Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Agenda 2020 Els ODS i La Innovació Social com impulsors de nous negocis

Els ODS i La Innovació Social com impulsors de nous negocis

Jornada de presentació dels projectes participants en el programa Tarragona Innovació Social 2020

Una videoconferència, en la qual es parlarà de la metodologia d’us dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aplicar-los en l’àmbit local, amb  un exemple innovador d’una empresa que els aplica en el seu model de negoci. Així mateix, també es donaran a conèixer els projectes emprenedors que han participat en la 4a edició del programa "Tarragona innovació social" (TIS). 

A les 10 h inaugurarà  la sessió el conseller  Manel Castaño,  Vuitè tinent d’alcalde Conseller d’Educació, Memòria Històrica, Ocupació, Seguretat Ciutadana  i Protecció Civil.

Ponents:

Josep Lluís Alcoceba, Responsable de Projecte; Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, Oficina de Compromís Social, Universitat Rovira i Virgili. Parlarà sobre l’Agenda 2030 i ODM / ODS amb la voluntat de fer-nos nostres, i veure com ens toquen de prop.  Veure com cada Objectiu es desglossa i entendre que s’ha de traduir a la realitat econòmica local.

Ivan Enríquez Restaurant Leka. Explicació d’un cas: Com des d’un negoci s’ha repensat des de la innovació amb el Fab Lab de Barcelona amb criteris d’Economia circular i ODS.

Tambés es presentaran els 7 dels projectes que han participat en aquesta edició del TIS: 

  • Grow walking:  Grow Walking , acompanyament terapèutic i social de joves en risc. A  través d el camí de sant Jaume de les Terres de l’ Ebre treballem habilitats personals i relacionals.
  • Ethiks: economia d’impacte, un market place per distribució de productes ètics de petites ong que tenen dificultats per arribar al mercat.
  • WoW: « La veu de les dones que parlen en termes de dona.» Plataforma de ONG per organitzar campanyes en defensa dels drets de les dones.
  • Emocional Sicily: Travel by senses; turisme sostenible y personalitzat per descobrir Sicilia, els seus artesans i artistes locals.
  • La Roda: La Roda cooperativa és un servei social de pisos residencials per la gent gran i tutelats per persones amb risc d'exclusió, que es vinculen amb una petita empresa per la inserció laboral.
  • 14 eixos: contribuir en la transformació social d’arrel, a través de la formació, educació i sensibilització de la societat actual centrades en els temes de igualtat de genere.
  • Els contes de la Senyora draps: Un programa de suport en educació ambiental a les primeres etapes educatives (infantil i primària), treballant de manera lúdica i adaptada a cada nivell
  • Dando una vueltita: Market place de productes de higiene sense envàs.

 

Els ODS i La Innovació Social com  impulsors de nous negocis
Quan
10/11/2020 10:00 to 12:30
Programació
Tarragona Impulsa
On
En línia
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona, Generalitat de Catalunya i Ministerio de Trabajo
Hi col·labora
Diputació de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta