El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana

El Carnaval de Tarragona

Entre altres, torna el ball de màscares, el Carnaval dels petits, la Reial Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu i el darrer polvo del Rei Carnestoltes i la Concubina
El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana Imatge d'arxiu de la Baixada del Pajaritu. Foto: Laia Díaz.
16/02/2023

Aquesta nit, el Rei Carnestoltes i la seva Concubina presidiran el segon ball de màscares, que se celebrarà a l’emblemàtica Casa Miret. Aquest exclusiu esdeveniment, originari de la cort francesa del segle XV, és sinònim de misteri, glamur i clandestinitat, i està organitzat per les comparses Colours Fantasy i Disc 45. La vetllada donarà pas als dies forts del Carnaval de Tarragona.  

Entre els molts actes del programa d’aquest Carnaval, divendres a les 17.30 h, la plaça Corsini celebrarà el Carnaval dels petits amb l’espectacle infantil Que peti la plaça! amb la companyia Xip Xap, una festa participativa, musical i sorpreses gegants. A les 18 h el Rei Carnestoltes i la Concubina iniciaran el tomb per les diferents seus socials de les comparses, i a les 20.15 h, tornarà la Reial Farra dels Ninots a la plaça de la Font. Amb aquesta festa, la Colla La Bota escalfarà els motors pel Carnival Fest de la nit fent parada a alguns racons etnogastronòmics a ritme de la xaranga valenciana Los Mataos. Abans, però, a les 20 h, el Magatzem Festiu acollirà un renovat concurs i la festa de disfresses del barri del Port, que recupera enguany la seva associació de veïns amb les comparses Escola de Ball Nou Ritme i Compars Petada & Els Peripatètics. Finalment, a les 20.30 h el Teatre El Magatzem serà escenari de les divertides i crítiques xirigotes que ofereix la Cooperativa Obrera Tarraconense.  

Dissabte, el dia començarà amb la XVI Baixada del Pajaritu que organitza l’Associació d’Amics de la Colla Jove a les 11 h. Les andròmines que han de baixar la Pescateria, el Cós del Bou, la Misericòrdia i la Nau seran rebudes a la plaça del Rei a partir de les 9.30 h. I a les sis de la tarda, les comparses amb les seves carrosses i penons, i els Sèquits del Rei i de la Concubina arrencaran una Rua de l’Artesania que anirà des de l’avinguda de Ramón y Cajal fins a l’avinguda Catalunya passant per la Rambla Nova, el carrer Rovira i Virgili i la plaça d’Anselm Clavé. 

Pel que fa a diumenge, a les 12 del migdia, la plaça de Corsini es convertirà en una guerra de pols de colors amb el darrer polvo del Carnestoltes i la Concubina abans d’anar a judici. Aquesta modernitzada guerra de farina s’inspira amb les antigues batusses entre carnissers i peixaters. L’acte, organitzat pel Ball d'en Serrallonga de Tarragona, també comptarà amb música electrònica i un concurs de disfresses que es podran lluir per última vegada aquest Carnaval. Finalment, a la tarda, les comparses més espectaculars segons el concurs de comparses de 2020 s’acomiadaran amb la Rua de Lluïment a partir de les 18 h i des de l’avinguda de Ramón y Cajal.  

Imatge d'arxiu de la Baixada del Pajaritu. Foto: Laia Díaz.

square_img
21/02/2023

El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023

El veredicte s'ha conegut aquest dimarts a la nit a la plaça de la Font, després de la crema dels Ninots i la Bota

Vegeu-ne més
square_img
20/02/2023

El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat

El certamen Drag Queens & Drag Kings es consolida al Teatre Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
16/02/2023

El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana

Entre altres, torna el ball de màscares, el Carnaval dels petits, la Reial Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu i el darrer polvo del Rei Carnestoltes i la Concubina

Vegeu-ne més
square_img
14/02/2023

La Bota, el Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2023 ja són al carrer

Aquest dimecres es recupera la figura del Boter d’Honor, que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!