El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023

El Carnaval de Tarragona

El veredicte s'ha conegut aquest dimarts a la nit a la plaça de la Font, després de la crema dels Ninots i la Bota
El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023 Imatge de Grup Aerodance, comparsa guanyadora del Carnaval 2023. Foto: Francesc Torres.
21/02/2023

Aquest dimarts 21 de febrer a les 22.30 h a la plaça de la Font s’ha fet públic el veredicte del Concurs de Comparses i lliurament dels premis del Carnaval 2023

El primer classificat, i per tant el Trofeu "Ninot del Carnaval", 1.000 € i l’organització del sèquit del Rei Carnestoltes 41è durant el Carnaval 2024 ha recaigut en la comparsa Escola de Dansa i Grup Aerodance amb la temàtica “Equidae”.  Amb aquest trofeu, l’Escola de Dansa i Grup Aerodance haurà de lluir una disfressa de nova creació al Carnaval 2024 i serà l'encarregada de dur el penó de carnaval en el conjunt de la festa, i el cremaller reial durant els actes de l’Enterrament i Crema.  

El segon classificat i per tant el Trofeu "Ninot del Carnaval", 700 € i l’organització del sèquit de la Reina 28ena durant el Carnaval 2024 ha sigut per la comparsa Cromatic Fusion per “La llegenda de Sant Jordi”. Amb aquest trofeu, la comparsa Cromatic Fusion haurà de lluir una disfressa de nova creació al Carnaval 2024 i portarà el penó de la Reina del Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l’Enterrament i Crema,  

El Premi Honorífic "Comparsa Satírica 2023” ha recaigut en La Murga per la seva sàtira sobre els trens de matèries perilloses. 

El Premi Honorífic “Participació 2023" que es dona a a la comparsa que, a proposta de la Comissió del Carnaval, ha distingit la participació inclusiva i social, ha estat pel Club Vaixell, per la seva qualitat i posada en escena reproduint el musical Grease. 

El Premi Honorífic "Anècdota 2023" ha anat a parar a la comparsa Carmelites, per la seva actitud positiva durant la rua de dissabte desfilant sense música, i per la seva solidaritat amb la comparsa que es va quedar sense música el diumenge. 

Els 15 premis ex aequo a la qualitat han estat per les quinze comparses que han obtingut millor puntuació en la rua del dissabte i que intervindran en la rua de lluïment del diumenge del Carnaval de l’any 2024. Per ordre alfabètic han estat: 

 • Amics de la Part Alta.  
 • Associació de Veïns de L’Albada – Carpe Diem. 
 • Associació de Veïns Residencial Palau – Torres Jordi.  
 • Comparsa La Ballaruga. 
 • Comparsa Carmelites.  
 • Comparsa Cayo Largo.  
 • Comparsa Platinum.  
 • Cromatic Fusion.  
 • Escola de Ball Nou Ritme.  
 • Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance.  
 • Fotem-li Canya.  
 • Màgic Dansa.  
 • Sinhus Sport. 
 • Som i Serem Urban Style. 
 • Spectrum Comparsa.  

El jurat del Carnaval 2023 ha estat constituït per Aide Nel·lo, dissenyadora de vestuari; Aina Mallol, periodista i dissenyadora; Marc Colilla, fotògraf; Raquel Méndez, coreògrafa i Montse Buqueras, maquilladora.

Consulteu les qualificacions de la Rua de l'Artesania del Carnaval de Tarragona 2023 (PDF).

Consulteu les qualificacions de la Disfressa d'Or del Carnaval de Tarragona 2023 (PDF).

Imatge de Grup Aerodance, comparsa guanyadora del Carnaval 2023. Foto: Francesc Torres.

square_img
21/02/2023

El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023

El veredicte s'ha conegut aquest dimarts a la nit a la plaça de la Font, després de la crema dels Ninots i la Bota

Vegeu-ne més
square_img
20/02/2023

El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat

El certamen Drag Queens & Drag Kings es consolida al Teatre Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
16/02/2023

El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana

Entre altres, torna el ball de màscares, el Carnaval dels petits, la Reial Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu i el darrer polvo del Rei Carnestoltes i la Concubina

Vegeu-ne més
square_img
14/02/2023

La Bota, el Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2023 ja són al carrer

Aquest dimecres es recupera la figura del Boter d’Honor, que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!