Parada 3. Cruïlla Avinguda Pallaresos amb Carrer Arquitecte Gaudí
La immobiliària Sant Salvador també segueix

En el mateix període la mateixa immobiliària construeix 200 xalets i 230 habitatges prefabricats en la zona central del barri, gairebé paral·lels a la Nacional 240.  Amb la darrera promoció d’habitatge al sud, el barri  queda  parcel·lat i estructurat per zones segons poder adquisitiu. 

Cap al 1972, es va iniciar la construcció de xalets i dúplex, i també pisos de major qualitat, que es van vendre ràpidament, ja que en comparació, la qualitat dels primers apartaments i cases amb aquests era totalment diferents. Això va provocar que molta gent que vivia als blocs varen traslladar-se a aquests nous xalets. Aquesta nova oferta d'habitatges de millor qualitat va generar un canvi de percepció, tot considerant inicialment com a malvista o poc apreciada als habitants dels blocs. Aquesta diversitat interna del barri tendí a creure que hi havia un centre i una perifèria (els xalets i els blocs) malgrat que majoritàriament tota la nova població eren de classe obrera.

El centre del barri va passar a ser on es trobaven els pisos de major qualitat.  Aquesta diversificació d’habitatges va fer que en produir-se ascensor social hi hagués  mobilitat interna dins del mateix barri, cosa que no passava per exemple en els barris de ponent on molt veïnat marxava a viure al centre, a altres barris o pobles propers a Tarragona quan progressaven econòmicament.

Anunci al Diari Espanyol anunciant la promoció dels blocs d'habitatge de Sant Salvador

 


<<< Parada 2 -- Parada 4 >>>

 

<<< Plànol General >>>

Segells de reconeixement d'administració oberta