El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat

El Carnaval de Tarragona

El certamen Drag Queens & Drag Kings es consolida al Teatre Tarragona
El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat Foto: Laia Marín.
20/02/2023

Després d’un intens cap de setmana amb la celebració d’un carnaval recuperat al 100 %, arriben els darrers dies de disbauxa. Avui a les 20 h, la Colla La Bota celebrarà el judici del rei Carnestoltes i la concubina al Teatre Magatzem. I a les 21.30 h, els Amics de la Part Alta organitzen el 16è certamen Drag Queens & Drag Kings al Teatre Tarragona, una edició que comptarà amb noves modalitats: la Drag Queen Fashion i el Drag Global Show.  

Demà dimarts a les 10 h, des de l’Antic Ajuntament sortirà la Mascarada del dol i els Ministrers del Camp i del Llamp. Les esqueles de la Colla La Bota es dirigiran, primer a la plaça de la Font i al voltant de les 11.30 h al Mercat Central. A la tarda, des de les 17.30 h i fins a les 19.30 h amb passis cada mitja hora, es podrà visitar la vetlla dels fèretres del rei Carnestoltes i la concubina a la casa mortuòria de l’Antic Ajuntament. A les 20.45 h les comparses del dol es concentraran a la plaça de les Cols on Llucifer, el notari reial, farà el lliurament del testament. Seguidament, les ploraneres, el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, la Colla de Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, la Mascarada de Dol, els Cremallers de teia i els Sèquits del rei i la concubina es dirigiran a la plaça de la Font amb Grallestoltes i la Cobla de Llardons del Tecler, on Llucifer llegirà el testament del Carnestoltes a les 21.45 h i després se celebrarà l’enterrament amb la crema del Ninot, la Ninota i la Bota, que serà encesa pels Cremallers, i es lliuraran els guardons, penons i cremallers del concurs de comparses. El veredicte serà retransmès en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona. Finalment, a les 23.50 h aproximadament, el campanar de la Catedral farà sonar el Toc de Quera que marca l’entrada a la Quaresma i la fi de la disbauxa. 

Foto: Laia Marín.

square_img
21/02/2023

El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023

El veredicte s'ha conegut aquest dimarts a la nit a la plaça de la Font, després de la crema dels Ninots i la Bota

Vegeu-ne més
square_img
20/02/2023

El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat

El certamen Drag Queens & Drag Kings es consolida al Teatre Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
16/02/2023

El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana

Entre altres, torna el ball de màscares, el Carnaval dels petits, la Reial Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu i el darrer polvo del Rei Carnestoltes i la Concubina

Vegeu-ne més
square_img
14/02/2023

La Bota, el Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2023 ja són al carrer

Aquest dimecres es recupera la figura del Boter d’Honor, que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!