Esteu aquí: Inici Formació Cursos de formació Soldadura

Soldadura

 

Aquesta acció formativa està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte "Treball als Barris"

191 hores teoricopràctiques + 50 hores de pràctiques en empresa

 

 

Requisits dels alumnes

Aquesta acció formativa està dins la formació integradora del Projecte "Treball als Barris" i està adreçada a aquelles persones en situació de risc d’exclusió social amb baixa qualificació i/o amb dèficits formatius, com són aquelles persones que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i aquelles que, malgrat l’hagin obtingut, no hagin continuat amb els estudis postobligatoris.

Es prioritzaran les persones inscrites com a demandants d’ocupació del Barri de la Part Alta i Campclar o zona d’influència que pertanyen a col·lectius com:

  • joves que han abandonat el sistema educatiu
  • dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere
  • persones nouvingudes provinents de països extracomunitaris
  • d’altres en funció de les característiques del territori objecte d’actuació.

 

Competència general

Fer soldadures i projeccions tèrmiques per oxigàs, soldadures per arc sota gas protector amb elèctrode consumible (MIG/MAG) i projeccions tèrmiques amb arc, d'acord amb les especificacions dels procediments de soldadura (WPS), amb criteris de qualitat, seguretat i respecte al medi ambient.

 

Capacitats formatives

Definir els processos de soldadura i projecció tèrmica per oxigàs, i determinar fases, operacions, equips, estris, etc. Tot plegat d'acord amb uns criteris econòmics i de qualitat,

Preparar el material, els equips, les eines, els instruments i les proteccions de treball per al tall manual i semiautomàtic de xapes i perfils, i complir les especificacions tècniques exigibles, normes de qualitat i normes de prevenció de riscos laborals i mediambientals.

Operar amb els equips de tall mecànic per obtenir xapes i perfils de formes definides, aplicant el pla de prevenció de riscos laborals i mediambientals.

 

Mòduls formatius que comprenen el curs:

 

MF 1: Soldadura amb electrodes i TIG (105 h)

MF 2: Soldadura MIG MAG (70 hores)

MF 3: PRL per a professionals de soldadura en l’àmbit de la Indústria Petroquímica de l’AEQT - Associació d’empreses de la Química de Tarragona (16 hores)

Mòdul de pràctiques laborals (50 hores)

 

 

 

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat