Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Pobresa, inclusió i cohesió social Polítiques i legislació

Polítiques i legislació

Pla d’actuació de polítiques de joventut de la Generalitat de Catalunya 2017-2020

Aquest Pla d’actuació recull els objectius i prioritats de les polítiques de joventut del govern de la Generalitat fins al 2020, així com un programa anual d’actuacions dels diferents Departaments, que incorpora el pressupost i els mitjans previstos per assolir-los. El Pla s’articula en set grans reptes  i inclou per aquest 2017 un total de 529 actuacions en l’àmbit de l’educació, el treball, l’emancipació juvenil, la salut, la participació, la inclusió social o la universalització de la cultura, entre altres.

 

Enllaç

Darrera actualització:  11/07/2018

Pla de Ciutadania i de les Migracions 2017-2020

El Pla de Ciutadania i de les Migracions 2017-2020 és l’instrument de planificació del Govern de Catalunya en l’àmbit de les polítiques de ciutadania i de les polítiques d’acollida i integració. Aquest pla s’articula al voltant dels conceptes de la interacció, la inclusió, la diversitat i la pertinença i s’organitza en 4 grans eixos, corresponents a la interacció en una societat diversa i cohesionada, la inclusió social per a tothom amb independència de l’origen, l’acollida i integració de persones refugiades i la gestió integral de les polítiques. En total, el Pla de Ciutadania i de les Migracions 2017-2020 presenta 433 actuacions, agrupades en 44 programes, que abasten tots els Departaments de la Generalitat.

 

Enllaç

Darrera actualització:  11/07/2018

Pla anual de Cooperació al Desenvolupament 2017 (Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, GENCAT)

Aquest Pla anual ha de començar fent referència al context internacional: un context no menys complex, incert i perillós que el del 2016, i on les amenaces a la seguretat humana no provenen només de la manca de recursos i de desenvolupament econòmic, sinó també de crisis, guerres i conflictes armats. Uns conflictes on les persones no combatents són víctimes directes, o es veuen forçades a desplaçar-se i cercar refugi per salvar les seves vides.

El Pla anual 2017 pretén, doncs, seguir bastint els fonaments d’una nova política pública de cooperació. Una política més integrada en l’acció exterior de Catalunya; compromesa amb aliances i projectes de llarg recorregut; i també capaç de donar respostes a unes necessitats i a un context que són actuals i concrets. Per això, la cooperació catalana compta amb un Pla director innovador, que adopta l’enfocament de gènere i basat en drets humans com a fonament d’una acció transformadora, i amb unes estructures (la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència de Cooperació al Desenvolupament) que seguiran millorant i enfortint-se.
 

Enllaç

Darrera actualització:  11/07/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat