Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Informes i indicadors Recerques empíriques Informe sobre el dret al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars. Juny 2014 (Síndic de Greuges)

Informe sobre el dret al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars. Juny 2014 (Síndic de Greuges)

La Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant estableix el dret dels infants al lleure i a participar en les activitats culturals, artístiques, recreatives i d’esplai existents, i el deure de les administracions de fer-ho possible (art. 31). D’acord amb el caràcter educatiu del temps de lleure, aquest dret al lleure s’ha associat cada cop més amb el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats.

Les activitats de lleure educatiu ofereixen als infants importants oportunitats de desenvolupament personal i social, i és per aquest motiu que cal reconèixer aquest dret i fomentar-ne l’accés en condicions d’igualtat.

Davant d’aquest escenari, per contribuir a millorar aquesta situació, el Síndic de Greuges ha decidit elaborar aquest informe amb diverses recomanacions adreçades al Parlament de Catalunya i a les diverses administracions afectades.
Aquestes recomanacions han sorgit fruit del treball conjunt desenvolupat per una comissió creada a iniciativa del Síndic de Greuges i integrada per diverses entitats representatives del sector.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat