Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Formació

Formació

En aquest apartat trobareu informació diversa sobre jornades, conferències, cursos i activitats formatives relacionades amb la inclusió i cohesió social.

 

Destacats

  • Formació per a cuidadores i cuidadors de persones dependents

La formació va dirigida  a persones cuidadores de familiars en situació de dependència. L’objectiu es realitzar una atenció grupal psicosocial i psicoterapèutica.

La finalitat és proporcionar un espai d'informació i reflexió per compartir amb els altres i per facilitar una major comprensió de la situació en la qual es troben i de les dificultats que viuen. Un lloc que els permeti pensar sobre quines actituds incideixen negativament en el seu propi benestar, i desenvolupar aquells recursos que tenen per procurar-se un ambient i convivència més favorable.

Conèixer i aprendre a utilitzar recursos de la xarxa així com donar pautes per l’auto cura de la persona cuidadora.

Informació i inscripcions 667 484 298

 

Properament 

Jornades / 'Comunicant en jove'. Estratègies creatives, bidireccionals i interactives per connectar amb i entre el jovent d’avui en dia. Dirigit a entitats, col·lectius i persones joves amb interessos per millorar les eines i recursos emprats per la difusió del seu projecte, centre o iniciativa. 

Dates: Dimecres 13: Comunicació i joves, llenguatge i canals. Dimecres 20: Instagram i IGTV Dimecres 27. Trencant les barreres comunicatives. Lloc: Espai Jove Kesse. És necessària inscripció. A partir del 15 de gener a www.tarragonajove.org

Aquesta jornada es realitzarà amb motiu del Dia Mundial del Treball Social 2019 i serà un espai de debat i reflexió sobre l'efectivitat del sistema d'atenció i protecció als infants i adolescents en el cas del col·lectiu dels menors estrangers no acompanyats (MENA). Dia: Dimecres, 20 de març de 2019  Horari: de 8:30 a 14:00 Lloc: Aula Magna de la Facultat de Ciències Jurídiques. Campus Catalunya. El període d'inscripcions estarà obert fins el dia 18 de març de 2019.

La Taula per a la mediació a Tarragona presenta les VIII Jornades de Mediació, amb el desig de cooperar en els processos de formació en mediació i com espai de trobada per a professionals i estudiants de mediació, membres d’institucions, entitats i la ciutadania, interessats en conèixer i difondre la cultura de pau i la mediació a Tarragona com a ciutat educadora. Dies: 1, 2 i 3 d'abril Hora: de 16.00 a 20.30 h Lloc: Universitat Rovira i Virgili Campus Catalunya - Aula Magna Av. Catalunya, 35 - Tarragona. Més informació i inscripcions.

L'objectiu és proporcionar coneixements sobre com prevenir i actuar davant de l’assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses i organitzacions per tal d’elaborar el protocol de la pròpia organització. Persones destinatàries: entitats proveïdores i col·laboradores del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, empreses i organitzacions. Dies: 3 i 10 d'abril del 2019 Horari: de 10h a 13h. Lloc:  Departament de Cultura, C.Major, núm, 14.

Ser voluntari és molt més que dessitjar ajudar. Ens hem de formar per entendre les necessitats, com enfrontar-les i oferir la nostra ajuda de manera adequada. Curs destinat a persones majors de 16 anys que vulguin iniciar la seva tasca de voluntariat en centres d'educació en el lleure. 
Adreça: C/ de les Coques 1 C -Casa dels Concilis- Tarragona Dates: del 14/04/2019 Horari: de 10 a 14 h. Data límit d’inscripció: 30 de març de 2019 Preu: 40 €

Futures dates importants

Aquest 2019 la VI Trobada d'Energies Comunitàries es durà a terme als barris que conformen la franja Besòs de Sant Andreu, a El Bon Pastor, Baró de Viver i La Trinitat Vella, del 21 al 30 de març. El tema central serà el paper dels equipaments de proximitat com a motor de l’acció comunitària, des de l’educació i la cultura, contra l’exclusió i per la cohesió social de la societat diversa. Descarrega't el programa i inscriu-te a les activitats.

Aquest congrés té com a objectius principals debatre sobre els principals àmbits de la intervenció socioeducativa, compartir els diferents paradigmes de treball: individual, grupal i comunitari, abordar les metodologies i estratègies que poden contribuir a la millora de la intervenció socioeducativa i atendre alguns dels principals reptes actuals de caràcter transversal en intervenció. Data: 1 i 2 d'abril de 2019 Hora: De 09:30 a 17:30h Lloc: Caixa Fòrum de Barcelona

Des del grup de treball d’Acció comunitària, ECAS organitza una jornada sobre el rol de les entitats socials en l’acció comunitària. S’hi presentarà el projecte d’acció comunitària que el grup de treball d’ECAS ha estat portant a terme al llarg del 2018 i que té previst finalitzar aquest 2019. Dia: 21 de maig del 2019 Horari: 9 a 14h Lloc: Palau Macaya de Barcelona (Pg. Sant Joan 108).

El Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat és un esdeveniment adreçat a tots els agents del Sistema Català de Serveis Socials que, sumant-se a altres congressos del sector, vol incentivar la creació de coneixement basat en l’evidència, per enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit dels serveis socials.

Dies: 3 i 4 de juliol del 2019 Lloc:  Aula Magna de la UVic-UCC C/ de la Laura, 13 Vic, Barcelona 08500 Més informació i inscripcions

Al llarg de l'any

DIXIT Tarragona acollirà la conferència “Planificació de decisions anticipades a Catalunya” per sensibilitzar els professionals de la importància de la PDA com a eina de respecte a l’autonomia i d’apoderament dels pacients, i donar a conèixer el marc normatiu que l’empara, com facilitar el diàleg entre professionals i pacients, quins aspectes explorar i com registrar i reavaluar els acords. Data:  17.05.2019 Lloc: DIXIT Tarragona Avinguda Andorra, 9 Tarragona. Les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.

L’edició del 2019 es farà el 18 de maig al Palau de Congressos. La novetat principal és que les diverses sessions es faran al llarg d’un dia i en dissabte i, al marge de les xerrades, es faran tallers i trobades networking al matí. 

El Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la URV (MARC) convoca el IV Col·loqui, que debatrà  els conceptes de gènere i sexualitat al voltant dels processos de salut, malaltia i atenció des d'una perspectiva transversal, interseccional i interdisciplinària. El Col·loqui es proposa com un espai de reflexió entorn d'aquests tres aspectes de recerca amb la intenció de donar a conèixer què treballem des de diferents disciplines i espais d'activisme. Data: 30 i 31 de maig de 2019, Tarragona, Catalunya. Inscriure gratuïta fins a l'1 de maig de 2019

  • Cursos de català per al 2019
    L’oferta  inclou nivells que van des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada. Els cursos permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats oficials de la Direcció General de Política Lingüística. A més de l’oferta general, que s’ha llançat amb l’eslògan “Connecta’t al català”, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat