Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Notícies 'Parelles artístiques' on conviuen art i intercanvi d’experiències

'Parelles artístiques' on conviuen art i intercanvi d’experiències

'Parelles artístiques' on conviuen art i intercanvi d’experiències

El projecte afavoreix la rehabilitació i reinserció de persones que tenen algun problema de salut mental
10/07/2017

"Vam començar a col·laborar junts el 2015 i ja hem elaborat una marona i un quadre que mostra la zona de l’Oliva, hem treballat junts amb l’aquarel·la i l’oli”, Joan Patón és un pintor i artista tarragoní que ja fa dos anys que treballa juntament amb en Galderic Torres, usuari del l’Associació Ment i Salut La Muralla de Tarragona. 

La unió artífvstica de Patón i Torres no és única, ja que els dos formen part del projecte 'Parelles Artístiques', una experiència a nivell de Catalunya que afavoreix la rehabilitació i reinserció de persones que tenen algun problema de salut mental i que pretén canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat sobre aquest tipus de malaltia.

L’experiència de Torres -que sosté que l’experiència li ha aportat “entendre com funciona un taller d’art i gaudir molt de l’experiència”- i Patón s’ha traduït en dues obres elaborades a quatre mans, quadres que formen part d’aquest projecte integrador. Algunes de les peces de l conjunt de Catalunya que integren el projecte es poden visitar al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona, que mostra les diferents produccions del projecte i que estarà oberta fins el 23 de juliol.
Font: Infocamp

Consulta la notícia a Infocamp

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat