La presentació de la Bóta dóna el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

El Carnaval de Tarragona

Més de 250 efectius treballen directament pel bon desenvolupament de la festa. Exhaurides les 3.000 entrades de la Disfressa d’Or

21/02/2017

Ja som en plena festa de la disbauxa carnavalera i aquest matí ha estat el torn de la presentació dels Ninots que ens acompanyaran durant aquests dies i de la Bóta, que cremaran tots ells la darrera nit de la festa per purificar l’ambient i recuperar el seny de la Quaresma. La consellera de Festes, Begoña Floria, per la seva banda, ha volgut aportar dades al Carnaval d’enguany, que tot i ser una festa molt esbojarrada i lliure, no deixa de tenir al darrer una important tasca des dels equips tècnics de l’Ajuntament i amb el suport de diferents agents de seguretat, neteja, etcètera que la fan possible i la fan exitosa.

Més de 250 persones treballen directament per fer-la realitat agilitzant i millorant tots els actes dia rere dia. D’una banda, la regidora ha apuntat que el Carnaval disposa d’un important desplegament d’agents de Protecció Civil, una mitjana de 50 persones treballen en els principals actes com són les Rues i l’Enterrament del Rei Carnestoltes i així mateix ho fan els voluntaris dels Jocs 2018, amb unes divuit persones en cada rua.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana realitza un important desplegament, d’uns cent quaranta agents, que amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra vetllaran pel bon funcionament dels actes més multitudinaris. Creu Roja col·laborarà directament a la Rua de l’Artesania posant a disposició dues ambulàncies i deu voluntaris. 

Des de l’Àrea de Cultura, d’on treballen directament unes vint-i-cinc persones, també s’ha encarregat a la Brigada Municipal més de 300 tanques per delimitar els diferents espais de desfilada i espectacle i un escenari per diferents activitats. Els Serveis de Neteja també duran a terme accions especials al llarg de la setmana, com la neteja d’espais un cop acabades les activitats o els diversos desplaçaments de contenidors pel pas dels actes itinerants, així mateix com altres àrees de la casa com Relacions Ciutadanes.

Xifres dels actes més rellevants:

 • 250 persones treballant directament al Carnaval:
  • 140 agents seguretat – Guàrdia Urbana (suport Mossos)
  • 50 agents Protecció Civil
  • 10 assistents Creu Roja
  • 36 voluntaris Jocs 2018
  • 25 tècnics juntament (Cultura, Brigada, Relacions Ciutadanes...)
 • 300 tanques i un escenari mòbil
 • 75 contenidors mòbils en els principals punts

 

INICIA LA FESTA GRAN

Amb aquest primer acte de presentació de tres elements clau d’aquesta festa i l’arribada demà a la ciutat del Rei i la Concubina, engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat. Dijous gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic al Mercat Central; així com l’esperada Disfressa d’Or a la TAP, de la que, per primera vegada, dos dies abans ja en tenim les 3.000 entrades exhaurides.

Divendres serà el torn del carnaval dels petits i dissabte amb la Baixada del Pajaritu, la Rua de l’Artesania i les diferents revetlles a la nit, serà el dia fort del cap de setmana. Un any més tothom sortirà al carrer, lluint el resultat de gairebé un any de feina i amb l’objectiu de competir per ser els millors o simplement a passar-ho bé.

 

Tota la informació a: carnaval.tarragona.cat

square_img
18/02/2021

Pau Ricomà: "Aquest Carnaval diferent ens ha permès conèixer molt més la història de la festa"

L’alcalde de Tarragona ha visitat aquest dijous l’exposició “40 anys d’història. Carnaval de Tarragona” al Refugi 1, amb del president del Port, Josep M. Cruset

Vegeu-ne més
square_img
18/02/2021

Les set cames de la Vella Quaresma es tallaran en una sèrie audiovisual a partir d'aquest diumenge

El Mercat Central acull la representació dels set capítols, que s’emetran durant set diumenges per xarxes socials i TAC12

Vegeu-ne més
square_img
12/02/2021

Tarragona celebra els 40 anys del Carnaval amb l'estrena d'un documental històric

Al documental hi han participat més de 40 persones, que han estat entrevistades, i altres han ofert imatges i vídeos antics

Vegeu-ne més
square_img
11/02/2021

Aquest divendres s’estrena el documental dels 40 anys del Carnaval de Tarragona

El gran públic podrà veure l'audiovisual aquest dissabte per Tac12 i les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!