Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Desenvolupament i Projecció Programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local - AODL

Programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local - AODL

El programa d’Agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) impulsa la creació, la diversificació de l'activitat econòmica i la generació de llocs de treball al territori a través de la contractació de personal tècnic, titulats i titulades superiors o de grau mitjà, que treballen a temps complet en el marc dels plans d’acció de desenvolupament local que impulsen els ens locals o bé les entitats dependents o vinculades a una administració local.

L’objectiu del programa és dinamitzar i executar les polítiques i els programes que afavoreixin la promoció econòmica, conjuntament amb altres agents del territori, mitjançant un desenvolupament socioeconòmic generador d'ocupació el més integrat, equitatiu i sostenible possible.

En l’actualitat, l’Ajuntament de Tarragona compta amb quatre Agents d’Ocupació i Desenvolupament Locals; projectes subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Són els següents:

 1. Accions per al desenvolupament d’activitats per a la millora de la competitivitat empresarial i noves oportunitats al voltant de la innovació tecnològica i la indústria 4.0 i suport per la transformació digital d’empreses i Pimes del sector turístic.
 2. Disseny de noves experiències turístiques en l’àmbit de cultura, patrimoni i turisme sostenible d’acord als objectius de l’agenda 2030
 3. Foment de la cooperació públic-privada per a la dinamització socio-econòmica i planificació estratègica del sector: Economia blava, Turisme de Negocis i Esdeveniments, Suport en projectes estratègics transversals entre els departaments: Patrimoni, Turisme, Cultura, Esports, Comerç, per impulsar el Pla d’acció dels 5 sectors de proximitat i Meses de Desenvolupament Econòmic.
 1. Generar sistemes d’informació sobre dinamisme del teixit empresarial.
 2. Millora de la competitivitat empresarial de les microempreses locals.
 3. Disseny d’estratègies de captació d’inversions.
 4. Promoció i suport al teixit empresarial dels Polígons d’Activitat Econòmica.
 1. Programa Tarragona Economia Social i Solidària (TESS)
 2. Promoció de l'Economia Social i Solidària
 3. Accés al finançament alternatiu
 4. Tgn Social Lab
 1. Impulsar instruments de Competitivitat del nou model de CMU
 2. APEU/BID centre
 3. Cooperació transversal comerç, turisme- cultura/patrimoni i urbanisme-mobilitat
 4. Campanyes Comercials de comunicació, promoció i dinamització de ciutat
 5. Competitivitat comercial d’operadors individuals (generalista)
Segells de reconeixement d'administració oberta