Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Presentació de l'Observatori

Presentació de l'Observatori

Fem Tarragona inclusiva

Què és l'observatori?

Un espai virtual de la ciutat on professionals de la intervenció social, professionals de la recerca i la ciutadania en general s’informen i comparteixen coneixements sobre situacions de vulnerabilitat i exclusió social, i treballen conjuntament per afavorir la inclusió social.
 

Una eina, i alhora un instrument operatiu, per detectar, comprendre, mesurar i ordenar el coneixement més actual i rigorós sobre les desigualtats socials, a partir del qual es crea un marc comú de lluita contra la pobresa i l'exclusió social.
 

Un espai de construcció col·lectiva, de generació i transferència de coneixement, d’anàlisi, d’intercanvi i d'avaluació, que permeti impulsar estratègies i línies d’actuació necessàries per avançar cap als objectius inclusius i cohesionadors del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de la ciutat de Tarragona des de diferents visions i disciplines.

Què fem?

  • Informem sobre les situacions de vulnerabilitat, d’exclusió i de fractura socials a la nostra ciutat i dels recursos socials que treballen per disminuir aquestes desigualtats. 
  • Promovem la reflexió sobre la pròpia pràctica professional. 
  • Afavorim que els agents socials contrastin diferents visions, intercanviïn coneixements i puguin crear un enteniment mutu i la construcció d’un vocabulari comú. 
  • Difonem bones pràctiques en inclusió i cohesió social. 
  • Treballem per millorar la planificació, l’execució, l’avaluació i la comunicació de les polítiques socials de la ciutat, tot implicant-hi els diferents agents socials. 
  • Promovem la formació contínua de professionals en temes de pobresa i inclusió social. 
  • Sensibilitzem la ciutadania en el camí contra l’exclusió social i les mesures per poder-la afrontar.

Qui l'impulsa?

L'Observatori Social de la ciutat de Tarragona és impulsat per l’Oficina Tècnica de l’Institut Municipal de Serveis Socials, dintre del procés del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona.

El Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

El Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona és un projecte de ciutat i es configura com a instrument d’ordenació i de direcció estratègica de les accions d’inclusió i de cohesió realitzades en el territori: és una iniciativa de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i del Departament de Família i Benestar de la Generalitat de Catalunya.

Principis

Transversal

La inclusió social s’aborda de forma integral, tenint en compte la multidimensionalitat del fenomen. A més, esdevé una eina per al treball en xarxa, en consonància amb la creació de la xarxa d’agents socials per la inclusió.

Participatiu

El web fomenta que els diferents agents socials posin a disposició de la ciutat els seus coneixements, idees i propostes.

Anàlisi crític de la realitat

El web fomenta la construcció i la difusió del coneixement de les desigualtats socials amb la funció de transformar la societat a partir de criteris bàsics de justícia social.

Local i global

L’observatori és un espai únic per la seva dedicació específica a la ciutat i, simultàniament, ofereix el coneixement actual més avançat sobre temes d’inclusió i cohesió social.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat