La presentació de la Bota, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

El Carnaval de Tarragona

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí

26/02/2019

Aquest matí la plaça de la Font ha acollit els actes de presentació de tres elements claus del Carnaval: la Bota, el Ninot i la Ninota. La consellera de Festes, Begoña Floria, el Rei Carnestoltes, Agustí Pouget (Nou Ritme), i la Concubina, Raquel Recasens (Cromàtic Fusion), i els seus Sèquits, han presidit la presentació que marca el tret de sortida a la festa i la disbauxa. Pere Estadella i Jordina Ros, de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives, han presentat els elements d’aquest any. Per una banda, la Bota, que representa les reivindicacions i la crítica i que, tal com ha explicat Estadella, “es tracta d’una guillotina perquè el poble necessita una eina per tallar caps en els temps que corren, i és daurada com a representació del poder”. D’altra banda, el Ninot i la Ninota s’han plantat engalanats per a la festa. Jordina Ros ha explicat que vesteixen de negre i daurat com a representació del dol i el poder, i ha assenyalat que la Ninota està en una actitud d’espera davant la incertesa dels esdeveniments d’aquest 2019.

Amb aquest primer acte i l’arribada demà a la ciutat del Rei i la Concubina, s'engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat. Dijous Gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic, amb el tast de botifarra d’ou al Mercat Central.

Tota la informació a: carnaval.tarragona.cat.

square_img
05/03/2019

Els samurais de Sinhus Sport guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2019

En segon lloc ha quedat classificada la comparsa Som i Serem amb la seva 'Fantasia Masai'

Vegeu-ne més
square_img
26/02/2019

La presentació de la Bota, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí

Vegeu-ne més
square_img
22/02/2019

EL Carnaval s'instal·la al Mercat

Des d'avui i fins al 4 de març l'equipament de la plaça Corsini es vesteix de festa

Vegeu-ne més
square_img
22/02/2019

La Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits se celebrarà al Palau de Congressos

Serà el dimecres, 27 de febrer, a les 20 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!