Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Formació Programes de formació, orientació i ocupació PROGRAMA TIF - LÍNIA MG52, PRGC, PANP I ACCIÓ ACOM 2022

PROGRAMA TIF - LÍNIA MG52, PRGC, PANP I ACCIÓ ACOM 2022

 

Informació general Programa

L'1 de juny de 2022 va iniciar el programa mixt de treball i formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, amb la contractació de 58 persones.

Els 58 participants del programa tenen un itinerari format per:

Accions d’experiència laboral: aquestes accions s’adrecen a facilitar la pràctica laboral dels/de les participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social.

Participants

Les persones destinatàries són veïns de Tarragona que es divideixen en 2 línies diferents:

LÍNIA MG52: persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO).

19 participants

LÍNIA PRGC: persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

16 participants

LÍNIA PANP: persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació, inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO),

23 participants

Durada

Totes les contractacions tenen una jornada laboral del 100% i una durada de 12 mesos. L’objectiu principal és millorar el perfil professional del participant i afavorir el funcionament i estat de diferents zones i serveis a Tarragona, amb el benefici, així, de tots els veïns de Tarragona.

Objectius

L’objectiu general del projecte és millorar la qualificació de les persones participants mitjançant un programa mixt de formació i la realització de tasques per adquirir experiència i coneixements específics de les tasques a realitzar, en cada cas.

Altres objectius són:

  • Incidir sobre la població aturada oferint experiència professional.
  • Pal·liar els efectes de la situació d’atur, previsiblement de llarga durada, amb la incorporació durant sis mesos al mercat laboral.
  • Millorar els serveis de l’Ajuntament i incentivar noves sinèrgies.
  • Millorar l’ocupabilitat dels participants a través de l’adquisició d’experiència professional i participació en activitats de formació professionalitzadores.
  • Donar suport a la inserció laboral de les persones participants amb accions d’orientació i d’intermediació laboral.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Segells de reconeixement d'administració oberta