Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Pobresa, inclusió i cohesió social Polítiques i legislació

Polítiques i legislació

Decret de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu 2017

Aquest Decret desplega la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació. A partir d’ara, als infants amb discapacitat se’ls escolaritzarà per defecte als centres ordinaris, a no ser que l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) ho desaconselli i, en última instància, la família estigui d’acord en dur-los a un centre d’educació especial. En aquest sentit, l’informe que faci l’EAP ja no serà un dictament vinculant, sinó que serà consultiu. 

 

Enllaç

Darrera actualització:  11/07/2018

Llei 14/2017, del 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania

Un dels avenços més importants d’aquesta llei és la conceptualització de la renda garantida com a un dret subjectiu (si bé en els termes que estableix la llei). Les quanties econòmiques de la prestació de la renda garantida de ciutadania s'han de desplegar de manera gradual, entre la data d'entrada en vigor de la llei i la seva plena implantació l'1 d'abril de 2020.

 

Enllaç

Darrera actualització:  11/07/2018

Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) 2017 - 2020

El PIAISS inicia una nova etapa, que conserva els objectius inicials, recull i aprèn de les experiències dels seus primers anys de treball i es planteja noves fites amb l’objectiu de construir un model d’atenció integrada dels serveis sanitaris i dels serveis socials, eficaç i sostenible, i al servei de les persones del nostre país.

La implementació del model requereix estratègies departamentals i estratègies de dimensió territorial contemplant la multifactorialitat. El pla de treball del PIAISS per aquesta nova etapa s'estructura en base a tres àmbits d’actuació:

A. Projectes funcionals
B. Projectes de suport i transversals
C. Projectes territorials 

 

Enllaç

Darrera actualització:  07/02/2020

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat