• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona

El mar Mediterrani ha omplert d’històries la nostra civilització. El Carnaval és una d’aquestes històries; el seu origen es remunta a l’antic Egipte, i els seus valors de llibertat, de transformació, d’igualtat sota la màscara, de celebració del “tot s’hi val” s’han anat transmetent per les cultures de Grècia i Roma, fins a arribar als nostres dies.

El Carnaval de Tarragona destaca per la espectacularitat de les seves Rues, especialment la de l’Artesania, que té lloc el dissabte de Carnaval. Més de 3.000 comparsers s’esforcen perquè la ciutat gaudeixi d’aquest esdeveniment únic. Destaquen també la Rua de Lluïment del diumenge de Carnaval, i l’espectacular Gala de la Disfressa d’Or, el dijous previ, on les comparses exhibeixen creacions màgiques i increïbles.

Especialment recomanables són la Baixada del Pajaritu, una cursa d’andròmines que reuneix multitud de seguidors el dissabte al matí i, l’Enterrament i crema del Ninot Carnestoltes el dimarts previ al dimecres de Cendra,  a càrrec de les entitats de foc de la ciutat, acompanyades de totes les ploraneres.

Notícies

Obert el termini d’inscripció d’activitats pel Carnaval 2016 Les sol·licituds es podran fer a través d'Internet fins el dia 15 de desembre+


© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal