Tarragona, a punt per viure el cap de setmana de Carnaval

El Carnaval de Tarragona

Tac 12 tv retransmetrà demà en directe la Rua de l'Artesania
Tarragona, a punt per viure el cap de setmana de Carnaval Imatge de la Rua de l'Artesania de 2020. Foto: Laia Díaz.
25/02/2022

La ciutat es prepara per viure els dies forts d’aquest Carnaval 2022, que recupera el carrer amb els seus actes més emblemàtics. Aquest divendres, el Rei Carnestoltes i la Concubina desfilen amb el seu Tombet per les diferents escoles i llars de la ciutat per tal que els més petits puguin gaudir de la seva presència. I al vespre, a partir de les 19.45 h, la colla la Bóta, el Ninot i la Ninota ens conviden a conèixer uns quants racons etnogastronòmics de la ciutat i acompanyar-los en la "Reial" Farra dels Ninots, on no hi faltaran tampoc el Rei Carnestoltes i la Concubina, ballant a ritme de la Xaranga Valenciana Los Mataos.   

Dissabte, la Rua de l’Artesania més esperada  

Demà dissabte, després d’un any d’absència, els comparsers i comparseres recuperen l’espectacular i esperada Rua de l’Artesania. A partir de les 18 h, des de l’avinguda Ramon y Cajal, desfilaran amb les comparses, carrosses, senyeres, penons i els Sèquits del Rei i la Concubina, en una rua que, tot i no haver-hi concurs, no deixarà ningú indiferent.    

Enguany hi participaran 23 comparses tarragonines i, per primera vegada, les acompanyaran tres comparses convidades d’importants carnavals d’altres ciutats de l’Estat que enguany, per motius de la pandèmia, han ajornat les seves festes fins a l’estiu. Concretament, participaran:

  • La comparsa Fot-li Canya, procedent del Carnaval de Vinaròs, declarat d’Interès Autonòmic
  • La comparsa Salgueiro de Cartagena, declarat Festa d’Interès Turístic Regional; i finalment, des de la ciutat
  • Ikaleña i Agunile, dues penyes del Carnaval d'Àguilas, declarat Festa d’Interès Turístic Internacional.   

Dissabte, a les 12.30 h, els representants d’aquestes comparses, seran rebuts a l’Ajuntament per part de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, que els donaran la benvinguda a la ciutat i compartiran experiències comunes d’aquesta festa tan important arreu de tot l’estat.  

El recorregut de la rua serà l’habitual: Ramón y Cajal, Rambla Nova, carrer Rovira i Virgili, Anselm Clavé, per acabar finalment a l’avinguda Catalunya. Per l’excepcionalitat de l’ocasió, la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12 retransmetrà en directe a partir de les 18 h la Rua per tal de fer-la arribar a totes les llars de la ciutat.  

Diumenge es viurà una de les novetats d’aquest 2022, el Polvo de Carnaval. La guerra de la farina de Tarragona (antigues batusses entre carnissers i peixaters) es modernitza i torna trenta anys després de la mà del Ball d'en Serrallonga convertida en una festa de colors, per lluir per darrera vegada la millor disfressa i emplenar-la de pols amb els grans èxits de la mà de PD Peting.   

Protecció Civil vetllarà per la seguretat dels actes de Carnaval  

Durant el transcurs de la Rua de dissabte, el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament, activarà el pla d’autoprotecció d’aquesta activitat, als efectes de prevenir i controlar-ne els riscos, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions amb les del sistema públic; com es fa normalment. Enguany, però, posarà especial atenció a intentar evitar aglomeracions de públic, en ser curosos tant participants com espectadors del manteniment d’unes distàncies prudents i l’ús de la mascareta, quan no sigui possible mantenir la distància mínima de seguretat d’un metre i mig.   

Així mateix es recorden les mesures habituals per a espectacles amb aglomeració de persones, com prioritzar accedir a peu o en transport públic; dur als infants de la mà o a coll; no fer ús de baranes o mobiliari urbà inestable per enfilar-se i no utilitzar elements inflamables.  

Protecció Civil treballarà conjuntament, en aquest dispositiu, amb els tècnics i tècniques de Cultura, amb Guàrdia Urbana, amb Mossos d’Esquadra i amb els voluntaris de Protecció Civil.  

La unitat UDRON de la Guàrdia Urbana controlarà la Rua   

La Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana posarà en marxa un dron a partir de les 16 h i fins a la nit, per tal de fer un seguiment del recorregut de la rua de lluïment de dissabte. Amb la gravació es podran coordinar les tasques de Protecció Civil per controlar l’afluència de gent en determinats espais, es podrà realitzar un control del trànsit per vies alternatives; així com prevenir la circulació de vehicles no autoritzats per l’itinerari establert i finalment també es podran detectar conductes incíviques i/o possible infraccions, durant el desenvolupament de l’esdeveniment.  

Foto: Laia Díaz.

  

 

square_img
06/05/2022

El Carnaval de Tarragona participa aquest cap de setmana al Carnaval de Vinaròs

La localitat valenciana retorna la invitació que Tarragona va fer-li el passat Carnaval 2022 com a convidada a la Rua de l’Artesania, conjuntament amb Cartagena i Águilas

Vegeu-ne més
square_img
28/02/2022

El Dol, l'Enterrament i la Crema posaran punt final al Carnaval de Tarragona

Els grups de foc de la ciutat actuaran per primer cop de manera itinerant després de dos anys aquest Dimarts de Dol

Vegeu-ne més
square_img
25/02/2022

Tarragona, a punt per viure el cap de setmana de Carnaval

Tac 12 tv retransmetrà demà en directe la Rua de l'Artesania

Vegeu-ne més
square_img
22/02/2022

La Rua de l’Artesania comptarà amb comparses convidades de diferents carnavals importants de l’Estat

La presentació de la Bóta, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida del Carnaval 2022

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!