L’arribada del Carnaval omple de festa i colors els mercats de Tarragona

El Carnaval de Tarragona

El Rei i la Concubina visitaran el Mercat de Torreforta divendres a la tarda

19/02/2020

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta s’omplen de festa i colors aquests dies per celebrar el Carnaval. Com ja és habitual, els mercats de Tarragona comparteixen calendari festiu amb la ciutat. Per aquest motiu, des d’aquest dimecres fins al proper dimarts, quan arribarà el moment del Dol, els mercats es convertiran en escenari de diferents activitats festives.

Aquest dimecres, a partir de les 18h, des de la plaça Corsini, el Rei Carnestoltes i la seva Concubina faran la seva primera aparició i començaran el seu regnat. Just després de l’última nota de l’Amparito del Carilló del Mercat, els protagonistes sortiran per la porta principal i començaran el recorregut que els portarà al Teatre Tarragona.

No serà la darrera visita del Rei i la Reina. Divendres, 21, a partir de les 13.30 h, vindran a fer el vermut i puntuar les millors parades i paradistes, que s’hauran disfressat per a l’ocasió per participar al concurs Vivim el Carnaval al Mercat.

Dilluns, 24, el Rei i la Reina tornaran a visitar l’edifici modernista per entregar els premis als guanyadors del concurs i participar al sondeig a peu de Mercat, on es farà una enquesta prèvia per saber quines comparses exerciran el regnat al Carnaval 2021.

Per la seva banda, també divendres a la tarda, la parella regnant i les seves comparses visitaran el Mercat de Torreforta entre les 18.45 i les 19.30 h. Durant tota la tarda i fins a l’hora de tancament, hi haurà animació i ofertes gastronòmiques. Els paradistes prepararan degustacions per rebre el Rei i la Reina i convertiran el Mercat de Torreforta en un dels punts neuràlgics del Tombet de Carnaval.

 

Tast de botifarra d'ou

Com també marca la tradició, Dijous Gras els dos mercats oferiran un tast gratuït de botifarra d’ou, elaborada als obradors dels paradistes. A Torreforta el tast començarà a les 7 h del matí, mentre que al Central el tast tindrà lloc a les 12 h fins a exhaurir-ne existències.

L’agenda d’actes de Carnaval acabarà dimarts, 25, dia del Dol, l’Enterrament i la Crema. A partir de les 11.30 h l’edifici de la plaça Corsini espera l’arribada de la Mascarada del Dol i dels Ministrers del Camp i del Llamp, per compartir amb tothom aquest dia tan trist.

Per acabar, durant aquesta setmana, els nens i nenes d’entre 5 i 12 anys poden participar al Concurs de Dibuix del Mercat Central. Només cal que recullin la seva làmina a consigna, dibuixin un ingredient o recepta tradicional dels dies de Carnaval i tornin el dibuix a consigna abans del divendres 21 de febrer.

square_img
25/02/2020

Colours Fantasy i Disc 45 guanyen el Carnaval de 2020

El veredicte s'ha fet públic avui dimarts a la plaça de la Font

Vegeu-ne més
square_img
19/02/2020

L’arribada del Carnaval omple de festa i colors els mercats de Tarragona

El Rei i la Concubina visitaran el Mercat de Torreforta divendres a la tarda

Vegeu-ne més
square_img
18/02/2020

El Ninot, la Ninota i la Bóta reinvidiquen un món més sostenible per a aquest Carnaval 2020

La presentació ha tingut lloc aquest matí

Vegeu-ne més
square_img
29/01/2020

Carnaval 2020: el Rei i la Concubina estrenen gala al Teatre Tarragona

Les 29 comparses inscrites i les 20 entitats participants ompliran la ciutat de disbauxa i diversió

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!