Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Informes i indicadors Recerques empíriques

Recerques empíriques

Informe mundial sobre la violencia y la Salud (OMS, 2002)

Aquest informe de l'OMS constitueix el primer document exhaustiu del problema de la violència a escala mundial, s'analitza en què consisteix, a qui afecta i cal fer al respecte. Formula recomancions per actuar a nivell local, nacional i internacional, per la qual cosa será un instrument valiossisim per les instàncies normatives, els investigadors, els metges, els juristes i els voluntaris implicats en la prevenció de la violència. Us presentem un resum de l'informe complet per capítols.

Darrera actualització:  10/04/2018

Informe 'Mobilitat i exclusió social: un nou repte per les administracions locals' (A. Cebollada i C. Miralles, 2004)

En aquesta publicació es ressalta la relació que hi ha entre els dos elements: es posen en relleu les implicacions que el model de mobilitat hegemònic té en l'afavoriment dels processos d'exclusió social. Per relacionar els dos elements, cal redefinir la mobilitat a partir de les possibilitats d'ús que tenen els diferents mitjans de transport (quines són les condicions d'ús?, quins grups en són els principals usuaris?) i de la cobertura territorial a partir dels seus recorreguts.

Darrera actualització:  10/07/2018

Cures a la Gent Gran en les Llars Espanyoles, L'entorn familiar (Ministeri de Treball i Afers socials, 2005)

Aquest informe, amb la difusió dels resultats, pretén fer un públic homenatge a tantes famílies, a tantes dones, que estan realitzant una ingent i silenciosa tasca per proporcionar el màxim benestar per a la gent gran més fràgils del nostre país. Fent visible aquest treball volem contribuir a l'expressió del reconeixement que la societat espanyola deu a les famílies i, pel que al IMSERSO es refereix, constitueix també una ocasió per ratificar el nostre compromís en el disseny de polítiques que realment signifiquen un suport a elles i a les persones en situació de dependència.

Darrera actualització:  10/04/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat