El Carnaval també es pot viure a partir d'avui a les xarxes socials

El Carnaval de Tarragona

Històries del Carnaval i el Tuitaire Convidat són les accions 3.0 més destacades

09/02/2015


Amb motiu de la celebració dels actes de Carnaval, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i Tarragona Cultura inicien la secció virtual Històries del Carnaval, que es desenvoluparà al T/Blog (http://tblog.tarragona.cat) i a les xarxes socials de Cultura i Patrimoni des d’avui i fins al dia 17 de febrer. Durant aquest període cada matí es recuperaran imatges antigues del Carnaval tarragoní, que seran comentades per alguns dels seus protagonistes en primera persona.

A la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona es conserva una col·lecció de fotografies que recullen diversos aspectes del Carnaval dels anys 1982-1985. Juntament amb Tarragona Cultura, la Biblioteca Hemeroteca vol ara donar-les a conèixer a través de les xarxes socials i convidant a alguns dels seus protagonistes perquè parlin de records, anècdotes i vivències d’aquells anys. Per això, es publicaran diàriament una sèrie d’imatges fetes per Ramon Torrents d’Enfoc, Àngel Catena i Pajares, que aniran acompanyades dels comentaris de les persones que hi apareixen. Els convidats a fer aquesta mirada al passat són Eduard Boada, Joan Cavallé, Sansa, Ester Roca, Pep Blay, Magda Puyo, Francina Massó i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

A través de les fotografies i les anècdotes que explicaran es podran veure les diferències que la festa mantenia respecte de l’actualitat. Alguns dels actes que se celebraven aleshores ja són història, com la sangria elaborada per Eduard Boada o la Guerra de la Farina, que tenyia els carrers de blanc. Els alumnes de l’Escola Municipal d’Art Dramàtic eren els encarregats del Seguici del Rei i la Reina i de les aules en resultaria un bon planter d’actrius i actors tarragonins. A més, recordarem com l’any 1985 sortia per primer cop el Ball de Diables durant el Carnaval.

D’altra banda, avui també començarà l’activitat del Tuitaire Convidat, el gestor cultural i actor Jordi Gómez, que piularà la seva visió personal del Carnaval a través del perfil de Tarragona Cultura (http://twitter.com/tgncultura). Els seus tuits aniran signats amb les sigles JG, la qual cosa permetrà distingir-los de les piulades institucionals.

Finalment, recordem igualment que les etiquetes oficials de la festa són #CarnavalTGN i #FandeTGN.

square_img
18/02/2021

Pau Ricomà: "Aquest Carnaval diferent ens ha permès conèixer molt més la història de la festa"

L’alcalde de Tarragona ha visitat aquest dijous l’exposició “40 anys d’història. Carnaval de Tarragona” al Refugi 1, amb del president del Port, Josep M. Cruset

Vegeu-ne més
square_img
18/02/2021

Les set cames de la Vella Quaresma es tallaran en una sèrie audiovisual a partir d'aquest diumenge

El Mercat Central acull la representació dels set capítols, que s’emetran durant set diumenges per xarxes socials i TAC12

Vegeu-ne més
square_img
12/02/2021

Tarragona celebra els 40 anys del Carnaval amb l'estrena d'un documental històric

Al documental hi han participat més de 40 persones, que han estat entrevistades, i altres han ofert imatges i vídeos antics

Vegeu-ne més
square_img
11/02/2021

Aquest divendres s’estrena el documental dels 40 anys del Carnaval de Tarragona

El gran públic podrà veure l'audiovisual aquest dissabte per Tac12 i les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!