc: Sala d'Actes del Col·legi oficial de Psicologia de Catalunya. C/ Ramon i Cajal, 11, 1r 2ª Tarragona.
Inscripcions

Sessions grupals gratuïtes adreçades a professionals que es troben en els primers 5 anys de la seva pràctica professional, des d’on apropar-se a l’experiència de la supervisió i als seus beneficis per resoldre els dubtes que puguin sorgir en l'exercici de la professió.
Organitza: Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT). Data:  28.01.2019 - 25.02.2019
Enllaç al web de les sessions

 

A la conferència es parlarà del marc conceptual de les cooperatives, la seva tipologia (cooperatives de treball i cooperatives de serveis) i s'oferiran exemples d'èxit. Organització: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Data: 30-01-2019 Hora: de 18 a 20 h Lloc: Avda. Ramón y Cajal, 11, 1r 2n . Sala d'actes

 

Aquesta sessió mostra com la capacitat de posar límits i l’autorespecte són indispensables per poder gaudir de relacions sanes i igualitàries i saber detectar les relacions de dependència o tòxiques. L’objectiu és conscienciar d’aquestes relacions a través de l’autoconeixement i l’acceptació i donar un seguit de pautes i estratègies per detectar-les. L’activitat és gratuïta i per assistir, cal inscripció prèvia al web www.copc.cat.

Data: Dijous 31 gener Hora: 19:00 Correu electrònic Organitzador: copc@copc.cat Adreça:  Delegació de Tarragona deL COPC Avinguda Ramón i Cajal 11, 1-2 Tarragona

En el curs es parlarà de la figura de l'educadora i educador social en els Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA). Organització: Col·legi d'Educadores i Educadors Social de Catalunya (CEESC) Data:  19.02.2019 Hora: 18.00h. Lloc: Seu del CEESC al Camp de Tarragona. Inscriu-t'hi en aquest enllaç.

Aquesta formació pràctica pretén capacitar els professionals que treballen amb adolescents sobre la necessitat de conèixer els riscos associats al consum de drogues, principalment l’alcohol i el cànnabis així com el seu ús a l’hora de mantenir relacions sexuals.  Dates: Divendres, 1 de març, de 10 a 14h. Lloc: Seu social del CEESC a Camp de Tarragona. Termes i condicions d’inscripció i pagament a activitats formatives.

Futures dates importants

 

Al llarg de l'any

En el curs es reflexionarà sobre les violències que es pateixen a l'estar en situació de vulnerabilitat social extrema i s'explicaran els estigmes de viure en aquesta situació mitjançant casos reals.
Organització: Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) Durada: Total 12 hores. Dates: Inici 4 de març (durada de 3 setmanes). Lloc: ON LINE. Més informació, condicions i inscripcions en aquest enllaç.

 

Ser voluntari és molt més que dessitjar ajudar. Ens hem de formar per entendre les necessitats, com enfrontar-les i oferir la nostra ajuda de manera adequada. Curs destinat a persones majors de 16 anys que vulguin iniciar la seva tasca de voluntariat en centres d'educació en el lleure. 
Adreça: C/ de les Coques 1 C -Casa dels Concilis- Tarragona Dates: del 14/04/2019 Horari: de 10 a 14 h. Data límit d’inscripció: 30 de març de 2019 Preu: 40 €

 

  • Cursos de català per al 2019
    L’oferta  inclou nivells que van des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada. Els cursos permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats oficials de la Direcció General de Política Lingüística. A més de l’oferta general, que s’ha llançat amb l’eslògan “Connecta’t al català”, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat