La Bota, el Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2023 ja són al carrer

El Carnaval de Tarragona

Aquest dimecres es recupera la figura del Boter d’Honor, que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès
14/02/2023

El Carnaval de Tarragona ja llueix des d’aquest dimarts al matí de la Bota i el Ninot i la Ninota del Carnaval. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; els representants de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives, i els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, a càrrec de les comparses Colours Fantasy i Disc 45, respectivament. 

La consellera Solé ha destacat que "avui és un dels dies assenyalats al nostre calendari carnavalesc. Un carnaval que com dèiem fa uns dies, cada any es supera gràcies a la seva singularitat i la forta implicació dels milers de persones, motor dels seus actes, dels de tota la vida i dels nous". Solé ha conclòs agraïnt a l'Associació per a la Conservació de les Figures Festives "la seva feina constant per farcir de personalitat, sàtira i crítica el nostre Carnaval".  

L’Associació per a la Conservació de les Figures Festives ha comptat enguany amb un convidat per elaborar la Bota d’aquest 2023, l’artista tarragoní Aleix Antillach, qui ha descrit l’obra com “una representació d’una mena de vida digital que tots ens estem muntant i que no fa més que emmascarar la vida real”. “La Bota està oculta sota una "burrocràcia" que ens impedeix accedir a la nostra vida directament”, ha explicat Antillach. 

Pere Estadella i Jordina Ros, de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives, han estat els encarregats de presentar el Ninot i la Ninota d’enguany.  

Els dos responsables han explicat que el Ninot i la Ninota d’aquest 2023, “representen el bé i el mal i com aquests acostumen a anar de la mà”.  

L’entrada del Rei Carnestoltes XL i la Concubina XXVII recupera el Boter d’Honor 

Aquest dimecres 15 de febrer a les 18 h a la plaça Corsini, el Rei Carnestoltes i la Concubina faran la seva esperada Entrada a la Ciutat. Amb ells, ho faran també els seus sèquits. El Rei i la Reina rebran la vara de mans de l’alcalde Ricomà i oferiran a tota la ciutadania el sermó de Carnaval i el seu primer ball.  

Enguany es recupera la figura del Boter d’Honor, un reconeixement a aquelles persones o col·lectius que han treballat pel Carnaval de manera desinteressada i que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès, tots ells tarragonins presents al Carnaval des dels seus inicis i que amb la seva feina han contribuït a aconseguir que el Carnaval de Tarragona sigui un dels més importants de l’Estat.  

Tot seguit, el Rei Carnestoltes, la seva concubina i els seus respectius sèquits es traslladaran al Teatre Tarragona, on oferiran la seva Gala. Un espectacle, en sessió doble a les 19.30 i a les 21.30 h, ple de ball, sàtira i algunes sorpreses. Les entrades per aquest espectacle es poden adquirir a entrades.tarragona.cat.

Foto: Tjerk van der Meulen.

square_img
21/02/2023

El Grup Aerodance i Cromatic Fusion guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2023

El veredicte s'ha conegut aquest dimarts a la nit a la plaça de la Font, després de la crema dels Ninots i la Bota

Vegeu-ne més
square_img
20/02/2023

El judici, el dol, l'enterrament i la crema posen punt final a la disbauxa d'un Carnaval totalment recuperat

El certamen Drag Queens & Drag Kings es consolida al Teatre Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
16/02/2023

El Carnaval de Tarragona escalfa els motors per a les rues del cap de setmana

Entre altres, torna el ball de màscares, el Carnaval dels petits, la Reial Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu i el darrer polvo del Rei Carnestoltes i la Concubina

Vegeu-ne més
square_img
14/02/2023

La Bota, el Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2023 ja són al carrer

Aquest dimecres es recupera la figura del Boter d’Honor, que enguany recau en Alicia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!