Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Notícies Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

12/02/2018

El 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir aquesta data per ajudar a erradicar aquesta pràctica que afecta els drets humans de les dones en algunes comunitats.

Des de l’any 2002, a Catalunya existeix un Protocol per detectar i evitar aquesta pràctica que l’any 2017 va intervenir en 132 casos. El Protocol s’aplica mitjançant taules locals. A Catalunya n’hi ha 73 i funcionen com a reunions entre professionals dels serveis públics que estan en contacte directe amb la població que podria ser practicant de l'ablació. Les taules apleguen metges, professors, policies, treballadors socials, tècnics de ciutadania o de gènere, entre d’altres.

L’objectiu és detectar situacions de risc, que inclou el seguiment de casos concrets i les mesures que s'han d'emprendre des de la primera sospita.

Amb motiu d'aquest dia, a Tarragona es duran a terme els següents actes:  

Dimecres 14 de febrer: “L’estat del Senegal i la lluita contra la Mutilació genital femenina: La Regió de Diourbel”. Cooperativa activa Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Dimecres 21 de febrer: “Canviar la vida de les dones per canviar el món i canviar el món per canviar la vida de les dones” Ayuda en Acción.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat