Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Formació

Formació

En aquest apartat trobareu informació diversa sobre jornades, conferències, cursos i activitats formatives relacionades amb la inclusió i cohesió social.

 

Destacats

  • Formació per a cuidadores i cuidadors de persones dependents

La formació va dirigida  a persones cuidadores de familiars en situació de dependència. L’objectiu es realitzar una atenció grupal psicosocial i psicoterapèutica.

La finalitat és proporcionar un espai d'informació i reflexió per compartir amb els altres i per facilitar una major comprensió de la situació en la qual es troben i de les dificultats que viuen. Un lloc que els permeti pensar sobre quines actituds incideixen negativament en el seu propi benestar, i desenvolupar aquells recursos que tenen per procurar-se un ambient i convivència més favorable.

Conèixer i aprendre a utilitzar recursos de la xarxa així com donar pautes per l’auto cura de la persona cuidadora.

Informació i inscripcions 667 484 298

 

Properament 

El proper dijous 9 de maig es realitzarà la Jornada “Mirada a la salut de les treballadores socials. És l’hora de les professionals!” a la Sala La Cuina de la Francesca Bonnemaison, de Barcelona. Aquest acte serà retransmès per vídeo streaming. Si és el teu interès seguir en directe la presentació, has de tramitar la inscripció aquí. Dia: dijous 9 de maig  Hora: 17 h 

Teresa Crespo, vocal de Pobresa d'ECAS, i Mijail Acosta, membre de la Junta Directiva i director de la Fundació Acollida i Esperança presentarà l'Informe a tarragona en un acte organitzat per Càritas. Dia: 9 de maig Hora: 19.30 h Lloc: Cambra de Comerç de Tarragona (Av. Pau Casals, 17)

DIXIT Tarragona acollirà la conferència “Planificació de decisions anticipades a Catalunya” per sensibilitzar els professionals de la importància de la PDA com a eina de respecte a l’autonomia i d’apoderament dels pacients, i donar a conèixer el marc normatiu que l’empara, com facilitar el diàleg entre professionals i pacients, quins aspectes explorar i com registrar i reavaluar els acords. Data:  17.05.2019 Lloc: DIXIT Tarragona Avinguda Andorra, 9 Tarragona. Les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.

L’edició del 2019 es farà el 18 de maig al Palau de Congressos. La novetat principal és que les diverses sessions es faran al llarg d’un dia i en dissabte i, al marge de les xerrades, es faran tallers i trobades networking al matí. 

En aquesta formació, organitzada pel Col·legi d'educadores i educadors socials de Catalunya, es presenten elements clau per orientar les persones en el desenvolupament del seu projecte professional. Dia: 20/05/2019 Hora: de 16.00 a 19.00 h Lloc: Seu social CEESC a Camp de Tarragona.

Amb aquesta formació es pretén aterrar el concepte de drets humans i destacar-ne les actuacions que des d’aquest àmbit els professionals i les professionals de l’educació social poden portar a terme en el seu dia a dia. Dia: Dimarts, 21 de maig. Hora: de 17 a 19.30 h. Lloc: Seu social CEESC al Camp de Tarragona.

El Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la URV (MARC) convoca el IV Col·loqui, que debatrà  els conceptes de gènere i sexualitat al voltant dels processos de salut, malaltia i atenció des d'una perspectiva transversal, interseccional i interdisciplinària. El Col·loqui es proposa com un espai de reflexió entorn d'aquests tres aspectes de recerca amb la intenció de donar a conèixer què treballem des de diferents disciplines i espais d'activisme. Data: 30 i 31 de maig de 2019, Tarragona. Inscriure gratuïta fins a l'1 de maig de 2019

La jornada s’obrirà amb la presentació del vídeo ‘Experiències vitals. 25 anys acompanyant persones’, hi haurà tres ponències, una taula rodona d’experiències i una dinàmica participativa on s’exposaran casos concrets amb què s’ha trobat les entitats que formen part de la Comissió de VIH/sida i exclusió social d’ECAS. Dia: 13/06 Hora: de 9.30 a 14h Lloc: Sala d’actes de la DG de Joventut (Calàbria 147, Barcelona). Inscripcions

Futures dates importants

Des del grup de treball d’Acció comunitària, ECAS organitza una jornada sobre el rol de les entitats socials en l’acció comunitària. S’hi presentarà el projecte d’acció comunitària que el grup de treball d’ECAS ha estat portant a terme al llarg del 2018 i que té previst finalitzar aquest 2019. Dia: 21 de maig del 2019 Horari: 9 a 14h Lloc: Palau Macaya de Barcelona (Pg. Sant Joan 108).

El Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat és un esdeveniment adreçat a tots els agents del Sistema Català de Serveis Socials que, sumant-se a altres congressos del sector, vol incentivar la creació de coneixement basat en l’evidència, per enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit dels serveis socials.

Dies: 3 i 4 de juliol del 2019 Lloc:  Aula Magna de la UVic-UCC C/ de la Laura, 13 Vic, Barcelona 08500 Més informació i inscripcions

Al llarg de l'any

  • Cursos de català per al 2019
    L’oferta  inclou nivells que van des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada. Els cursos permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats oficials de la Direcció General de Política Lingüística. A més de l’oferta general, que s’ha llançat amb l’eslògan “Connecta’t al català”, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat