Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Informes i indicadors Recerques empíriques

Recerques empíriques

Informe "¿Crecimiento desigual? Distribución del ingreso y pobreza en paises de la OCDE" (2008)

Aquest informe proporciona dades sobre un augment bastant generalitzat en la desigualtat en els ingressos durant les últimes dècades en els països de la OECD. L'anàlisi inclou àmbits -patrimoni familiar, patrons de consum, serveis públics) que normalment s'exclouen dels anàlisi convencionals soibre les desigualtats econòmiques.

Darrera actualització:  10/04/2018

Crisi, trajectòries socials i educació. Anàlisi longitudinal del PaD (2003-2009) - Fundació Jaume Bofill

Anàlisi del període 2003-2009, un període històric i transcendental per la rotunditat dels canvis i transformacions, que combina la bonança econòmica amb els primers anys de recessió. Dels resultats impacta l'empobriment i la vulnerabilitat d'àmplies capes socials: entre el 2003 i el 2009, el 38% dels adults catalans s'ha desclassat o empobrit.

Tal com demostraven anàlisis anteriors dels mateixos autors (Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín Saldo) l'educació es confirma com el principal factor neutralitzador del classisme d'origen i maximitza les oportunitats d'aquells que assoleixen nivells educatius terciaris (FP superior o universitaris). Amb aquesta publicació ampliem la recerca continuada sobre educació i mobilitat social al nostre país, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).

Darrera actualització:  29/03/2018

Diagnosis de las causas y de las consecuencias de pobreza energética en bélgica, francia, italia, españa y reino unido (2009)

És un projecte cofinançat per la Comisió Europea amb l'objectiu de conèixer i entendre el significat de la pobresa energètica.

Darrera actualització:  10/04/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat