Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Informes i indicadors Recerques empíriques

Recerques empíriques

Guia de llenguatge inclusiu i no sexista (ICAB, 2019)

Aquesta guia pretén ser un instrument que contribueixi a l’ús de termes i expressions lliures de sexisme, superant un ús no inclusiu del llenguatge que invisibilitza i discrimina a les dones; i ho vol fer des d’una doble estratègia:

  • Amb la presa consciència de que la forma de comunicar-nos pot ser discriminatòria i excloent. 
  • Facilitant recursos que permetin assolir una comunicació inclusiva i no sexista, que visibilitzi i reconegui per igual a dones i a homes i que eviti ambigüitats.
Darrera actualització:  14/01/2019

Informe de dades sociodemogràfiques de la ciutat de Tarragona, 2017

L’informe sociodemogràfic de la ciutat de Tarragona amb les dades de l’any 2017, és una radiografia de l’estructura de la població a la ciutat de Tarragona, així com també dels diversos barris i/ o zones que la composen segons el nivell de desagregació dels diversos centres de serveis socials de la ciutat de Tarragona. Les dades extretes d’aquest informe s’obtenen a partir de les dades del Padró d’habitants, en aquest cas corresponents a l’any 2017. L’informe és elaborat a través del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona dins de l’Oficina de Planificació i Gestió de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

 

Darrera actualització:  14/01/2020

Informe INSOCAT `Migracions i vulnerabilitat’

Monogràfic centrat en les condicions de vida de la població d’origen migrat que evidencia la vulnerabilitat que generen el procés migratori, la Llei d’estrangeria i determinades polítiques públiques excloents i discriminatòries. En l'informe es constata que el risc de pobresa de la població migrada triplica el de les persones nascudes a l’Estat espanyol. L’INSOCAT, recull d’Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu, és un Informe per a la millora de l’acció social que ECAS publica periòdicament des de l’abril del 2012.

Darrera actualització:  24/02/2020

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat