Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2017 Mostra-Exposició dels treballs de l'alumnat del curs de dibuix i pintura de l'ACR

Mostra-Exposició dels treballs de l'alumnat del curs de dibuix i pintura de l'ACR

Mostra-Exposició dels treballs de l'alumnat del curs de dibuix i pintura de l'ACR

Organitzada per l’Encarna García de l’ACR amb el suport del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la mostra – exposició dels treballs de l’alumnat del curs de dibuix i pintura de l’ACR es podrà veure al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau del 19 al 29 d’abril.
Mostra-Exposició dels treballs de l'alumnat del curs de dibuix i pintura de l'ACR Imatge d'Encarna García a la mostra-exposició dels treballs realitzat per l'alumnat de l'ACR
20/04/2017

Aprofitant l’esdeveniment hem realitzat una entrevista a la responsable de la mostra- exposició;  la professora de pintura, L'Encarna García Hernández, de l’ACR, Associació Cultural Recreativa de Sant Pere i Sant Pau.

Què és per a tu la pintura?

Per a mi la pintura és part de la meva vida, una manera d’expressar-me, com el poeta s’expressa amb els seus poemes, doncs jo ho faig amb els meus pinzells. Si no la tingués, seria com si em faltés una part de mi.

Quants anys fa que et dediques a fer classe de pintura?

Doncs dençà que van inaugurar el Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, aproximadament uns 25 anys. Primer vam començar quatre persones aficionades a la pintura que a canvi de què el centre ens cedís una aula, un dia a la setmana impartíem classe a tothom que ho volgués i fins al dia d’avui. Actualment, fem classe dos dies a la setmana: Un dia dedicat a infants i un altre dia per adults. 

Què ens pot aportar la pintura?

Si t’agrada, aporta moltíssimes coses: satisfacció personal, alegria, autoestima, t’ajuda a desconnectar durant una estona de la teva vida, t’enriqueix.

A partir de quina edat aconsellaries començar a rebre classes de pintura?

Doncs personalment considero que a partir dels 8 anys, perquè abans són tan purs que han d’investigar, tocar, provar amb els colors i les textures. A partir dels 8 anys, potser hi haurà infants que una mica abans, doncs ja els pots començar a ensenyar i a guiar en les tècniques del dibuix a llapis, començant amb les ombres, amb línies senzilles, etc. I a poc a poc vas veient com el mateix nen et va demandant més dificultat, llavors introduïm llapis de colors, tintes, collage, etc. i més endavant van entrant acrílics, aquarel·la, carbonet, etc.  No obstant això, el que més importa és que aprenguin jugant, que estiguin distrets i sobretot que estiguin motivats.

A l’hora d’ensenyar, en què es diferencien els infants dels adults? És el mateix?

És el mateix, però els adults algunes vegades volen córrer massa, i passen per alt els principis de l’aprenentatge de la pintura, el dibuix. En canvi els nens, és més fàcil guiar-los i els adults són més exigents amb ells mateixos i volen aprendre de pressa i no pot ser perquè s’ha de començar des de baix i anar avançant a poc a poc.

Quins mitjans utilitzes per a promocionar les classes?

L’ACR fa fulletons informatius que els repartim pel barri, i des d’aquest any tenim un compte d’Instagram @encarnagarcia_clase.

Molt agraïts Encarna!

Fins aviat!

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta