Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2017 Cuina creativa amb nous cereals

Cuina creativa amb nous cereals

Cuina creativa amb nous cereals

El dimarts 6 i el dimecres 7 de març, es va dur a terme al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau el monogràfic Cuina creativa amb nous cereals, a càrrec de la Marta Terrassa de Nur Gaia.
Cuina creativa amb nous cereals Hamburgueses de mill
09/03/2017

Nur Gaia és un projecte que treballa en temes d’agricultura ecològica, alhora que realitza cursos de cuina creativa amb productes ecològics on s’intenta donar nocions de nutrició i consciència alimentària.

 

En aquest monogràfic els participants han après a elaborar plats sense gluten substituint la farina de blat pel mill, la quinoa, l’amarant... Les receptes que han dut a terme han estat: Curri verd de quinoa, Sticks de tomàquet sec amb humus d’alvocat, Semi fred de tapioca, pinya i maduixes, Pastisset de calçot amb romesco ràpid, Melós d’amarant amb crema de taronja tot seguint les indicacions i recomanacions de la Marta Terrassa. I perquè en tingueu un tastet, tot seguit compartim amb tots vosaltres una d’aquestes receptes.

 

Hamburgueses de mill amb base de ruca

 

Ingredients: 

2 tassetes de mill

1 ceba

1 remolatxa

2 pastanagues

1 culleradeta pebre negre

1 culleradeta de comí

1 culleradeta cúrcuma

1 tassa de fulles de ruca

Oli, sal 

Procediment:

Piquem la ceba i la sofregim fins que estigui daurada. Afegim la remolatxa i la pastanaga picades (o ratllades) i les espècies. Quan estigui tot daurat afegim el mill i l’aigua ho deixem coure 15 minuts. Afegim sal al gust. Ho deixem refredar fins que es pugui manipular. Fem les hamburgueses i les posem al forn a 250 °C fins que estiguin daurades per fora. També les podem posar a la planxa un cop estiguin fredes. Les servim en un llit de ruca amanida.

 

Bon profit.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta