L'Ajuntament i la Comissió de Carnaval acorden un canvi d'itinerari a la Rua de l'Artesania

El Carnaval de Tarragona

A partir d’avui ja es poden descarregar les bases per participar al Concurs de Comparses

04/12/2014


Un dels actes més multitudinaris i destacats de la Festa de Carnaval a Tarragona és sens dubte la dela Rua de l’Artesania de dissabte, que des de les 18h i fins gairebé les 22h circula pels carrers de la ciutat i es fa públic el treball de les comparses, els vestits i les coreografies, així com el missatge dels més reivindicatius.

A partir d’aquí, la conselleria de Festes de l’Ajuntament, conjuntament amb la Comissió Consultiva de Carnaval, fa temps que debatia quin era el millor itinerari per al gaudi tant del públic, com de la seguretat dels ciutadans i el descans, en algun punt, dels propis veïns. És per això, que avui es presenta un canvi d’itinerari que farà que la Rua no pugi a la Rambla Vella, sinó que segueixi Rambla Nova avall, seguint per la Rambla President Lluís Companys i finalitzant a l’encreuament amb l’Avinguda República Argentina; on també per primera vegada, finalitzarà amb la intervenció d’un presentador o speaker que detallarà les comparses que vagin arribant.

El motiu principal del canvi és el fet d’evitar el pas per l’Hospital Santa Tecla per tal de respectar el descans dels malalts i alhora facilitar l’entrada d’ambulàncies i vehicles que es dirigexien a urgències a aquest. Amb tot, el nou recorregut permet una major visibilitat per al públic i una amplitud en tots els carrers del recorregut que abans no teníem; com per exemple era el cas del carrer Sant Agustí.

El nou recorregut és: sortida de Ramon i Cajal a l’alçada de l’Eroski, Ramon i Cajal, Font del Centenari (en el sentit de la circulació), Rambla Nova pel lateral de baixada, plaça Imperial i rambla President Companys fins a la rotonda amb l'av. República Argentina, on es pretén fer un final de recorregut tenint com a protagonistes essencials les comparses.

La llargada del recorregut no varia molt, passa de 1.750 metres a 1.710 metres.

Així mateix, a partir d’avui s’obre el termini d’inscripció per inscriure’s a la Rua de l’Artesania 2015 i ja es pot trobar tota la informació a través del web de l’Ajuntament amb la fitxa d’inscripció online i les bases del concurs. Per primera vegada és obligatòria la inscripció per a totes les comparses, encara que no entrin a Concurs; per tal de donar a conèixer el seu vehicle, les característiques del seu grup, etc…complint amb el Pla de Seguretat.

square_img
04/12/2019

Aquest dilluns es posen a la venda les entrades de la Disfressa d’Or

L’acte, un dels més esperats del Carnaval de Tarragona, tindrà lloc a la Tarraco Arena el 16 de febrer de 2020

Vegeu-ne més
square_img
03/12/2019

Obert el període per presentar propostes d’actes al Carnaval de Tarragona 2020

Les inscripcions es poden formalitzar electrònicament fins al 3 de gener

Vegeu-ne més
square_img
05/03/2019

Els samurais de Sinhus Sport guanyen el concurs de comparses del Carnaval de Tarragona 2019

En segon lloc ha quedat classificada la comparsa Som i Serem amb la seva 'Fantasia Masai'

Vegeu-ne més
square_img
26/02/2019

La presentació de la Bota, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida al Carnaval de Tarragona

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!