Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos ImPonent Presentació ImPonent

Projecte ImPonent


IMPONENT

L’imponent és un projecte que pretén donar visibilitat i ser un espai de connexió entre serveis, entitats i activitats que es realitzen a la zona ponent de Tarragona.

Aquesta primera edició s’ha centrat en la zona de Torreforta i barris adjacents convidant entitats i serveis que utilitzen el Centre Cívic Torreforta i la biblioteca Pepita Ferrer com a punts  de trobada i comunitat.

La jornada ha aportat valor a través d’una trobada multidisciplinària realitzada en tres dies en horari de tarda on les entitats i serveis participants han mostrat el treball que realitzen al territori.

Un cop analitzades les oportunitats de la jornada i els aspectes a millorar. Els agents socials ja estan posant la mirada en les properes jornades imPONENT que és desenvoluparan al barri de Bonavista de Tarragona, l’any 2025.

 


OBJECTIUS DE LA JORNADA // QUIN ES L’OBJECTIU DE LA JORNADA?

OBJECTIU GENERAL:

  • Promoure que el Centre Cívic Torreforta esdevingui motor de l’acció comunitària i cultural de la zona de Torreforta i barris adjacents.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

  • Conèixer els diferents serveis que disposa el centre cívic.
  • Fer del Centre Cívic Torreforta un espai de treball de col·laboració entre les entitats i associacions de la zona, a través de les jornades de portes obertes.
  • Incorporar les entitats i serveis en la elaboració d’una programació conjunta de la jornada.
  • Apropar els serveis municipals a la ciutadania de proximitat.

 


METODOLOGIA // COM S'HA REALITZAT?

L’embrió de la jornada es gesta durant l’any 2023 en una trobada participativa per treballar aspectes de la normativa de la biblioteca Pepita Ferrer. Una de les idees força que és recullen d’aquella trobada és la necessitat de mostrar el que és realitza a les instal·lacions del Centre Cívic i com a conseqüència de la Pepita Ferrer i generar alhora una trobada multidisciplinària dels diferents agents que hi participen.

Finalment, la jornada es va dur a terme els dies 5, 6 i 7 de març de 2024 de 17.00 a 19.30 h. El primer dia es van presentar els serveis que ofereix l’Ajuntament a través de la Xarxa de Centres Cívics. El segon i el tercer dia van estar íntegrament dedicats a les associacions i entitats que fan ús de l’equipament o són del territori de proximitat.

Podeu veure les imatges enregistrades pels alumnes de la casa d’oficis de Tarragona. Consulteu la  videografia de la jornada a la web.

 

Us esperem en properes jornades ImPONENT!

Segells de reconeixement d'administració oberta