Disc 45 guanya el Concurs de Comparses del Carnaval de Tarragona 2024

El Carnaval de Tarragona

Colours Fantasy rep el segon premi
Disc 45 guanya el Concurs de Comparses del Carnaval de Tarragona 2024 Grup de Dansa i Comparsa Disc 45 amb La desfilada del dia dels morts. Foto: Alejandro Navarro.
13/02/2024

Aquest dimarts 13 de febrer a la nit i des de la plaça de la Font, s’ha fet públic el veredicte del Concurs de Comparses i lliurament dels premis del Carnaval 2024.

El primer premi, i per tant el Trofeu "Ninot del Carnaval", ha estat per la comparsa Grup de Dansa i Comparsa Disc 45 amb la temàtica d’inspiració mexicana La desfilada del dia dels morts. Com a comparsa guanyadora d’aquest 2024, ha decidit regnar l'any que ve com a Rei del Carnaval 2025. Com a primera comparsa classificada, Grup de Dansa i Comparsa Disc 45 s’ha endut 1.000 €.

Amb aquest trofeu, Disc 45 haurà de lluir una disfressa de nova creació al Carnaval 2025 i serà l'encarregada de dur el penó de Carnaval en el conjunt de la festa, i el cremaller reial durant els actes de l’Enterrament i Crema.  

El segon premi, i per tant el Trofeu "Ninot del Carnaval", ha estat per la comparsa Colours Fantasy amb la temàtica inspirada en el joc de Super Mario Tarraco-Bros. Com a segona classificada d’aquest 2024, s’ha endut 700 € i haurà de lluir una disfressa de nova creació al Carnaval 2025.

El Premi Honorífic "Sàtira 2024”, dotat amb 200 €, a la comparsa o entitat que hagi utilitzat aquesta vessant o hagi protagonitzat un fet simpàtic durant la festivitat del Carnaval, ha recaigut en la comparsa Nou Ritme pels seus cocodrils que han captivat a tot el públic. 

El Premi Honorífic "Sostenibilitat 2024", dotat en 200 euros, que premia la comparsa o entitat que hagi fet un ús més responsable del material utilitzat, ha recaigut en la comparsa Petada & Peripatètics, per la seva reutilització de materials d’altres anys i per la recollida de materials a les botigues i supermercats.

El Premi Honorífic "Participació i Promoció 2024", dotat en 200 euros, que reconeix la comparsa o entitat cultural o festiva que ha participat en més activitats del programa i n’hagi fet una major difusió a les xarxes socials, ha anat a parar a la comparsa Amics de la Part Alta, per la seva alta participació en el Carnaval de Tarragona, organitzant actes propis, assistint a la resta d’actes i difonent-los per les xarxes socials.

Els quinze premis ex aequo a la qualitat han estat per les quinze comparses que han obtingut millor puntuació en la Rua de l’artesania de dissabte i que intervindran en la Rua de Lluïment del diumenge de Carnaval de l’any 2025. Per ordre alfabètic han estat:

 • Amics de la Part Alta
 • Cayo Largo
 • Colours Fantasy
 • La Unió de ACUAE
 • Disc 45
 • Fotem-li canya
 • La Ballaruga
 • Màgic Dansa
 • Nou Ritme
 • Pandora
 • Platinum
 • Residencial Palau – Torres Jordi
 • Sinhus
 • Som Urban
 • Spectrum

El jurat del Carnaval 2024 ha estat constituït per Olga Boronat Alegret, maquilladora professional; Jaume Guasch Llorach, coreògraf; Mariona Roigé Salvadó, productora d’esdeveniments; Rubén Pereira Estrems, dinamitzador cultural; Irene Espejo Delgado, gestora de màrqueting, i Esther Caballé Diago, estilista.

Consulteu les qualificacions de la Rua de l'Artesania del Carnaval de Tarragona 2024 (PDF).

Consulteu les qualificacions de la Disfressa d'Or del Carnaval de Tarragona 2024 (PDF).

square_img
14/02/2024

El Carnaval 2024 s'acomiada com a veritable Festa Major d'Hivern de Tarragona

L’alt nivell de les comparses tarragonines i el bon funcionament de la plaça de la Disbauxa, entre el més destacat

Vegeu-ne més
square_img
13/02/2024

Disc 45 guanya el Concurs de Comparses del Carnaval de Tarragona 2024

Colours Fantasy rep el segon premi

Vegeu-ne més
square_img
09/02/2024

La Revetlla del Carnaval s'instal·la a la Plaça de la Disbauxa

Dilluns el certamen Tarragona Drag celebra els seus vint anys

Vegeu-ne més
square_img
07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!