Carnaval 2020: el Rei i la Concubina estrenen gala al Teatre Tarragona

El Carnaval de Tarragona

Les 29 comparses inscrites i les 20 entitats participants ompliran la ciutat de disbauxa i diversió

29/01/2020

D’aquí a quinze dies engega una nova edició del Carnaval de Tarragona amb la voluntat, una vegada més, d’arribar a tots els públics i de convertir la ciutat en l’espai de la disbauxa i diversió, tant amb els actes tradicionals com amb els més innovadors que es consoliden any rere any. I una vegada més, també, el Carnaval es fa possible amb la implicació d’un gran nombre de tarragonins i tarragonines.

Del 15 al 25 de febrer, amb el concert de Miki Nuñez el 14 a la TAP amb les entrades ja exhaurides, podrem participar-hi i escollir d’entre els més de 70 actes que s’ofereixen, i amb celebracions tan destacades com els 40 anys de la celebració d’aquesta festa i els 35 anys de la Colla la Bóta.

Tant la XXVI Concubina, que enguany és la Bianca García, de la comparsa Som i Serem, com el XXXIX Rei Carnestoltes, l’Édgar Ordóñez, de Sinhus Sport, estan preparats per presentar-nos el millor de les seves agrupacions, vestits i coreografies, i orgullosos d’encapçalar els moments més esperats, com són la Gala al Teatre Tarragona, després d’un breu recorregut per la ciutat, la Disfressa d’Or, les rues i tots els actes a partir del seu regnat, que serà el dimecres 19 de febrer.

D’una banda, es pot parlar de la consolidació de la gala de la Disfressa d’Or el diumenge 16 de febrer a la tarda, que enguany presentarà la Mega Pubilla; dels canvis d’itinerari de les dues rues, la de Lluïment i la de l’Artesania, incorporats tots en els darrers anys, així com del gir que s’ha produït el divendres 21 de febrer, amb una tarda especialment dedicada als nens i nenes de la ciutat amb actes diversos.

Les 20 entitats i les 29 comparses que participen en el Carnaval d’enguany estaran també presents al carrer amb els nombrosos actes, que van des del bastiment de la Bóta, les coques de llardons –que enguany s’amplia a un segon punt– i la botifarra d’ou de Dijous Gras al Mercat Central, i com a novetat al Mercat de Torreforta, el Judici, la Vetlla, l’Enterrament i la Crema finals, que ens retorna a la Quaresma.

També s’hi sumen altres actes no amb tanta història però també imprescindibles, com són la Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu o el Concurs de Drag Queens, entre molts d’altres. Per a aquest últim espectacle i per a la gala de presentació del Rei i la Concubina del dimecres 19 de febrer, cal comprar les entrades a partir del dia 6 de febrer als punts habituals.

 

El cartell

La imatge d’enguany és del dissenyador i il·lustrador de Tarragona Lluís Jiménez. S’identifica clarament amb les rues que travessen la Rambla Nova, per davant la Font del Centenari, i amb un ambient més aviat familiar i, com sempre, divertit. Amb aquesta localització, les escultures de la font no podien quedar desapercebudes, i és per això que l’autor les ha fet baixar i unir-se a la festa.

Us en podeu descarregar la programació clicant aquí.

square_img
25/02/2020

Colours Fantasy i Disc 45 guanyen el Carnaval de 2020

El veredicte s'ha fet públic avui dimarts a la plaça de la Font

Vegeu-ne més
square_img
19/02/2020

L’arribada del Carnaval omple de festa i colors els mercats de Tarragona

El Rei i la Concubina visitaran el Mercat de Torreforta divendres a la tarda

Vegeu-ne més
square_img
18/02/2020

El Ninot, la Ninota i la Bóta reinvidiquen un món més sostenible per a aquest Carnaval 2020

La presentació ha tingut lloc aquest matí

Vegeu-ne més
square_img
29/01/2020

Carnaval 2020: el Rei i la Concubina estrenen gala al Teatre Tarragona

Les 29 comparses inscrites i les 20 entitats participants ompliran la ciutat de disbauxa i diversió

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!