Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Empresa Transformació digital TGN_Social_Lab

Tgn_Social_Lab

Tgn_Social_Lab és un projecte d'innovació oberta. El seu objectiu és crear un espai de trobada per a persones i entitats que vulguin impulsar projectes d'innovació, projectes que promoguin sinergies i col·laboracions, a fi de facilitar processos oberts i transferència d'habilitats innovadores a la nostra ciutat.

Què és un lab?

Segons Mitchell, W. J.; Larson, K., i Sandy, A., del MIT, és “una metodologia de recerca centrada en l’usuari per detectar, prototipar, validar i perfeccionar solucions complexes en múltiples contextos de la vida real.”

Es tracta d'una proposta oberta a tothom feta des de la gent de Tarragona, per a la gent de Tarragona, amb la gent de Tarragona i a la manera de la gent de Tarragona. Volem que sigui un espai on ens trobem persones representants del sector del coneixement, del productiu, de l'administració, de l’associacionisme i de la ciutadania.

El saber col·lectiu com a creador de riquesa

Com diu Miquel Barceló a Innocities, “el factor principal que defineix el potencial de creació de riquesa i prosperitat d'una societat és el know-how col·lectiu.”

En aquest sentit, és més necessària que mai la transferència d’habilitats innovadores perquè:

 • Les habilitats innovadores són ara l'equivalent a la lectoescriptura en l'era industrial.
 • La crisi global necessita la innovació per resoldre els reptes que plantegen els ODS.
 • La irrupció de la tecnologia genera canvis en la manera de fer les coses i ens cal una acció intencional per construir el futur, més enllà de minimitzar l'escletxa digital.

Tgn_Social_Lab: un punt de trobada

En el Tgn_Social_Lab es dinamitzen les relacions entre les entitats, es genera coneixement mutu entre tots els agents i s’estimula la creació de sinergies per tractar de donar respostes compartides als reptes compartits.

Es tracta d'un punt de trobada per a totes les persones i entitats de la ciutat que promouen projectes al voltant de la innovació social i digital:

 • un espai per presentar el teu repte i trobar suport o assessorament per desenvolupar-lo;
 • un espai per trobar aliats per realitzar el teu projecte;
 • un espai on hi hagi reptes que siguin atractius per poder-hi participar;
 • un espai on cadascú regula el seu nivell d'implicació segons el repte o interès.

D'aquesta manera, es crea un grup impulsor de la innovació que connecta administració, entitats, ciutadans i empreses amb projectes, transfereix know-how innovador a la ciutat i promou projectes i desenvolupa respostes a reptes.

Quin tipus de productes hi encabim?

 • Dissenys tecnològics
 • Aplicacions tecnològiques
 • Formacions i esdeveniments
 • Propostes innovadores
Segells de reconeixement d'administració oberta