Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Pobresa, inclusió i cohesió social Polítiques i legislació Plan Estratégico de Igualdad de Oportunidades 2014-2016 (Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad)

Plan Estratégico de Igualdad de Oportunidades 2014-2016 (Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad)

Els objectius del pla són aconseguir la igualtat real en l'ocupació i evitar la discriminació salarial; donar suport a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i eradicar la violència de gènere. El Consell de Ministres ha aprovat el Plan Estratégico de Igualdad de Oportunidades 2014-2016, que respon al compromís del Govern espanyol amb la igualtat entre dones i homes i serà un instrument integrador de totes les polítiques en aquesta matèria durant els pròxims tres anys.

Entre les mesures que inclou destaquen la de facilitar la incorporació al treball de les dones que han tingut un període d'inactivitat per cura de fills o familiars i la de promoure l'accés i permanència en l'ocupació de dones especialment vulnerables, en materia laboral. En quant a la conciliació i la responsabilitat, s'aproven mesures com l'ampliació del  ret a reducció  de jornada dels pares i mares de nenes afectats per malalties greus. S'aproven, tantmateix, les actuacions per la prevenció i sensibilització contra la violència de gènere.

 

Enllaç

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat