Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Serveis Socials Pobresa energètica

Pobresa energètica

Què és la pobresa energètica?

Segons l'Associació de Ciències Ambientals, una llar es troba en situació de pobresa energètica quan és incapaç de pagar una quantitat d'energia suficient per satisfer les seves necessitats domèstiques i/o quan es veu obligada a destinar una part excessiva dels seus ingressos per pagar la factura energètica del seu habitatge.

Què és la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus?

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus és un espai de planificació, coordinació, disseny d'intervencions de diagnosi, anàlisi, debat, recerca d'alternatives i proposta de solucions que garanteixin l'accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat.

Els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat.

Normativa

Aquestes lleis tenen per objecte impedir la interrupció dels subministraments per impagament en els rebuts d'aigua, d’electricitat i/o gas a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Ajuda per fer front a la pobresa energètica

Una persona de Tarragona que vulgui demanar ajuda per fer front a la pobresa energètica ha de posar-se en contacte amb Serveis Socials, tal com s'explica en el document adjunt en aquest enllaç.

PRESTACIONS D'URGÈNCIA SOCIAL I RESCABALENT - AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Pel que fa al subministrament d'aigua, l’Ajuntament de Tarragona, a través de la Cartera Local de Serveis Socials de l’IMSST i del Fons Social Extraordinari de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, també dóna suport i prestacions d’urgència i rescabalament per fer front a la pobresa energètica. Més informació a la web d'EMATSA

Segells de reconeixement d'administració oberta