Esteu aquí: Inici Actualitat Notícies 2018 L'Ajuntament destina un 12% més que l'any anterior a les polítiques actives d'ocupació

L'Ajuntament destina un 12% més que l'any anterior a les polítiques actives d'ocupació

L'Ajuntament destina un 12% més que l'any anterior a les polítiques actives d'ocupació

L'obertura d'una línia específica d'ajudes per a treballadors autònoms, entre les novetats de l'actuació de Tarragona Impulsa per al 2018.
L'Ajuntament destina un 12% més que l'any anterior a les polítiques actives d'ocupació El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca. Foto: Mauri
13/03/2018

L'Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2018 un total de 5.199.240,69 € a polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses. La xifra suposa un increment del 12,63% respecte de l'any anterior.
Un total de 4.109 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l'any 2017, xifra que suposen 439 persones més (11,96%) que l'any anterior.
Entre les novetats o actuacions més destacades realitzades l'any 2017, cal destacar:
• S'han desenvolupat programes d'ocupació específics per a col·lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys, gràcies als programes Integrals i 30 Plus; o persones en possessió d'un títol universitari o de formació professional (sigui de grau mig o superior o certificat de professionalitat), gràcies al programa de contractació de pràctiques de Garantia Juvenil.
• S'ha engegat el programa Tarragona Moves On, a través del qual alumnes de formació professional poden realitzar estades de pràctiques en diferents països d'Europa.
• El programa Comerç Actiu ha permès el desenvolupament d'actuacions d'innovació als comerços del centre i la zona de Ponent de la ciutat.
• S'ha col·laborat en els processos de selecció d'empreses com Viding, Kentucky Fried Chicken o Primark, entre d'altres.
• S'ha incrementat de forma decidida l'aposta pels certificats de professionalitat.
Cal recordar que l'actuació de Tarragona Impulsa se centra en cinc àmbits:
• Orientació i intermediació laboral, tant a les persones com a les empreses del territori.
• Formació, adreçats a millorar la qualificació de les persones treballadores del territori. Aquest 2018 s'han ofert més d'11.500 hores, arribant a més de 700 alumnes a través de 230 accions de formació.
• Ocupació, amb programes adreçats a millorar l'ocupabilitat, promovent la inserció laboral de persones amb especials dificultats. Cal destacar programes com les cases d'oficis, Treball als Barris, Treball i Formació, entre d'altres.
• Emprenedoria, oferint suport a la petita empresa i el treballador autònom. A més del servei d'orientació i informació s'executen programes adreçats a col·lectius concrets com el Yuzz, Open Future o Crea Empresa.
• Desenvolupament local, amb programes que contribueixen a generar oportunitats empresarials i ocupacionals al territori. L'any 2017 s'han potenciat projectes relacionats amb el llegat dels Jocs Mediterranis i els de promoció de la col·laboració públic-privada, especialment en el sector del comerç.
Pel que fa a les principals línies d'actuació de l'any 2018, a banda del manteniment dels programes actuals, cal destacar:
• La creació d'una nova línia d'ajuts de 50.000 € específica per a persones autònomes. Aviat es publicaran els detalls d'aquesta convocatòria, que pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.
• L'increment de les sinergies amb altres institucions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i ajuntaments de l'entorn) per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d'una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d'Inversió Cat Sud al mes de novembre.
• Aprofundir en la innovació en les polítiques de desenvolupament local, motiu pel qual es convocarà una jornada de formació específica per als tècnics del territori.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat