Tarragona és Carnaval

El Carnaval de Tarragona

Del 6 al 16 de febrer es presenta un programa dens, que segueix donant cita tant als actes més tradicionals de la festa com d'altres més innovadors, com la Baixada del Pajaritu, entre d'altres.

08/02/2010

 

El Carnaval de Tarragona del 2010, amb les comparses guanyadores de l’any passat amb Cayo Largo (Rei) i Som i Serem (Reina); arriba amb força i amb un programa dens, que del 6 al 16 de febrer segueix donant cita a tots i cadascun dels actes més tradicionals, alhora que consolida els més innovadors, com la Disfressa d’Or, la Baixada del Pajaritu o el concurs de Drag Queens, entre d’altres.
 
Tot i que enguany el concert de Melendi serà el plat fort de la festa, la revetlla del dissabte a la nit amb Búhos i la Niña del Exsurfista no serà menys exitosa i pel públic encara més jove, la cita de la Rueta, les visites dels Sèquits a les escoles i un taller de disfresses a la Casa de la Festa, seran també molt ben rebuts.
 
Com cada any,  a més, podrem gaudir també de la participació omnipresent en les rues de l’Artesania i de Lluïment que configuren les comparses de la ciutat, que, amb un treball artesà de tot l’any, protagonitzen alguns dels actes més multitudinaris i plurals de l’any.
 
Però el 2010 serà l’any de la nova web. Des de l’Àrea de Festes i Societat de la Informació, s’ha fet un pas més amb la posada al dia del web de carnaval, que representa una eina molt útil per a tothom; tant pel públic avesat a aquesta festa, com per les comparses i entitats participants, així com per les investigacions històriques que se’n puguin desprendre; ja que hi ha una base de dades on es recopila informació dels 30 anys de la festa des de la seva recuperació, amb els cartells i programes de mà; així com un espai on es descriu cadascun dels actes més tradicionals.
 
D’altra banda, en el nou web també es poden trobar fàcilment les bases de tots els concurs del Carnaval 2010 (concurs de comparses, Disfressa d’Or, llançament de mòbils, etc...) i un espai de notícies que es podrà actualitzar en tot moment.

square_img
18/02/2021

Pau Ricomà: "Aquest Carnaval diferent ens ha permès conèixer molt més la història de la festa"

L’alcalde de Tarragona ha visitat aquest dijous l’exposició “40 anys d’història. Carnaval de Tarragona” al Refugi 1, amb del president del Port, Josep M. Cruset

Vegeu-ne més
square_img
18/02/2021

Les set cames de la Vella Quaresma es tallaran en una sèrie audiovisual a partir d'aquest diumenge

El Mercat Central acull la representació dels set capítols, que s’emetran durant set diumenges per xarxes socials i TAC12

Vegeu-ne més
square_img
12/02/2021

Tarragona celebra els 40 anys del Carnaval amb l'estrena d'un documental històric

Al documental hi han participat més de 40 persones, que han estat entrevistades, i altres han ofert imatges i vídeos antics

Vegeu-ne més
square_img
11/02/2021

Aquest divendres s’estrena el documental dels 40 anys del Carnaval de Tarragona

El gran públic podrà veure l'audiovisual aquest dissabte per Tac12 i les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Carnaval de manera ràpida i senzilla!