Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Links d'interès

Links d'interès

 


Jornada de reflexió i discussió sobre la intervenció social des de les àrees bàsiques amb famílies en un context de crisi econòmica

Taula rodona celebrada a Tarragona  en el marc de la “Jornada de reflexió i discussió sobre la intervenció social des de les àrees bàsiques amb famílies en un context de crisi econòmica”. L’acció està organitzada pel Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social (Institut Municipal de Serveis Socials) i per la Universitat de Barcelona, i s’emmarca en el projecte europeu Cost Action IS1102. Social Services, Welfare States and Places.
 
La Taula està formada  Cristina Gil (CAP La Granja),  Emma Pérez (Cruz Roja), Mª Teresa Jordán (Caritas Diocesana), Javier Callejero (Servicio de Empleo Público Estatal) i Aurora de la Torre (Servei Municipal d’Ocupació), i està moderada per Sergi Sánchez (Universitat de Barcelona).  Els debat gira entorn dels nous perfils de pobresa i de les necessitats que emergeixen en el context de crisi actual; dels recursos i de les estratègies d’intervenció de que disposem actualment; i, finalment, de les possibilitats i dels límits del treball en xarxa per la inclusió social. A l'última part de la Taula es van respondre les qüestions i els comentaris plantejats per les professionals de les EBASP.”

 

Nou espai web sobre el Servei de primera acollida

Espai web on la Direcció General per a la Immigració posa al servei dels ens locals i les entitats la proposta de material de suport a la formació del mòdul sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Es pot trobar tota la informació i els recursos formatius necessaris per a obtenir el certificat de primera acollida, un document jurídic d’utilitat en els processos d’estrangeria com l’arrelament social o l’accés a la nacionalitat.

app4citizens.org, apps per fomentar compromís social i polític

Existeixen aplicacions que fomenten el compromís social i polític del ciutadà/ana i que li permetent interactuar i participar en la vida pública. Detectar-les, investigar sobre els seus usos i fer-les visibles és l'objectiu del projecte apps4citizens.

porCausa.org, investigació i periodisme contra la pobresa

 

porCausa impulsa projectes d'investigació i periodisme sobre pobresa i desigualtat. L'enitat apostapel periodisme de servei públic recolzat en dades i equips multidisciplinaris.

Al seu web hi podreu trobar més informació sobre els diversos projectes en els que estan treballant, i l'actualitat de la pobresa i la desigualtat.

 

Afables.com, el buscador social d'ajuda domiciliària

Afables, el buscador social d'ajuda domiciliària, llança la primera aplicació mòbil. Es tracta d'un buscador de cuidadors per a persones en qualsevol tipus de situació de dependència per tal de facilitar la recerca a les famílies que en necessiten.

L'aplicació mostra el perfil dels cuidadors i les empreses registrades així com també la geolocalització i el contacte directe amb ells. L'App es nodreix dels anuncis de la plataforma web www.afables.com, que conté més de 1.800 cuidadors i empreses de serveis domiciliaris en més de 320 ciutats a tot l'estat espanyol, que estan valorats i recomanats per altres usuaris.

'Diccionari de cooperació al desenvolupament', el diccionari en línia del TERMCAT

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de cooperació al desenvolupament, que recull un centenar de termes rellevants de l’àmbit, com ara accés humanitari, cooperació Sud-Sud, desplaçat intern, educació per al desenvolupament o refugiat. Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries.

Per a l’elaboració de l’obra, el TERMCAT ha rebut l’assessorament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, i també ha tingut el suport del Govern d’Andorra. Es pot accedir al diccionari des de l'apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull més de vuitanta repertoris terminològics d'àmbits especialitza

 

GuiaDis, el portal d'ajudes a la discapacitat

GuiaDis és una web que facilita la recerca d'informació sobre recursos procedents tant de les administracions com d'entitats privades per a persones amb discapacitat física o psíquica i per als familiars d'aquestes. Els recursos consisteixen en ajudes i prestacions econòmiques, pensions, beques, beneficis fiscals com deduccions en la declaració de l'IRPF, IVA súper reduït en pròtesis i implants, o qualsevol altre servei que les entitats posin a disposició dels ciutadans.

 

 

 

 

Lafede.cat, organitzacions per a la justicia global

Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global és el resultat de la unió de les tres federacions d'ONG de pau, desenvolupament i drets humans que existien a Catalunya fins al juny de 2013. Des de la seva fusió, la nova federació ha viscut tot un procés que culmina ara amb l'últim pas: crear i donar a conèixer la nova plataforma web.

Durant l'últim trimestre del 2014 s'ha treballat en la renovació del portal web, que s'ha donat a conèixer oficialment a finals de gener de 2015. Pretén ser més visual i interactiva i convertir-se en una finestra de les activitats i opinions de les organitzacions federades. A més, inclou un mapa amb tots els països on treballen les 113 entitats federades, així com els seus principals àmbits d'actuació.

 

Preinfant.org, web per a adolescents embarassades (Associació Benestar i Desenvolupament)

Portal creat per l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament ABD que compta amb el suport de la Secretaria de Famílies del Departament de Benestar Social i Família.

Es tracta d’una eina 2.0 que dóna suport i una atenció individualitzada a les noies que es queden embarassades entre els 14 i els 21 anys. Les consultes plantejades són ateses per un equip de professional. Preinfant està integrat per professionals preparats per a treballar amb aquells aspectes relacionats amb l’embaràs, la maternitat, la primera infància, la família i els processos de vinculació i creixement.

 

Xarxa pel suport a les famílies cuidadores de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

La Xarxa pel suport a les famílies cuidadores es va crear l'abril de 2007 amb la finalitat de facilitar a les famílies que cuiden persones afectades per malalties, informació i assessorament des de l’escolta atenta, difondre els seus drets, fer que les polítiques de salut i socials les tinguin presents, connectar-les amb els i les professionals, i, sensibilitzar la societat sobre la tasca que fan. En definitiva, estar al costat de les famílies que cuiden.

La xarxa està formada per entitats de persones afectades per algun tipus de malaltia i els seus familiars i per institucions de la ciutat.

La Fundació Arrels presenta un web on enviar felicitacions virtuals escrites amb lletra de persones que han viscut al carrer

Aprofitant que s'acosten les festes nadalenques, la Fundació Arrels, l'entitat que atén a persones sense llar a Barcelona, ha impulsat un web que permet escriure postals de Nadal amb la lletra de persones que han viscut al carrer. La Fundació compta amb el suport de BCN[Espai] Social, programa de l’Ajuntament de Barcelona que facilita espais comunicatius a entitats que aporten valor social a la ciutat.
 

 

El Móncat, feina a Catalunya i al món (Gencat)

Des del portal MónCat es pretén ajudar els ciutadans a materialitzar i facilitar la decisió que prenguin en cada moment (tornar, romandre, marxar), posant-la en valor i mantenint el lligam amb l'administració i la societat que els és pròpia.

La finalitat del portar és acompanyar i facilitar la materialització de les teves decisions, pel que fa a la mobilitat residencial i laboral en l'àmbit internacional. Disposar d'informació actual, certa i útil abans de prendre qualsevol decisió és sempre garantia d'un resultat millor.

 

Neix la comunitat virtual "Persones cuidadores" (Fundació Pere Tarrés)

La Fundació Pere Tarrés crea la comunitat virtual ‘Persones Cuidadores’, un nou espai adreçat a les persones cuidadores i als professionals del sector de la dependència.


L’objectiu és acompanyar en la seva tasca a tots aquells homes i dones que cada dia cuiden a un familiar oferint-los informació actual d’interès, facilitar-los un espai on exposar les seves inquietuds i experiències, i contactar amb altres persones en la seva situació i amb professionals que els puguin aconsellar. En definitiva, fer més fàcil la tasca de cuidar i de cuidar-se.

Despresdelsuicidi.org, "Després del Suïcidi-Associació de Supervivents" (DSAS)

"Després del suicidi - Associació de Supervivents" (DSAS) es constitueix el 2012 amb la finalitat de generar un espai per a l'acompanyament i el suport en el duel dels supervivents a la mort per suïcidi. També neix amb l'esperança de contribuir a un canvi en la forma de parlar del suïcidi i de les seves terribles conseqüències:

L'associació vol trencar el silenci que l'envolta, que els sistemes de prevenció millorin i que les administracions dediquin més esforços i recursos a l'atenció dels supervivents. La DSAS és una associació formada per supervivents i per a supervivents. A la seva web podreu trobar informació, col.laboradors, així com agenda d'activitats.

#dretsinfantsMEG, difonem i reivindiquem els Drets dels Infants a les xarxes socials (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya)

Encara queda molt camí per recórrer per garantir que tots els Drets dels Infants puguin ser gaudits per tots els nens i nenes de qualsevol condició i procedència.Per això, des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) conviden nens, nenes, joves, voluntaris i voluntàries de l'associació, així com a la resta de societat, a conèixer aquests drets i reivindicar-los.Han resumit els 54 articles de la Convenció sobre els Drets de l'Infant en 14 punts. Per cadascun d'aquests punts han dissenyat un cartell que en resumeix el contingut.

La proposta és que cadascú de nosaltres ens imprimim el que més ens agradi o que creiem que més cal reivindicar, ens fem una foto amb el cartell i la pengem a les xarxes socials amb l'etiqueta #dretsinfantsMEG.

Les fotos i tweets publicats apareixeran al web creat per l'ocasió, on també hi trobareu materials de treball i de coneixement editats per d'altres entitats i institucions i molta més informació!

Càpsulesdepau.com, "què és per a tu la pau?"

Persones d’arreu del món responen aquesta pregunta posant-la en relació amb l’experiència viscuda en països en conflicte o amb el seu compromís contra la guerra i per construir la pau.

A la web s'hi poden trobar materials de treball. Aquestes propostes educatives tenen per objectiu fomentar competències personals que facilitin l’anàlisi de  les violències i les oportunitats de la pau així com la pràctica de transformació creativa dels conflictes, tot cercant el compromís amb la promoció d’una pau positiva. S’adrecen a l’àmbit formal i no formal per facilitar  un treball més integral que avanci en la inclusió de la cultura de pau en el projecte educatiu.

 

 

Atlasdeladiversidad.net, una innovadora eina pedagògica

L'ATLES DE LA DIVERSITAT és una innovadora eina pedagògica. Es compon d'una xarxa d'escoles que gràcies a la col·laboració mútua ha generat una de les bases de dades sobre la diversitat cultural més importants i exteses del món. Un espai en el qual es pretèn recollir les particularitats pròpies de cada lloc a partir del criteri i la visió subjectiva dels participants.

L'ATLES és també un lloc de trobada, de reflexió i d'aprenentatge col·laboratiu. Una manera de promoure, a través de les TIC, la igualtat, la tolerància, el multilingüisme i el pluralisme en totes les seves expressions.

 

 

Es posa en marxa el Mapa d'entitats socials de Catalunya (Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya)

En el marc de la campanya 'Tu formes part de la solució', la Taula del Tercer Sector posa en marxa el Mapa d'entitats socials de Catalunya en el qual els ciutadans hi podran trobar, inicialment, els contactes (adreces, telèfons, web, correu electrònic) de prop de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions de la Taula del Tercer Sector. Aquest mapa/buscador és una eina online pionera  a tot l’Estat.

Carrersdones.cat, tots els carrers de Catalunya dedicats a les dones agrupats en un mapa (Institut Català de les Dones)

L’objectiu d’aquesta eina és donar visibilitat a les aportacions que fan les dones a la nostra societat i promoure la seva visibilització i reconeixement públic a través dels nomenclàtors de les poblacions, que actualment tenen un nombre molt baix de dones.

L’aplicatiu www.carrersdones.cat, realitzat amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, permet identificar sobre el mapa de Catalunya els carrers que tenen nom de dona de cada localitat. Per utilitzar-lo només cal registrar-se com a persona usuària i llavors l’eina permet informar i/o ampliar la informació sobre cadascuna d’aquestes dones, així com compartir i divulgar aquest coneixement a través de les principals xarxes socials.
 

Fundaciones.es, nou portal estatal per a les fundacions (Associació Espanyola de Fundacions)

Fundaciones.es és un projecte promogut per l’Associació Espanyola de Fundacions (AEF), amb la finalitat de facilitar a la societat en general la informació de les fundacions de tot l’estat.

L’objectiu del nou directori online, es permetre a la societat accedir d’una manera organitzada i àgil, a les dades de les fundacions de tot l’estat,  així com fer cerques per àmbit d’actuació, finalitats, activitats, tipus de beneficiaris, data de constitució, organització dels seus òrgans de govern, etc.

Des de Fundaciones.es també es vol potenciar el treball en xarxa, així com el coneixement del sector, impulsar la participació de la societat en els diferents projectes de les fundacions i garantir la transparència informativa de les entitats.

nou portal d’àmbit estatal per a les fundacion nou portal d’àmbit estatal per a les fundacions

 

ObservatoriDESC.org

L'Observatori DESC és una plataforma d'entitats i persones creada en 1998 amb l'objectiu de mostrar que tant els drets civils i polítics- dret a la llibertat d'expressió, a la vida, al vot, etc- com els drets econòmics, socials, culturals i ambientals - dret a l'habitatge, al treball, a l'educació, a la salut, a l'alimentació - són drets fonamentals de totes les persones.

L’Observatori concentra els seus esforços en desmuntar la percepció devaluada dels drets socials -dret a l’habitatge, al treball, a l’educació, a la salut, a l’alimentació- en relació a d’altres drets considerats fonamentals com els drets civils i polítics i els drets patrimonials.

A la seva web hi podreu trobar publicacions, campanyes i cursos d'interés.

IDEM TV.com, eina informativa sobre el moviment LGTBIQ

idemTV és una organització sense ànim de lucre, formada per persones provinents de diferents àmbits laborals i professionals que uneixen la seva experiència i formació per a donar forma audiovisual i informativa a les notícies i esdeveniments que es produeixen en el sector del moviment LGTBIQ (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals i queers).

idemTV pretén ser una eina que sigui utilitzada per totes aquelles persones que vulguin difondre aquesta realitat, que vulguin difondre la seva aportació al canvi ètic de les relacions humanes que establim entre els éssers humans superant l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia latent en la nostra societat. Des d’idemTV es treballa per a col·laborar de forma habitual amb associacions de contingut social, amb associacions i individus que estan involucrats en la transformació social necessària per a viure en societats més justes, més ètiques i organitzades en base a criteris de justícia social, de respecte al mediambient i a tots els éssers sintents amb els que compartim el món i les nostres vides.
Street Art Project, l'art urbà a la xarxa!

Street Art Project és un portal de Google sobre l'art urbà de tot el món. En ell qualsevol usuari de Google+ pot documentar creacions artístiques que estan al carrer; amb el nom de l'artista, la posició gps i també, amb vídeos del Youtube per saber més sobre el procés de creació de l'obra.

A part de les obres de carrer, el portal també ofereix vistes interiors de galeries d'art urbà. Utilitzant el Google Street View, es poden visitar aquestes galeries que normalment resideixen en locals “okupats” o centres auto-gestionats. El projecte ja ha estat utilitzat per artistes urbans de la talla com Bansky o Sam Turin. Utilitzant Google+, Google Cultural Institute ha creat aquest portal utilitzant totes les eines disponibles que té a disposició la empresa californiana


Turisme Accesible, Turisme per a Tothom

Turisme Accessible és un portal que informa de destinacions turístiques adaptades per a tothom. Es poden trobar diverses propostes segons si es busca cultura, sol i platja, esports, natura, gastronomia o enoturisme.

Per exemple, a l’apartat de cultura hi ha 25 propostes que van des de la Ruta del Císter, passant per Tarragona, fins a Lloret de Mar, on a part de sol i platja s’hi poden visitar monuments modernistes (com les peces de Puig i Cadafalch que hi ha al cementiri) o les cases colonials dels comerciants que van anar a fer les “amèriques”.

Al web hi podreu trobar informació i contactes d’entitats, viatges, allotjament, activitats  adaptades per a tothom, així com notícies d'actualitat del sector.

Asociación GSIA, el Blog d'Infància i Adolescència

El Grupo de Trabajo de Sociologia de la Infancia i Adolescencia (GSIA) es va constituir l'any 2002, en el si del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs d'Espanya, per donar visibilitat a la sociologia de la infància com un enfocament singular, específic i necessari dins de les Ciències Socials i, amb això impulsar la sociologia de la infància dins de l'àmbit professional que intervé directament o indirectament amb la infància.

La finalitat del grup és, a través del coneixement sociològic, facilitar i promoure una comprensió dels drets dels infants que els vegi com a subjectes de drets, i com a subjectes socials que poden exercir i reclamar els seus drets per si mateixos. Al web hi podreu trobar documents, enllaços d'interés, notícies d'actualitat i publicacions de la revista de l'associació.

 

 

Cultiva energia.org (Fuel Poverty Group)

Fuel Poverty Group és una xarxa d’activistes i professionals tècnics units per combatre la pobresa energètica des de tots els fronts en els que ens és possible. Són persones de l’àmbit de l’enginyeria, les ciències ambientals, les ciències socials, el voluntariat, l’activisme,… Un grup heterogeni que permet l’enriquiment mutu i la integralitat en les intervencions.

Des de Fuel Poverty Group hi ha el compromís d’aportar l'esforç per combatre la pobresa energètica i sumar-se als milers de persones que participen per acabar amb la pobresa i l’exclusió social.

Al web hi podreu trobar diferents projectes i materials de formació, sensibilització, detecció i assessorament en relació a la pobresa energètica, així com agenda d'activitats i notícies d'actualitat.

 

 

UNAD. Unión de Asociaciones y Entidades de Atención al Drogodependiente.

La Unió d'Associacions i Entitats d'Atenció al Drogodependent, constituïda el 1985, és una organització no governamental, sense ànim de lucre, que intervé en l'àmbit de les drogodependències i els problemes que se'n deriven. Engloba a més de 250 entitats que comparteixen uns criteris mínims d'organització i actuació.
missió

UNAD és el lloc de trobada de les entitats socials que treballen pels drets de les persones afectades per la problemàtica de les addiccions i altres factors d'exclusió social, i des del qual, es fomenta la participació i la cohesió del moviment associatiu així com la adaptació als canvis de l'entorn. Al seu web podreu trobar-hi guia de recursos, biblioteca amb documents d'interés i notícies d'actualitat en l'àmbit de les drogodependències.

 

Mercat Ecosol

En la nova web del Mercat Ecosol, de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, us podeu inscriure en línia al Mercat Ecosol i consultar el termes d’ús, també trobareu resposta a les preguntes freqüents i molta més informació. Durant els propers dies serà plenament operativa i podreu  començar a fer transaccions, accedir al crèdit i a la gestió via App (dispositius mòbils).

El Mercat Ecosol és una comunitat de compravenda i crèdit pròpia de l’economia social i solidària catalana, formada per persones, empreses i entitats productores i consumidores, que mantenen relacions econòmiques entre elles mitjançant una moneda pròpia, l’ecosol. Formalitzant la vostra inscripció ajudeu a construir el Mercat Social Català.

 

SIDASTUDI

SIDA STUDI, és una ONG creada l'any 1987 a Barcelona, que treballa en la capacitació de les persones per prevenir el VIH/sida i per reduir l'impacte individual i social del virus en un marc de respecte als Drets Humans. Al web podeu trobar ofertes de tallers i cursos, notícies d'actualitat, documents, materials i campanyes, preguntes freqüents o adreçes d'interés, entre d'altres.

OPRAX, Observatori de Polítiques Racistes i Xenòfobes

L'OPRAX és l’observatori de SOS Racisme, de monitoratge i visualització del racisme i de la xenofòbia als municipis catalans, però també és un àmbit on recollir i compartir accions i espais quotidians de solidaritat, de lluita per la dignitat de les persones, per la convivència i contra el racisme, les anomenades bones pràctiques. També vol ser un servei d'informació i consulta per a persones, associacions, institucions i professionals interessats en aquests temes.

Ravalead@s TV

Ravalead@s TV és un projecte de televisió comunitària, juvenil i participativa dissenyat per visibilitzar les diferents maneres d'entendre la vida que construeixen els joves que viuen en un dels barris més efervescents de la ciutat de Barcelona, tenint en compte que molts dels seus habitants, provenen d'altres parts de l'estat espanyol i del món.

Al web del projecte hi podreu trobar diferents capítols de ficció realitzats per els joves del barri.

 

Xarxa Òmnia.org

La Xarxa Òmnia, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, és un programa preventiu, socioeducatiu, de promoció individual i de suport a col·lectius amb major risc de vulnerabilitat.

Òmnia, és un programa d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

A la web hi podreu trobar el vostre punt òmnia més proper, eines multimèdia, notícies, actuacions que es duen a terme a Catalunya, així com informació i recursos per als professionals de la inserció social i comunitària.

 

InPact.me

En el dia a dia de les entitats, moltes són les eines que poden ajudar a desenvolupar un projecte, a gestionar les xarxes socials, a dissenyar un cartell... A vegades es tendeix a utilitzar els típics programes que s'instal·len en els ordinadors, però això ja no és porta... Les eines estan a Internet, i accessibles per tothom.

InPact.me és una una aplicació per gestionar els voluntaris de la vostra entitat. La plataforma no només és útil per gestionar voluntaris actuals, sinó per atraure nous i mantenir-los involucrats. L'enfocament visual i la connexió amb xarxes socials de InPact.me fa que voluntaris i seguidors puguin i vulguin difondre les campanyes de voluntariat a través de les seves xarxes socials, garantint una onada de nous adeptes i voluntaris.

Educador social en Alaska (Blog de Sera Sánchez)

'Educador Social en Alaska' és la història d'un educador social perdut en uns serveis socials entre Extremadura i Alaska. El bloc explica el dia a dia de Quique a partir d'una eina essencial del seu ofici: l'entrevista. Sera Sánchez, el creador del blog i del llibre que porta el mateix nom, és educador social i dramaturg.

Next People (Blog de Javier Fernandez)

Blog de Javier Fernández López, consultor  en recursos humans i gestión del coneixement , on reflexiona sobre organitzacions, lideratge i motivació.

PobresaEnergètica.es

L’Aliança contra la pobresa energètica neix amb l’objectiu de garantir l’accés universal als subministraments bàsics i denunciar a les administracions públiques i a les multinacionals el seu immobilisme alhora que exigeixen: Garantir l’accés universal als serveis bàsics, evitar els talls indiscriminats de subministraments a Catalunya que estan exercint les companyies distribuïdores d’aquests serveis i defensar els drets humans. L’Aliança contra la pobresa energètica duu a terme una campanya sobre els nous acords entre empreses i administració aconseguits gràcies a la pressió social. La plataforma d’entitats socials, veïnals i ecologistes es mobilitza davant la política indiscriminada de talls de subministraments i la manca d’informació pública de les multinacionals de l’aigua i l’energia i de les administracions

 

DROGUES Hemeroteca Virtual

Hemeroteca Drogues és una biblioteca virtual de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, realitzada per Educació per a l’Acció Crítica. És tracta d’una eina del Canal Drogues.

S’ha creat per facilitar a professionals i agents socials de l’àmbit de la prevenció, l’atenció i la normalització social relacionada amb les drogues, l’accés a materials educatius, de sensibilització, informatius i didàctics, i a documents per a la la nostra formació permanent

 

Dincat

El grup Dincat el formen entitats sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel•lectual, amb una triple perspectiva de servei: a les pròpies persones amb discapacitat intel•lectual, les seves famílies i la seva vida en la comunitat;a l’activitat, social i associativa, de les entitats que donen suport a les persones amb discapacitat intel•lectual, a més de prestar-les serveis en diferents àmbits i a l’activitat econòmica de les entitats sòcies i a l’impuls de l’economia social.

La missió de Dincat és vetllar per la defensa, i l’exercici ple dels drets, de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, en l’àmbit territorial de Catalunya.

 

Fundación Secretariado Gitano

La Fundació Secretariat Gitano (FSG) és una entitat social intercultural sense ànim de lucre que presta serveis per al desenvolupament de la comunitat gitana a Espanya i en l'àmbit europeu. La seva activitat va començar en els anys 60, si es va constituir jurídicament el 1982. La missió de la Fundació Secretariat Gitano és la promoció integral de la comunitat gitana des del respecte i suport a la seva identitat cultural.
Aquesta missió està encaminada a promoure l'accés de les persones gitanes als drets, serveis, béns i recursos socials en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.A la seva web podem trobar tot tipus d'informació, documents d'interés, dades d'actualitat, campanyes de sensibilització,etc.

 

Grup33.org, una altra presó es possible

Grup 33 és una plataforma social integrada per moltes persones de diferents sectors de la societat civil catalana sensibilitzades amb el món penitenciari, i que volem que les nostres presons rehabilitin a les persones. Volem donar suport i beneficiar a totes les persones relacionades amb el món de les presons a Catalunya: als que compleixen condemna, als que treballen a la presó, a les víctimes dels que estan a la presó, i a tots els familiars i amics d’aquests col·lectius. Demanem avançar cap a models alternatius que s’estan provant amb èxit  i desenvolupar-los a les nostres presons. Aquests models es basen en la creació d'espais lliures de droga i violència, generar nous hàbits de conducta i treball i establir una convivència que resulti terapèutica per a l’intern, amb l’acompanyament i la implicació del funcionari.

 

Sicom.cat

SICOM, Solidaritat i Comunicació, és una associació sense ànim de lucre que treballa des de 1995 per descobrir i fer visibles al conjunt de la societat totes les claus que determinaran el futur del planeta. Al mateix temps pretén fomentar el debat democràtic sobre aquestes claus i decidir quines són les millors accions que cal emprendre per a donar-los la resposta adequada. SICOM és una associació que divulga informacions sobre els països pobres o en conflicte i sobre les activitats dutes a terme per les organitzacions no governamentals per al desenvolupament i les branques de l’administració pública corresponents. La nostre tasca, basada en la sensibilització, té un component audiovisual bàsic: SICOM TV. A través de SICOM TV es poden conèixer les activitats que fan les ONG,s, les Administracions i d’altres iniciatives i que són coincidents amb els objectius generals de l’associació.

Estris.cat

Estris.cat vol ser el punt de trobada per a tots aquells voluntaris i professionals que dediquen el seu esforç a l’educació en el lleure i l’educació social en el territori de parla catalana. Estris.cat és el resultat de la unió de dues capçaleres de referència en l’educació en el lleure a Catalunya impulsades des de Fundació Pere Tarrés: la comunitat virtual EnGrup.cat, creada al 2005 i referent del sector a la xarxa, i de la revista Estris, que ofereix informació, anàlisi, actualitat, formació, recursos i reflexions per al tercer sector en general i l’educació en el lleure en particular des del 1971 i amb caràcter bimestral. El nou Estris.cat vol recollir l’herència d’aquestes publicacions i esdevenir una eina moderna, accessible a tothom i complementària a la revista Estris en paper.

Drets infants.cat

El projecte dels Drets de l’infant neix l’any 2003 a partir d’una col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Catalana de l’Esplai amb l’objectiu de sensibilitzar i difondre els drets dels infants a la població, així com també donar suport tècnic als municipis de la província de Barcelona en el desenvolupament de les polítiques de promoció de la Infància i l’Adolescència. Des de l’any 2008 van apostar per la incorporació de les noves tecnologies al projecte, creant el recurs on-line de la pàgina web: La Vila dels Drets. A l’any 2012 fan una aposta per la Participació i incorporem aquesta Vila dels Drets en un marc més ampli que permet la interacció amb els usuaris i usuàries, un recull de bones pràctiques, recursos pedagògics relacionats amb la infància i els seus drets o un apartat d’entitats amigues de la infància, on destacarem les entitats col·laboradores del projecte. Recordeu que també teniu a la vostra disposició el perfil de facebook: Els drets de l’infant, un compromís de grans i petits. Entra-hi i digues: M’agrada!

 

Guanyem'hi tots!

Guanyem-hi tots! és un servei de Voluntaris.cat.
La iniviativa té un doble objectiu: gestionar els estocs de les empreses i altres materials cedits per a distribuir-los entre les entitats federades. Així aconsegueixen allargar la vida útil de tot tipus de material i ajuden a les entitats en l’acompliment dels seus projectes. Actuen amb transparència, perquè tothom sàpiga a qui arriba la donació i per a què servirà. La web està creada per facilitar els tràmis de donació i demanda de productes per aquelles persones i/o entitats que vulguin utilitzar el servei. Tots hi guanyem!

 

Yo SÍ, Sanidad universal

Sota el lema "Yo , Sanidad universal" una sèrie d'usuaris i treballadores del Sistema Nacional de Salut (SNS) han organitzat una campanya de desobediència civil enfront de la recent reforma sanitària, recollida en el Reial decret llei 16/2012, que suposa l'exclusió de centenars de milers de persones del dret a rebre atenció sanitària i el repagament de medicaments i de certes prestacions sanitàries.
El model anterior era universal, és a dir, l'accés a la sanitat estava garantit a tota la població sense excepcions. Ara, només les persones "assegurades" podran tenir garantit l'accés a algunes prestacions "bàsiques". El col.lectiu està desenvolupant línies d'acció per articular i visibilitzar l'objecció de consciència dels professionals al RD i per organitzar, sostenir i protegir la desobediència civil de professionals i usuàries per mantenir l'atenció sanitària.

 

 

Dona excedentes.org

Donaexcedentes.org pretén ser un mercat d’oferta i demanda entre persones, empreses i ONG. L’objectiu és donar sortida als excedents d’empreses i particulars per cobrir les necessitats de les ONG. Gràcies al projecte de gestió d’excedents de la Fundació real dreams, es pretén crear un nexe d’unió entre les necessitats de les entitats i la voluntat de les empreses per tal de donar una segona vida útil als productes i obtenir una millor distribució dels recursos en la societat, més justa i equitativa.

Transparencia de cuentas públicas

Transparència de Comptes Públics és un projecte emprenedor d'Open Data i Open Goverment. S'utilitzen dades públiques de fonts oficials (ex: Ministeri d'Hisenda) per apropar aquesta informació a la societat i a les empreses per tal de millorar i augmentar el coneixement sobre els comptes públics i així incentivar una millor gestió de les mateixes.

 

 

Esquizofrenia 24x7

Es tracta d'una web en la qual les persones que pateixen una malaltia mental com l'esquizofrènia i els seus familiars , puguin trobar 24 hores al dia els 7 dies de la setmana informació rellevant i veraç sobre la malaltia , disponible en el moment que més ho necessiten. Augmentar el coneixement sobre la malaltia i els seus símptomes per ajudar tant a pacients com a familiars a identificar precoçment la seva aparició i millorar el seu pronòstic .
 

Actuar como voluntario cuenta

En aquest web es convida a tots els voluntaris (els que ho són ara, els que ho van ser i els que ho seran) a visitar el web i  expliquin la seva història. Volen saber i celebrar el que està fent la persona voluntària. Volen mantenir informats sobre els propers esdeveniments, les noves oportunitats i les bones pràctiques. Tothom pot participar, tant si es treballa a nivell individual com si es fa com a una organització! Comparteix les teves històries. Construeix una comunitat. Ensenya-li al món que ser voluntari importa. Perquè la teva acció compta, perquè # actioncounts.

Eurochild

 

 

 

 

Eurochild és una xarxa d'organitzacions i persones que treballen al voltant d'Europa per millorar la qualitat de vida de nens i joves. La base del treball de l'entitat és en els principis consagrats en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets del Nen. Eurochild està finançat per la Comissió Europea dins del Programa PROGRESS. La missió d'Eurochild és promoure el benestar i els drets dels infants i els joves a Europa a través de la construcció d'una xarxa d'organitzacions actives i aquelles que estan treballant a través d'Europa per millorar la qualitat de vida de nens i joves.
 

 

Societat Catalana d'Educació Ambiental

La Societat Catalana d'Educació Ambiental és una associació creada l’any 1985 per tal d’impulsar una educació renovada que contempli la problemàtica socio-ambiental i alhora contribueixi a formar ciutadans capaços d'analitzar-la i de donar-hi respostes. Dels seus inicis ha impulsat projectes de treball compartits, interdisciplinars i distribuïts per tot el territori català. Agrupa professionals i persones interessades en el món de l’educació ambiental, de perfils i àmbits laborals molt diversos i amb l’objectiu comú de treballar per la sostenibilitat des de l’educació.

WeDo, per la dignitat i el benestar de la gent gran

L'associació WEDO està fet d'una àmplia gamma d'informació de diferents àmbits, tots ells compromesos amb la millora de la qualitat de vida de les persones grans que necessiten atenció i assistència. Un dels principals objectius de l'entitat és utilitzar el marc europeu de qualitat per a serveis d'atenció a llarg termini com una eina essencial.

Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona

La Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania té com a finalitat treballar en totes aquelles qüestions que tinguin una incidència en els moviments migratoris des de qualsevol perspectiva, ja sigui jurídica, social, ètica i econòmica o de qualsevol altre àmbit. Per aquest motiu promou estudis, elaborarà informes a iniciativa pròpia o derivats de comandes que des d’altres institucions o particulars se li puguin encarregar, organitzarà cursos i congressos i fomentarà la recerca en els temes d’estrangeria i de moviments migratoris en general.

Smart City, red española de ciudades inteligentes

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) va començar a gestar al juny de 2011 amb la signatura del 'Manifest per les Ciutats Intel·ligents. Innovació per al progrés, el compromís era crear una xarxa oberta per propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats a través de la innovació i el coneixement, recolzant-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

womanstats project

WomanStats Project és la recopilació més completa d'informació sobre la situació de les dones al món.  Es pot trobar informació qualitativa i quantitativa sobre més de 310 indicadors de la situació de les dones en 174 països. Destacar la secció de mapes amb diversa informació. La base de dades és d'accés gratuït.

7 fases para la mediación escolar de un conflicto

La Mediació Escolar és un instrument que promou la Cultura de la Pau i de la no Violència dins dels centres escolars d'educació primària i secundària. En l'actualitat, molts centres tenen molt en compte la Mediació Escolar com a mètode per a la Resolució de Conflictes. En aquests centres hi ha formadors que instrueixen a altres membres de la comunitat educativa com són professors, pares i alumnes. Doncs bé, dins del procés de formació de mediadors, caldria incloure com un factor determinant les set fases d'una Mediació Escolar.

fundación tripartita

La Fundación Tripartita per a la Formació en l'Ocupació pretén apropar des d'aquest espai als seus protagonistes i beneficiaris, creant un marc accessible per a l'intercanvi d'informació, l'orientació i el coneixement, un escenari que faciliti la interacció d'experts i usuaris del sistema i en què es desenvolupi l'agregació d'idees i compromisos.

XIII congrés de fundraising

El 25, 26 i 27 de setembre tindrà lloc a Madrid una nova edició d’aquest punt de trobada on compartir i intercanviar experiències per avançar en la captació de fons a les entitats. Les instal·lacions del Distrito Telefónica acolliran durant aquests tres dies els principals referents del fundraising, els quals intervindran en les 6 sessions plenàries, els 24 tallers i les 3 sessions de Masterclass que composen el programa d’ enguany.

injuve

L'Institut de la Joventut és un organisme públic, adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l'activitat principal es dirigeix ​​a promoure actuacions en benefici dels i les joves. Els objectius del Injuve són promoure la igualtat d'oportunitats entre els i les joves, propiciar la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural d'Espanya i impulsar la col·laboració amb els restants departaments ministerials i les altres administracions públiques, les activitats incideixen sobre aquest sector de la població.

ciutats per la inclusió activa

És una associació dinàmica de les nou ciutats europees: Barcelona, Bolonya, Brno, Copenhaguen, Lille Métropole-Roubaix, Rotterdan, Estocolm i Sofia. Cada una crea un Observatori Local dintre de la seva administració (LAO). El seu objectiu és compartir, promoure l'aprenentatge mutu i dur a terme la investigació sobre l'aplicació de les estratègies d'inclusió activa a nivell local.

biblioteca de la Responsabilitat social empresarial

L'empresa Ingenieria Social i l'Associació+Responsables coorganitzadores de les setmanes de la Responsabilitat social a Catalunya, ens ofereixen una biblioteca on es pot consultar documentació sobre les diverses jornades que s'han realitzat i altres informacions relacionades amb el tema.

revista Multidisciplinar de SIDA

La Societat Espanyola Interdisciplinària de la Sida (SEISIDA) inicia un nou projecte amb la publicació del Primer Número de la Revista Multidisciplinar de la Sida, que des d'avui ja està disponible a la web.  La publicació té com a objectiu donar a conèixer i difondre el coneixement generat en el VIH i la sida. I, tot i que actualment hi ha múltiples possibilitats en relació a la publicació de la producció científica entorn al VIH i la sida, sobretot en l'àmbit biomèdic, la nova publicació vol donar veu a nombrosos projectes, sobretot d'intervenció, molts ells desenvolupats pel món associatiu i que sovint no troben el suport i el mitjà adequat per difondre els seus resultats científics.

 

banco internacional de documentos de ciudades educadoras

El web mostra experiències pràctiques de diverses ciutats associades a tot el món, que tracten diversos temes i van dirigides a persones de totes les edats. A més, pots trobar documents que donen suport al desenvolupament del concepte de Ciutat Educadora. Aquesta base de documents recull una descripció de: llibres, articles, revistes, transcripcions de conferències, conclusions de jornades, seminaris i congressos.

taula per la infància i l'adolescència a catalunya

La Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (TIAC) es va constituir el 17 de juliol de l’any 2007 per tal de promoure els drets dels infants i els adolescents reconeguts a la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per Nacions Unides l’any 1989. La TIAC està formada per entitats dedicades a diferents vessants de l’àmbit de la infància i l’adolescència. La web de la TIAC ofereix informació variada sobre temes relacionats amb els drets dels infants i adolescents (documentació, links d'interés, notícies, etc).

 

gerontologIa I Atenció Centrada en la Persona

 

Teresa Martínez Rodríguez estrena un web dedicat a la gerontologia aplicada. Un recurs on es pot trobar informació, documentació i experiències d'interès per aplicar models d'atenció centrada en la persona en els serveis d'atenció a persones majors. Una web senzilla i didàctica que reuneix i facilita l'accés a informació ia documentació seleccionada per als qui tinguin interès a conèixer i dur a la pràctica aquest enfocament d'atenció.

Plataforma de infancia

Plataforma de infancia és una aliança d'entitats sense ànim de lucre, plural, solidària, democràtica i independent des del punt de vista polític i religiós. La Plataforma va ser constituïda legalment l'any 1997, amb la finalitat d'unir els esforços d'organitzacions d'àmbit estatal que treballen per a la infància i crear un espai de coordinació que defensi, promogui i protegeixi els drets dels nens, nenes i adolescents a Espanya.

FEAFES Confederació Espanyola d'Agrupacions de Familiars i Persones amb Malaltia Mental

FEAFES és la Confederació Espanyola que agrupa, des de 1983, a les federacions i associacions de persones amb malaltia mental i als seus familiars de tot el territori nacional. La missió de FEAFES és la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i de les seves famílies, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.

asociación de directores y gerentes en servicios sociales

L'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials d'Espanya va ser constituïda en 1.994 per respondre a les demandes de modernitat, racionalitat, eficàcia i qualitat d'un sector en desenvolupament com els Serveis Socials, en el qual estan en joc drets socials tan importants per les persones com l'accés als recursos per a la igualtat, la convivència personal i social o la integració social.

 

dmd dret a morir dignament catalunya

DMD-CAT és una associació sense afany de lucre. El seu objectiu principal és defensar que la voluntat expressa i lliure de qualsevol persona capacitada i malalta irreversible sigui respectada pel que fa l moment i la forma d'acabar-la.

Social.cat

Social.cat és un projecte de l'associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) que té la complicitat del Departament d'Acció Social i Ciutadania i de l'Obra Social “la Caixa” i que té per objectiu promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat.  Des de social.cat es vol donar veu a totes aquelles iniciatives socials que treballen per l'atenció, el desenvolupament i l'autonomia de les persones i dels grups socials, per així, assolir una societat més justa. Xadica veu el món digital com una oportunitat per donar a conèixer i poder fer créixer el sector, i així, contribuir al progrés social d'una societat democràtica, justa i igualitària.

FECAFAMM

És la Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental. Va néixer a iniciativa de les associacions i es va constituir l’any 1996, amb l’objectiu d’unir esforços en una organització comuna. Actualment està formada per més de 50 entitats federades que representen a un total de 5.000 famílies i adreça la seva activitat a tot el territori de Catalunya.

Asociación estatal de directoras y gerentes de servicios sociales

L'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials de Espanya es va constituir en 1.994 per respondre a les demandes de modernitat, racionalitat, eficàcia i calitat d'un sector en desenvolupament, com els Serveis Socials, en el què estan en joc  els drets socials. L'Associació líder en el sector de serveis socials propossa idees i solucions creatives a la administració i a les empresses del sector  i sobretot serveix de guia a diferents professionals  que necessiten assesorament en matèria de serveis socials.

ORGANITZACIÓ INTERNACIONAL DEL TREBALL (OIT)

La OIT és la institució mundial responsable de la elaboració i supervisió de les Normes Internacionals del Treball. Com a objectius tenen el promoure els drets laborals, fomentar oportunitats de treball descendent, millorar la protecció socials i afavorir al diàleg per abordar els temes relacionats amb el treball. Les seves línies d’investigació giren entorn a la ocupació i la qualitat dels llocs de treball, el retorn de les inversions en seguretat social, la desigualtat, les normes internacionals del treball i la globalització socialment inclusiva.

cities of migration

Cities of Migration mostra Bones Pràctiques d'Integració dels immigrants urbans i promou idees que creen equitat, cohesió socials i prosperitat urbana. Es una col·lecció de pràctiques a nivell urbà que proporciona enfocs innovadors i útils sobre la integració dels desplaçats urbans i on cada perfil inclou consells, informació de contacte, altres lectures i dades de les ciutats per ajudar a utilitzar i adaptar les diferents pràctiques a diferents àmbits locals.

 

FUNDACIÓ ADECCO

La Fundació Adecco a través de la col·laboració amb diferents organitzacions i entitats, elabora informes sobre la responsabilitats corporativa, el mercat laboral o el desenvolupament sostenible. Alguns dels seus estudis els podem trobar en aquesta web, dintre de Sala de Premsa, publicacions i estudis.

 

dixit

El Centre de Documentació de Serveis Socials és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família que s'adreça als i les professionals dels serveis socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en l'àmbit social, la dependència i els drets de ciutadania.

 

EAPN, Red Europea de Lucha contra la pobreza y la Exclusión Social

Xarxa europea de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, compromesa amb l'erradicació de la pobresa i l'exclusió social. Amb espais com documentació, notícies, voluntariat, etc.

 

Donem el millor de nosaltres

Des de la Taula del Tercer Sector podem trobar aquesta web, que ens informa de dades de pobresa a Catalunya i del treball que realitza el tercer sector per superar les situacions de necessitat social.

 

Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Pàgina on es visualitzen les tasques que es realitzen en defensa de les persones i les situacions de vulnerabilitat social que pateixen. Ajuda a lluitar contra les desigualtats i a estendre el benestar als col·lectius socials més defavorits.

 

Col·legi oficial de treball social a Catalunya

Espai plural de representació col·lectiva que actua com a veu i referent professional i social del col·lectiu col·legiat de treballadors i treballadores socials

 

Voluntaris.cat

La Federació Catalana de Voluntariat Social treballa per promoure el voluntariat social i reconèixer la seva importància com a xarxa transformadora, agent promotor de canvis socials i protagonista de l’acció entre els més desafavorits.

 

 

fundació Luis vives

Entitat que recolza el treball que realitza el Tercer Sector Social. En aquesta pàgina hi podreu trobar informes, guies i documentació variada en matèria d'acció social.

 

Fundació Jaume Bofill

Pàgina web de la fundació, on podeu trobar publicacions, notícies, eixos estrtègics, vídeos i iniciatives amb l'objectiu de treballar per a la supressió de les desigualtats en les persones.

 

 

Fundació FOESSA, Fomento de estudios socialesy de sociologia aplicada

La fundació té la finalitat servir al coneixement de la realitat social de Espanya, ser referent estable y continuat en el àmbit d’exclusió i la sociologia aplicada; oferir un espai de trobada per persones, grups i entitats que treballen en el anàlisi social.

FUNDACIÓ ADECCO

La Fundació Adecco a través de la col·laboració amb diferents organitzacions i entitats, elabora informes sobre la responsabilitats corporativa, el mercat laboral o el desenvolupament sostenible. Alguns dels seus estudis els podem trobar en aquesta web, dintre de Sala de Premsa, publicacions i estudis.

 
 
 
 
 

 

ECAS, Entitats Catalanes d’Acció Social

ECAS és una federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que treballen de manera prioritària amb col·lectius en situació o risc d’exclusió social. L’atenció directa que presten les organitzacions membres d’ECAS i la tasca de la pròpia federació per vertebrar el sector es fonamenten en la lluita per la igualtat d’oportunitats per a tota la població, així com en la voluntat de transformar la societat per fer-la més justa i igualitària.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

CIIMU, Institut d’Infància i Món Urbà

El CIIMU té com a objectius contribuir en la millora de la qualitat de vida de la infància, adolescència i les famílies mitjançant investigació aplicada, la formació, la divulgació il'intercanvi i el debat d'informació.

 

CGLU, Ciutats i Governs Locals units

CGLU té la funció de portaveu de tots els governs locals, representant i defenen els seus interessos en el pla global. Amb base a Barcelona, la organització té com objectiu ser la representació dels governs locals per promoure els seus valors, objectius i interessos, a través de la cooperació.

 

Kaleidos.red Fundación

Creada en 2001, Kaleidos.red suposa una red oberta a qualsevol entitat i té com a misió orientar las políticas locals de proximidat impulsant una red en la que se treballen programes i projectes concrets relacionatsamb la proximitat ciutadana

 

 

Grup d'investigació AnÀLisi Social i OrganitzatiVA de la URV

El desembre del 2007 la Unitat de Sociologia de la Universitat Rovira i Virgili va formar un nou grup de investigació amb l’objectiu de desenvolupar l'anàlisi científica social i la investigació en els camps del fenomen organitzatiu i de les qüestions socials.

FDAIA - FEDERACIÓ D'ENTITATS D'ATENCIÓ I D'EDUCACIÓ A LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA

Una federació sense ànim de lucre que agrupa i representa les entitats d'iniciativa social del tercer sector d'arreu de Catalunya que treballen amb infants, adolescents i joves desemparats o en risc d'exclusió social i les seves famílies.

CEDISS

El Centre Estatal de Documentació i Informació de Serveis Socials és una eina que està al servei dels integrants del Departament Treball i Seguretat Social, proporcionant accés a la informació i documentació sobre matèries de protecció social i migracions, així com també altres matèries de caràcter transversal com la igualtat, serveis socials, polítiques d'integració, ....

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat