La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

El Carnaval de Tarragona

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències
La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat Foto: David Oliete.
07/02/2024

Els Mercats de Tarragona tornaran a celebrar el seu particular carnaval gastronòmic amb la tradicional distribució de botifarra d’ou per Dijous Gras. A partir de les 10 del matí de demà dijous 8 de febrer, el Mercat Central i el Mercat de Torreforta oferiran racions gratuïtes d’aquesta menja tan típica a la ciutat. Es tracta d’una de les cites més consolidades i tradicionals dels dies carnaval a Tarragona, i enguany comptarà de nou amb la col·laboració de la Fundació Estela. Les racions es repartiran de 10 a 14 h o fins a esgotar existències.

La presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha volgut destacar el paper que juguen els mercats de la ciutat en reivindicar no només el carnaval festiu i de disbauxa sinó també el carnaval gastronòmic i més tradicional: “fa anys que el Mercat Central i el Mercat de Torreforta s’impliquen en la programació de Carnaval i és un goig continuar celebrant amb els tarragonins i tarragonines un dia tan assenyalat com el Dijous Gras a la ciutat”.

Els mercats, participatius per Carnaval

Més enllà de la celebració de Dijous Gras, els Mercats de la ciutat s’impliquen un any més en la programació d’actes durant i després de Carnaval. D’una banda, el tradicional concurs infantil de dibuix celebra aquest 2024 la seva 5ena edició. Està en marxa des del passat divendres i la làmina de participació es pot recollir a la consigna del Mercat Central, al Bar Marisol del Mercat de Torreforta, o descarregar-la a les xarxes socials dels Mercats.

També cal destacar l’habitual pluja de disfresses de les parades del Mercat Central i de Torreforta, que tindrà lloc divendres i dissabte, així com la visita del Rei Carnestoltes i la Concubina, prevista pel mateix divendres 9 de febrer al migdia. Tot això sense oblidar que la plaça Corsini es converteix des d’aquest any en la Plaça de la Disbauxa esdevenint així l’epicentre festiu d’aquests dies de disbauxa.

Torna la Vella Quaresma al Mercat

I un cop acabin els dies de Carnaval, serà el torn per a l’espectacle de la Vella Quaresma. Amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i sota el nom de “La Vella Quaresma: el misteri de la serra”, el Mercat Central acollirà per 6è any aquest tradicional espectacle familiar itinerant que durant set dimecres consecutius tallarà les set cames del personatge. Les representacions començaran el proper dimecres 14 de febrer a les 18 h.

square_img
14/02/2024

El Carnaval 2024 s'acomiada com a veritable Festa Major d'Hivern de Tarragona

L’alt nivell de les comparses tarragonines i el bon funcionament de la plaça de la Disbauxa, entre el més destacat

Vegeu-ne més
square_img
13/02/2024

Disc 45 guanya el Concurs de Comparses del Carnaval de Tarragona 2024

Colours Fantasy rep el segon premi

Vegeu-ne més
square_img
09/02/2024

La Revetlla del Carnaval s'instal·la a la Plaça de la Disbauxa

Dilluns el certamen Tarragona Drag celebra els seus vint anys

Vegeu-ne més
square_img
07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!