Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Presentació de l'Observatori Mapa de recursos Educació i formació Projectes i programes específics

Projectes i programes específics

Cercador de recursos
IRecurs

Punt Òmnia AV Riu Clar

Òmnia, és un programa universal d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

IRecurs

Unitat d’Escolarització Compartida

La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC Ponent) és un servei educatiu municipal, que consisteix en un programa de diversificació curricular específic per a alumnes amb inadaptació al medi escolar i risc d’exclusió social. La UEC té l’objectiu d’atendre les necessitats educatives de cada alumne per poder assolir les competències bàsiques i els objectius de l’etapa. Els alumnes provenen de diferents instituts de la ciutat.

IRecurs

Cooppel

El cooppel és un sistema personalitzat, familiar i socialitzador dels coneixements científics en educació per a fomentar el talent de les persones per a respondre a les necessitats i a la demanda social catalana i andorrana del segle XXI d’acord a les recomanacions de la UNESCO i de les Nacions Unides.

IRecurs

Anna Vives

IRecurs

Eskurri Esplai

Entitat sense ànim de lucre que dóna servei a infants, joves i les seves famílies en el seu temps de lleure

IRecurs

Formació Professional

La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector. La formació professional s'organitza per famílies professionals que ordenen els ensenyaments en cicles de grau mitjà o de grau superior; amb la superació dels primers s'obté el títol de tècnic i amb la superació dels segons el de tècnic superior.

IRecurs

Escola emprenedora. Servei d'ajuda a l'emprenedoria

Tradicionalment la nostra societat i la nostra cultura ha vist gairebé com a única opció de treball ser contractat i assalariat per una empresa; tot percebent com a molt arriscada la possibilitat de crear-ne una de pròpia. Actualment, davant la situació econòmica i social que estem vivint, se’ns obre una bona oportunitat per valorar l’emprenedoria com a eina generadora de llocs de treball i riquesa. És per això que aquest servei sorgeix amb l’objectiu de donar suport i oferir els recursos necessaris a aquelles persones emprenedores decidides a tirar endavant el seu projecte empresarial.

IRecurs

Servei integrat d'orientació professional

L’objectiu d’aquest servei és dissenyar i implementar un sistema eficaç i àgil d’informació, orientació i assessorament sobre les possibilitats de la formació professional, les necessitats actuals del mercat de treball i les tendències de futur.

IRecurs

Formació Ocupacional

Les escoles taller (ET), les cases d'oficis (CO) i els tallers d'ocupació (TO) són programes públics d'ocupació que tenen com a finalitat donar formació i treball a persones en atur, mentre participen en un projecte d'utilitat pública o d'interès general i facilitant la seva incorporació al mercat laboral. Els cursos de formació ocupacional et proporcionen coneixements bàsics per a fer feines i oficis amb gran demanda de personal a diversos sectors. Solen ser cursos subvencionats i, per tant, gratuïts. La durada i el contingut són variables, i per a accedir-hi, has de demostrar que no treballes i estar inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya.

IRecurs

Punt Òmnia AV Progressista Torreforta

El Punt Òmnia Torreforta és un espai on tindràs l'oportunitat de "fer xarxa" en el teu barri.

IRecurs

PQPI, Programes de qualificació professional inicial

Els programes de qualificació professional inicial (PQPI) s'adrecen a joves que han acabat l'ESO i no han obtingut la titulació

IRecurs

Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP) Tarragona

El DAP és un espai web promogut i coordinat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, on les conselleries municipals, els ens i les entitats educatives de la ciutat, ofereixen a les escoles un ventall d’activitats complementàries, com a recursos educatius opcionals, per a la programació curricular dels centres i les àrees. També constitueix un espai d’informació de les activitats i esdeveniments de la ciutat, d’especial interès com a recurs educatiu extraescolar

IRecurs

Punt Òmnia del Centre Penitenciari Tarragona

Punt situat al centre penitenciari de Tarragona, entre d'altres coses el més important que produeixen és la revista del centre

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat