Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Rutes històriques Sant Salvador Parada 13

Parada 13. Cruïlla Avinguda Sant Salvador amb Carrer de l'Alzina del Mas
A només 5 minuts, que es poden fer molt llargs...

Sant Salvador és un barri relativament jove amb una mica més de mig segle de vida. És un barri construït a partir d’un trencaclosques d’habitatges, d’entitats, d'equipaments... un mosaic de diversitat, de vivències, de procedències i cultures.

Un barri divers i contradictori ben bé des del seu inici. Parlem d’un barri independent i autònom, només cal veure que a Tarragona només hi ha una plaça major i aquesta és a Sant Salvador. Però, per contra, parlem d’una zona habitada i allunyada 4 quilòmetres del centre, i que viu amb  estupor aquesta distància.

En els prospectes de propaganda de la primera urbanització de la zona, es venia com un barri verd a només 5 minuts de Tarragona. Un temps molt curt si es donen certes condicions socials, però una distància insalvable si no les tens; potser per això, Sant Salvador encara disposa de dues cabines de telèfon públic per reclamar aquesta atenció.

Sant Salvador ha anat canviant en el transcurs dels anys amb canvis poblacionals i socials,  amb una millora del trànsit rodat (a partir de l’obertura del tram de l’autovia de Tarragona a Valls), amb  el tancament d’establiments de tota la vida i l’obertura de nous comerços, amb nous espais socials i d’oci,  el naixement de Sant Ramon...

Es tracta, en definitiva, d’un barri obrer que ha guanyat totes i cada una de les lluites socials.

Notícia sobre el tall de la carretera fet pel veïnat de Sant Salvador ( Diari de Tarragona, 21 de juny de 2014)

 


<<< Parada 12 --- Agraïments >>>

 

<<< Plànol General >>>

Segells de reconeixement d'administració oberta