Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Informes i indicadors Recerques empíriques

Recerques empíriques

Informe 'Malos tratos a personas mayores' (Observatorio de personas mayores, 2005)

Aquesta publicació pretén col·laborar en el desenvolupament i validació d'un instrument concret, universal i rutinari, l'objectiu és ajudar als professionals en la detecció del maltractament i la negligència cap a un dels grups més vulnerables de la nostra societat.

Es realitza partint, sobretot, de les bases propostes per l'Organització Mundial de la Salut destinades a proporcionar un instrument per detectar la sospita de maltractament cap a les persones grans, basat en l'Índex de Sospita de Maltractament cap Gent Gran (Elder Abuse Suspicion Index, EASI), desenvolupat i provat prèviament a Montreal.

Darrera actualització:  15/04/2018

Els espais públics urbans i l'esport com a generadors de xarxes social a les grans ciutats: el cas de barcelona (2006)

Un dels projectes prioritaris del Pla Estratègic de l’Esport de Barcelona, aprovat l’any 2001, és afavorir la utilització de l’espai públic per a la pràctica de l’esport. L’Ajuntament de Barcelona, institució que en aquell moment encapçalava la iniciativa, va considerar molt important aquest factor perquè la “pràctica esportiva als espais públics contribueix a convertir-los en un lloc de trobada i convivència, alhora que incideix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes” (Ajuntament de Barcelona, 2003:78).

Darrera actualització:  21/12/2017

Enquesta de condicions de vida de la població de tarragona (Anàlisi social i organitzativa, 2007)

Descriu fenòmens de la ciutat com ara els canvis en l’estructura i la composició de les llars, la distribució de la pobresa, l’aparició de noves formes de desigualtats socials, l’ocupació espacial del territori pels diversos tipus de famílies, la situació de la població respecte de la salut, la participació social i política. L'informe interessa doblement a les entitats i institucions del territori: per un costat perquè els permet conèixer millor les característiques de la població i les seves necessitats; per un altre costat perquè els permet dissenyar més eficaçment la resposta a dites necessitats i preveure també el futur més proper.

Darrera actualització:  29/03/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat