Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Presentació de l'Observatori Mapa de recursos Educació i formació Projectes i programes específics

Projectes i programes específics

Cercador de recursos
Punt Òmnia AV Riu Clar

- Òmnia, és un programa universal d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

Unitat d’Escolarització Compartida

- La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC Ponent) és un servei educatiu municipal, que consisteix en un programa de diversificació curricular específic per a alumnes amb inadaptació al medi escolar i risc d’exclusió social. La UEC té l’objectiu d’atendre les necessitats educatives de cada alumne per poder assolir les competències bàsiques i els objectius de l’etapa. Els alumnes provenen de diferents instituts de la ciutat.

Cooppel

- El cooppel és un sistema personalitzat, familiar i socialitzador dels coneixements científics en educació per a fomentar el talent de les persones per a respondre a les necessitats i a la demanda social catalana i andorrana del segle XXI d’acord a les recomanacions de la UNESCO i de les Nacions Unides.

Eskurri Esplai

- Entitat sense ànim de lucre que dóna servei a infants, joves i les seves famílies en el seu temps de lleure

Formació Professional

- La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector. La formació professional s'organitza per famílies professionals que ordenen els ensenyaments en cicles de grau mitjà o de grau superior; amb la superació dels primers s'obté el títol de tècnic i amb la superació dels segons el de tècnic superior.

Escola emprenedora. Servei d'ajuda a l'emprenedoria

- Tradicionalment la nostra societat i la nostra cultura ha vist gairebé com a única opció de treball ser contractat i assalariat per una empresa; tot percebent com a molt arriscada la possibilitat de crear-ne una de pròpia. Actualment, davant la situació econòmica i social que estem vivint, se’ns obre una bona oportunitat per valorar l’emprenedoria com a eina generadora de llocs de treball i riquesa. És per això que aquest servei sorgeix amb l’objectiu de donar suport i oferir els recursos necessaris a aquelles persones emprenedores decidides a tirar endavant el seu projecte empresarial.

Servei integrat d'orientació professional

- L’objectiu d’aquest servei és dissenyar i implementar un sistema eficaç i àgil d’informació, orientació i assessorament sobre les possibilitats de la formació professional, les necessitats actuals del mercat de treball i les tendències de futur.

Formació Ocupacional

- Les escoles taller (ET), les cases d'oficis (CO) i els tallers d'ocupació (TO) són programes públics d'ocupació que tenen com a finalitat donar formació i treball a persones en atur, mentre participen en un projecte d'utilitat pública o d'interès general i facilitant la seva incorporació al mercat laboral. Els cursos de formació ocupacional et proporcionen coneixements bàsics per a fer feines i oficis amb gran demanda de personal a diversos sectors. Solen ser cursos subvencionats i, per tant, gratuïts. La durada i el contingut són variables, i per a accedir-hi, has de demostrar que no treballes i estar inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya.

Punt Òmnia AV Progressista Torreforta

- El Punt Òmnia Torreforta és un espai on tindràs l'oportunitat de "fer xarxa" en el teu barri.

PQPI, Programes de qualificació professional inicial

- Els programes de qualificació professional inicial (PQPI) s'adrecen a joves que han acabat l'ESO i no han obtingut la titulació

Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP) Tarragona

- El DAP és un espai web promogut i coordinat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, on les conselleries municipals, els ens i les entitats educatives de la ciutat, ofereixen a les escoles un ventall d’activitats complementàries, com a recursos educatius opcionals, per a la programació curricular dels centres i les àrees. També constitueix un espai d’informació de les activitats i esdeveniments de la ciutat, d’especial interès com a recurs educatiu extraescolar

Punt Òmnia del Centre Penitenciari Tarragona

- Punt situat al centre penitenciari de Tarragona, entre d'altres coses el més important que produeixen és la revista del centre

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat