Esteu aquí: Inici Centres Cívics La Xarxa Els Pilars dels Centres Cívics Anàlisi prèvia

Anàlisi prèvia

Reflexió interna.

L’any 2008 és van realitzar les primeres jornades de Centres Cívics, participació i desenvolupament comunitari de la ciutat de Tarragona, que van servir per definir, per primer cop: els objectius, funcions i estructura. Tanmateix, de les jornades en va resultar el reglament actualitzat de la Xarxa de Centres Cívics. 

L’any 2019, després de 10 anys i els diferents canvis socials i de cartipàs municipal, l’equip tècnic de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona estableix un programa de treball per analitzar la situació del departament i equilibrar-la, en tres àmbits:

  • Els equipaments de proximitat.
  • Els serveis programes i projectes.
  • Anàlisi sobre definició, estructura i recursos.

Es van realitzar reunions quinzenals al Centre Cívic Llevant per produïr el primer document intern d’organització de la Xarxa de Centres Cívics Municipals de Tarragona, amb el repte d’assolir una mirada compartida dels equipaments de proximitat des del mateix equip de treball. D’aquesta mirada compartida va sorgir a principis de l’any 2020, el primer document de treball comú

Un document que disposava els pilars per al futur Programa Marc de la Xarxa de Centres Cívics, l’equip tècnic planteja a la coorporació municipal la necessitat de compartir el document de forma participada amb els tres agents que influeixen activament en la dinámica dels equipaments de proximitat: La Ciutadania, el personal de l’administració local i la coorporació municipal. Amb l’aprovació de la Consellera responsable, s’inicien els tràmits per elaborar la calendarització del procés participatiu per desenvolupar el programa.

Al març de 2020, a causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID es va pausar el procès i l’equip tècnic es va centrar en l’adaptació de la programació d’activitats i en la reobertura progressiva dels equipaments seguint les indicacions del departament de salut.

Tanmateix a finals del mateix any i encara amb reestriccions degut a la pandemia, l’equip va elaborar una nova avaluació interna per analitzar la situació sobrevinguda. 

Tot i les dificultats, es va tornar a activar la planificació per la realització del procés participatiu encara que fos en format virtual.

Segells de reconeixement d'administració oberta