La presentació de la Bóta i el Ninot i la Ninota donen el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

El Carnaval de Tarragona

Pere Estadella i Jordina Ros de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives han presentat els elements d’aquest any

06/02/2018


Aquest matí el Palau Municipal ha acollit els actes de presentació de tres elements claus del Carnaval: la Bóta, el Ninot i la Ninota. La consellera de Festes, Begoña Floria, juntament amb el Rei Carnestoltes, Hector Lopez (Sinhus Sport), i la Concubina, Yulán Serrano (Colours Fantasy), i els seus Sèquits, han presidit la presentació que marca el tret de sortida a la festa i la disbauxa. Pere Estadella i Jordina Ros de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives han presentat els elements d’aquest any; d'una banda, la Bóta que representa les reivindicacions i la crítica i que, tal com ha explicat Estadell,a “aquest any està empresonada en un gàbia d’or i reivindica el dret de la gent a decidir”. D’altra banda, el Ninot i la Ninota s’han plantat engalanats per la festa i Jordina Ros ha reivindicat, a través de la vestimenta de la Ninota, la llibertat de la dona davant les actituds masclistes.

Amb aquest primer acte i l’arribada demà a la ciutat del Rei i la Concubina, engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat. Dijous Gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic amb el tast de botifarra d’ou al Mercat Central; així com l’esperada Disfressa d’Or a la TAP, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides.

La Baixada del Pajaritu

L’Associació d’Amics de la Colla Jove tornarà a organitzar la Baixada del Pajaritu. Es tracta d’una baixada d’andròmines, que té aquest dissabte dia 10 de febrer, coincidint amb les festes de Carnaval. Es tracta d’un acte festiu, multitudinari, reivindicatiu i lúdic que l’AA de la Colla Jove organitza per segon any consecutiu. El president de la Colla Jove, Dani Milà, ha explicat que en aquesta nova edició han treballat per dotar de més seguretat el circuit. La Baixada del Pajaritu es farà per la baixada Pescateria i c. Cós del Bou. Mentre que la tornada a la plaça del Rei canvia i es farà per la baixada Misericòrida i el c. Cuirateries.

Tot plegat començarà a les 9.30 h del matí, a la plaça del Rei, on es farà la recepció d’andròmines. A les 11 h, els primers pajaritus estrenaran la Baixada Pescateria per on, fins les 12 h, desfilaran tots els participants. El lliurament de premis serà a les 12.30 h, un cop hagi començat el Jovermut Carnavalesc, amb Pd Patxap. I a les 13 h, Carnaval Lila, on la canalla de la ciutat podrà gaudir d'una festa feta a la seva mida al local de la CJXT. Les inscripcions estan obertes fins el dijous dia 8 febrer, aquest inclòs. Les bases i la fitxa d’inscripció es poden descarregar a www.jovedetarragona.cat/pajaritu.

square_img
05/03/2019

Els samurais de Sinhus Sport guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2019

En segon lloc ha quedat classificada la comparsa Som i Serem amb la seva 'Fantasia Masai'

Vegeu-ne més
square_img
26/02/2019

La presentació de la Bota, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí

Vegeu-ne més
square_img
22/02/2019

EL Carnaval s'instal·la al Mercat

Des d'avui i fins al 4 de març l'equipament de la plaça Corsini es vesteix de festa

Vegeu-ne més
square_img
22/02/2019

La Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits se celebrarà al Palau de Congressos

Serà el dimecres, 27 de febrer, a les 20 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!