Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Rutes històriques Sant Salvador

Ruta Històrica pel barri de Sant Salvador


FEM BARRI: Descobrint la història del barri de Sant Salvador, Tarragona:

Ens complau presentar-vos un projecte col·laboratiu que destaca la riquesa històrica i cultural del barri de Sant Salvador a la ciutat de Tarragona. Aquesta iniciativa, portada a terme per estudiants de l'Institut d'Educació Secundària Vidal I Barraquer de Tarragona en col·laboració amb la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, ha donat lloc a una ruta històrica que convida a explorar tretze localitzacions del esmentat barri.

El projecte és una experiència enriquidora que submergeix els participants en la història veïnal i urbanística d'aquest barri de Tarragona. Cada punt de la ruta ha estat seleccionat amb cura per oferir una visió integral de l'evolució i la identitat de Sant Salvador al llarg del temps.

Durant el recorregut, els visitants tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà aspectes històrics, arquitectònics i culturals que han marcat la vida d'aquesta comunitat. Des de localitzacions amb història fins a racons que amaguen anècdotes i reivindicacions, cada parada revela una part única del barri de Sant Salvador.

Un dels aspectes més destacats d'aquesta ruta històrica és el paper actiu dels alumnes de l'Institut d'Educació Secundària Vidal I Barraquer, qui han investigat, dissenyat i desenvolupat continguts que ofereixen una mirada reflexiva, sobre la història local. La seva dedicació i entusiasme han donat vida a aquesta iniciativa, convertint-la en una experiència educativa i cultural de gran valor per a la comunitat.

La col·laboració entre l'institut i la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona és un exemple inspirador de com l'educació, la cultura i la comunitat poden unir-se per crear projectes significatius que enriqueixen l'entorn i promouen el coneixement compartit.

Convidem a tots els veïns i veïnes i visitants de Tarragona a submergir-se en aquesta ruta històrica per Sant Salvador, a través dels ulls d'aquells que ho han investigat amb passió i dedicació.

(Imatges i documentació extreta del fons documental de l'Arxiu Municipal)

 

  
Segells de reconeixement d'administració oberta