Esteu aquí: Inici Empresa Programa EXPLORER Programa YUZZ 2013

Programa YUZZ 2013

Yuzz és un concurs que promou el talent dels joves que volen posar en marxa idees empresarials amb un alt component tecnològic i innovador. En aquesta primera edició s'ha donat la oportunitat a 20 joves del territori d'accedir a aquesta acceleradora de projectes a Tarragona.

El concurs de la Fundació Banesto, YUZZ, que promou el talent emprenedor entre joves de 18 a 30 anys amb idees de negoci de base tecnològica, i que per primer cop s'ha realitzat a la nostra ciutat, ha finalitzat l’edició 2012-2013.

Aquest concurs, que es desenvolupa en més de 30 ciutats de l’Estat, va començar el mes de novembre a les instal·lacions de Tarragona Impulsa amb la selecció dels participants, aquests havien de ser joves qualificats, però no necessàriament universitaris. Per a la selecció dels joves es va tenir en compte sobretot la seva actitud emprenedora per sobre de la idea de negoci en si, ja que un cop admesos al concurs disposen de la formació i els tutors necessaris per desenvolupar la idea de negoci fins convertir-la en un pla d’empresa viable.

Els més de 20 participants del concurs tenien a la seva disposició l’espai Tarragona Impulsa totes les tardes de dilluns a divendres per desenvolupar els seus projectes empresarials, comptaven amb un tutor de SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) que els orientava sobre com elaborar el seu pla d’empresa i formenven part d’un pla formatiu on adquirien coneixements en gestió empresarial, innovació, habilitats i competències directives.

A mitjans del mes de juny els participants del concurs YUZZ de Tarragona van presentar els seus projectes davant el tribunal qualificador. Els guanyador de Yuzz Tarragona ha sigut el projecte "Poster Clic" de Josep Maria Orellana. El guanyador gaudirà d'una estada d’una setmana a Sillicon Valley, amb visites programades a les seus d’empreses com Google i amb classes magistrals de professors de la Universitat d’Stanford. A més, entre els millors projectes empresarials de tot l’Estat, la Fundació Banesto va escollir els tres millors per dotar-los econòmicament amb 30.000€, 20.000€ o 10.000€, en funció de si és el primer, el segon o el tercer millor projecte a nivell estatal.

Amb el desenvolupament del concurs YUZZ a Tarragona Impulsa, l’Ajuntament vol donar suport a joves emprenedors i amb talent de la ciutat i localitats properes, per ajudar-los a desenvolupar projectes empresarials innovadors de base tecnològica amb capacitat per generar ocupació de qualitat a la ciutat i que contribueixin a posicionar Tarragona com un espai procliu per a la creació d’empreses de base tecnològica, en sintonia amb l’objectiu de convertir la ciutat en una ciutat intel·ligent o smart city reconeguda a nivell mediterrani.

Informació sobre alguns dels projectes de l'edició 2012-2013:

PROJECTES

DESCRIPCIÓ ENLLAÇ

Air Comments

Un nou concepte de xarxa social, a on els comentaris s'escriuen a l'aire i poden ser visualitzats i comentats per qualsevol que es trobi a prop d'ells.

http://www.aircomments.com/es

mCarer Sistema intel·ligent, autònom i privat, capaç de millorar la qualitat de vida amb persones afectades per problemes cognitius i els seus familiars.  
Login Startup

Ajudem a crear i gestionar esdeveniments 2.0 que facilita conèixer la gent que t'envolta durant l’esdeveniment.

 

Chess Live

Chess Live és un portal d'escacs on-line que permet als aficionats a aquest esport jugar amb altres escaquistes de tot el mon de manera gratuïta i alhora els dona eines per a que s'iniciïn o millorin el seu nivell.

Tot amb un únic objectiu: fer que tothom aprengui i gaudeixi dels escacs com mai abans ho havien fet.

http://chesslive.com

CienTics CienTics és una consultora científica i tecnològica especialitzada en Salut i Alimentació. Ofereix màrqueting, comunicació científica i innovació. Desenvolupa aplicacions i eines col·laboratives 3.0.

http://www.cientics.com

LAD Implantació d'un mecanisme format per un pulmó pneumàtic en els passos de vianants de les vies públiques que permeti emmagatzemar l'energia produïda en el pas del trànsit pel seu damunt per tal d'abastir l'enlluernament de les faroles i dispositius lumínics de la zona amb l'energia elèctrica generada.

 

Athludis

És una eina de gestió esportiva i comunicació que permetrà agilitzar les tasques a realitzar per part de les entitats i institucions esportives, oferint més temps per a la comunicació (entre aquestes i les persones) i la gestió/realització d’esdeveniments, afavorint, així, un reconeixement d’aquestes arreu del món i  més temps de dedicació a la captació de nous membres i seguidors.

http://www.athludis.com

TopPub

Aquesta és una aplicació per a smartphones que permet a l’usuari escollir a quin pub, bar o discoteca anar en funció de les seves necessitats.

Classifica els establiments en funció de la festa que hi facin, del tipus d’ambient que hi ha, promocions especials i, el més important, permet veure el número de persones que hi ha als pubs per a poder tenir unes perspectives abans de triar a quin local anar.

 
RITMUS

És una aplicació de música per a smartphones i iPods destinada a corredors no professionals que permet adaptar les cançons al ritme que porten, converteix l'entrenament en una experiència única i és una font de motivació! Tot sense preparacions prèvies com elaborar llistes de música o buscar cançons segons el BPM. No requereix altres dispositius, és fàcil d'utilitzar i gratuïta i, a més, personalitzada: tu acceleres o ralentitzes la música amb un únic botó. Aquesta app serveix per als sistemes IOS i Android.

 

 

Amb la col·laboració de:

  

 

 

 

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat