Gavarres

l polígon industrial les Gavarres es troba situat a la carretera de Tarragona-Reus (T-11), a l’encreuament amb l’autovia A-7. Aquest sector nord-oest és el més consolidat dels quatre del voltant.

L’àrea té una superfície neta de 16,57 hectàrees. La concentració de grans superfícies amb marques tractores reconegudes ha consolidat aquest espai com un parc comercial i de serveis de referència a les comarques de Tarragona amb 85.000 m2 construïts. La seva ocupació és del 97 %.

 • Subministrament d'energia elèctrica
 • Subministrament d'aigua
 • Recollida RSU (Residus sòlids urbans i recollida mancomunada)
 • Transport públic
 • Aparcament públic
 • Associació empresarial
 • Restauració
 • Bancs i/o caixers

La seva àrea urbana està localitzada al terme de Tarragona, i equidistant entre els principals centres urbans i turístics del Camp de Tarragona.

Els polígons més propers del seu voltant són el PPU-9, amb comunicació directa, i el polígon Riu Clar sense una comunicació física, tot i que s'hi troba gairebé en contacte.

L’activitat econòmica d’aquest polígon es centra principalment en l’ús terciari. Així, doncs, hi trobem diverses activitats compatibles relacionades amb els sectors comercial, hoteler, d'oficina, de restauració, recreatiu musical, de lleure, de serveis, de magatzem, d'estació de servei, d'aparcament i de sistema d’equipaments.

Actualment, hi trobem 42 empreses instal·lades. Totes formen part del sector terciari: Decathlon (esport), Drim (joguina), Leroy Merlin (bricolatge), Lidl (alimentació), Media Markt (informàtica i electrònica), Merca China (multisectorial) i Mercadona.

El sector de la restauració és força destacable, amb 19 empreses: 100 Montaditos, Akasaka, Burguer King, Buffalo Grill, Caramel Box, City Wok, Cómete algo, El Mejicano, Foster’s Hollywood, Frankfurt La Torre, McDonald’s, La Piamontesa, Pato Pekin, Pincho Pancho, Què bo és, Rincón de Guijuelo, Sol Kebab, Tagliatella i Viena. Trobem dues empreses d’oci: Bowling Diverland (24 pistes) i els cinemes Ocine Tarraco (16 sales).

Trobem empreses comercials relacionades amb la llar com: Don Tresillo, Galerías del Tresillo, Mobles la Fàbrica, Muebles Max Descuento i Tu Mueble. També hi ha empreses de moda.

I, finalment, trobem 6 concessionàries d’automoció: BMW, Citroën, Mini, Norauto, Peugeot i Renault.

Aquest polígon té una de les millors connectivitats de l’àrea territorial -mitjançant l’A-7 i la T-11, carretera que enllaça Tarragona i Reus. El seu posicionament central entre dues grans ciutats, la bona accessibilitat viària i el radi d’influència a un volum demogràfic important (500.000 residents i 2 milions de visitants a l’estiu) són aspectes que el molt atractiu.

Les Gavarres es troba desenvolupat i amb una activitat econòmica a ple rendiment. Les grans superfícies de marques destacables han fet possible que estem davant d’un pol comercial de referència amb una àmplia àrea d’influència (entorn 1 hora de distància).

El polígon té un enllaç directe amb el PPU-9, polígon de característiques semblants al de les Gavarres, fet que potenciarà molt tot aquest sector i crearà sinergies entre ambdues zones, i que, a més, reforcen aquesta porta d’entrada a Tarragona amb un sector terciari potent, tant des del punt de vista local com regional.

També compta amb amplis espais d’aparcament i transport públic, amb tres parades al polígon de la línia 34 de l’empresa municipal de transports públics de Tarragona (EMT).

Els equipaments i els serveis dels carrers corresponen a l’Ajuntament de Tarragona: 

 • Tel.: +34 977 243 609

El polígon té una agrupació d’interès econòmic, AIE les Gavarres, que disposa d’enllaç web propi:  

Característiques urbanístiques de les parcel·les

 • Parcel·la mínima: 2.500 m2
 • Ocupació màxima: 60 %
 • Separacions façana i carrer: 5 m
 • Volum màxim: 3,05 m3/m2
 • Alçada màxima: 15 m

Any d’urbanització

1997

Nivell d’ocupació

97 %

Sòl net total / Volum màxim edificable

16,57 ha/ 505.425 m3

Sòl per activitat econòmica

Comercial i restauració principalment

Número de parcel·les

20 (42 empreses)

Qualificació i usos del sòl

 • Sòl urbà d’ús industrial, terciàries i de transformació d’ús
 • Ús principal: terciari
 • Usos compatibles: hoteler, comercial, oficina, restauració, recreatiu musical, lleure, serveis, magatzem, estació de servei, aparcament, dotacional i/o sistema d’equipaments

Galeria d'imatges

Segells de reconeixement d'administració oberta